Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Μια πραγματική αστεία ιστορία.

 

Η μυρωδιά της Κεφαλονίτικης αλιάδας έκανε τους Εγγλέζους ... να τρέχουν και να μη φτάνουν !
 Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό

Λίγα χρόνια πριν τον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο δύο αδέλφια από την Κεφαλονιά, γόνοι εφοπλιστικής οικογένειας είχαν εγκατασταθεί στο Λονδίνο . Ο τρίτος αδελφός τους σπούδαζε στο Παρίσι και αποφάσισε κάποια στιγμή να τους επισκεφθεί. Αποφασίζουν λοιπόν να φτιάξουν μια Κεφαλονίτικη αλιάδα για να το γιορτάσουν.
Εκείνη την εποχή το σκόρδο και το ελαιόλαδο δεν υπήρχε στην αγορά του Λονδίνου, τα έβρισκες μόνο στο φαρμακείο. Τα αγοράζουν, μαγείρεψαν την αλιάδα και φάγανε όσο αντέχανε !
Το βραδάκι αποφάσισαν να πάνε στον κινηματογράφο, αρχίζει η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας , αλλά μετά από κανά δεκάλεπτο βλέπουν τους γύρω τους να φεύγουν από την αίθουσα τρομαγμένοι . Περνάει λίγη ώρα και μπαίνει η ταξιθέτρια με ένα φακό, ψάχνοντας αλαφιασμένη από δω και από εκεί.
Τα αδέλφια δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει , η φυγή περισσότερων θεατών από την αίθουσα αναγκάζει την ταξιθέτρια να πάρει μέτρα . Μπαίνει μετά από λίγο μαζί με τον υπεύθυνο του κινηματογράφου , πλησιάζει κοντά στις θέσεις που κάθονταν οι Κεφαλονίτες και του λέει: Κύριε Διευθυντά, είμαι σίγουρη ότι κάπου εδώ έχουμε διαρροή αερίου !
Οι Κεφαλονίτες ξεράθηκαν στο γέλιο , γνώριζαν ότι η μπόχα που είχε γεμίζει την αίθουσα ήταν η μυρωδιά από την αλιάδα, μια μυρωδιά που ήταν παντελώς άγνωστη για τους Λονδρέζους ... και όχι διαρροή αερίου.
Το συμβάν μου το διηγήθηκε ένας παλιός Αργοστολιώτης και ανιψιός των “πρωταγωνιστών”.
Απολαμβάνοντας την αλιάδα λόγω της ημέρας , θυμήθηκα αυτή την αστεία ιστορία.
Διονύσης Φωκάς!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου