Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Το κρεβάτι του Οδυσσέα και της Πηνελόπης.

 

 · 

Ραψωδία ψ'. Το κρεβάτι του Οδυσσέα και της Πηνελόπης.

Κάπου στον ΕΠΙΛΟΓΟ, μετά τη ΜΝΗΣΤΗΡΟΦΟΝΙΑ και λίγο πριν τελειώσει η ΟΔΥΣΣΕΙΑ, η Πηνελόπη υποβάλει σε δοκιμασία αναγνώρισης τον Οδυσσέα ώστε να πειστεί ότι ο εκτελεστής και τιμωρός των σφετεριστών της εξουσίας επί τρία χρόνια στην Ιθάκη και αυτός που απελευθέρωσε την ίδια είναι ο σύζυγός της ο Οδυσσέας.
Ε λοιπόν, το σημάδι εκείνο το ατράνταχτο και αμετακίνητο από ανθρώπους ήταν μια ρίζα ελιάς! Ελιά που πριν από είκοσι χρόνια είχε πλάτος όσο μια κολώνα και από τις παραφυάδες γύρω της φουντωτή σα θάμνος. Και στην οποία γύρω έχτισε δωμάτιο ο Οδυσσέας, μετά απόκοψε, ίσιωσε την οριζόντια επιφάνεια και έφτιαξε το νυφικό τους κρεβάτι, μετά σκέπασε το δώμα με κεραμίδια. Κανείς δεν το ‘ξερε αυτό εκτός από τους δυό και μία υπηρέτρια η Ακτορίδα.
Όταν η Πηνελόπη (η οποία είχε μείνει σεξουαλικά αδρανής από τότε που έφυγε για την Τροία ο υιός του Λαέρτη) θέλοντας να δοκιμάσει αν είναι ο Οδυσσέας ενώπιόν της, είπε στο προσωπικό να στρώσουν έξω το κρεβάτι που το είχε βγάλει για να πάρει αέρα, εκείνος παρεξηγήθηκε και:
- Ώπα γυναίκα, αυτό δεν γίνεται, μόνο θεός μπορεί να το μετακινήσει, εγώ το έφτιαξα πάνω σε ρίζα ελιάς.
… Κι έτσι η Πηνελόπη αναγνώρισε τον Οδυσσέα. Το σημάδι αναγνώρισης ήτανε μια ελιά.
https://homericithaca.com/threads/38/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου