Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Θολωτός τάφος Τζαννάτων: Το μνημείο παραμένει κλειστό

 

Μάκης Τζαμαρίας Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη ΙΌΝΙΑ ΕΠΟΧΉ και επικεφαλής τον Γιάννη Τρεπεκλή


27/08/2021 επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο Μυκηναϊκό Θολωτό τάφο στα Τζαννάτα. Υπόσχεση ότι θα ξεκινούσαν άμεσα τα έργα συντήρησης και ανάδειξης του μνημείου από το ΕΣΠΑ.

20/09/2023, δυο χρόνια μετά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού.

Όχι μόνο δεν προχώρησε το έργο συντήρησης και ανάδειξης του μνημείου από το ΕΣΠΑ, ένα έργο για το οποίο υπεύθυνη για την παρακολούθηση ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το μνημείο παραμένει κλειστό, για πάνω από τρία χρόνια είναι μη επισκέψιμο. Δεν τιμά κανένα μας αυτή η εικόνα. Έρχονται εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά και αποχωρούν με την απορία γιατί δεν μπορούν να εισέλθουν στο χώρο του μνημείου.
Γιατί δεν προχωράει το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του συγκλονιστικού Μυκηναϊκού Θολωτού τάφου που έχουμε την τιμή, την τύχη και την χαρά να βρίσκεται στην περιοχή μας; Πως θα αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν όταν έχουμε τρία χρονιά κλειστό το μοναδικό αυτό αρχαιολογικό εύρημα;

Η περιφερειακή αρχή που μας αφήνει σε μερικές εβδομάδες ήταν και είναι υπεύθυνη για αυτή την ντροπιαστική εικόνα . Είναι υπεύθυνη για όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση.

Δεσμεύομαι, πως στην επόμενη περιφερειακή αρχή με επικεφαλής το Γιάννη Τρεπεκλή, είτε εκλεγώ είτε όχι, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες.

Δε θέλω να υποσχεθώ τίποτα. Με κούρασαν οι υποσχέσεις, όπως κούρασαν όλους μας. Υπόσχομαι μόνο, αξιοπιστία, σοβαρότητα και δουλειά, σκληρή δουλειά.

 

 

Γεράσιμος Τζαμαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου