Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

H τροχιά προώθησης και αξιοποίησης ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ

 Μετα την πολυ ευχαριστη  ανακοινωση για την εξέλιξη επιτελους στο θεμα Μυκηναικου Ταφου,

Εντάχθηκε επιτέλους στο ΠΕΠ το έργο του θολωτού τάφου Τζαννατων
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM
Εντάχθηκε επιτέλους στο ΠΕΠ το έργο του θολωτού τάφου Τζαννατων

την οποια  την περιμαναμε με πολυ ανυπομονησια, εφοσον εχουμε κουραστει τοσα χρονια απο τις υποσχεσεις , και μερικοι μπορει να το ειχαμε ξεγραψει κιολας ,,εχουμε ενα σχολιασμο απο καλη μας φιλη ,, και την ευχαριστουμε πολυ! Εξάλου νομιζω ολη η ευρυτερη περιοχη,, και κανονικα ολοι οι Κεφαλληνες θα πρεπει να αισθανομαστε ευτυχεις αν οντως αυτη η ειδηση "προχωρησει"

γιατι ειλικρινα απο την στιγμη που ανακαλυφθηκε το μνημειο τα ματια μου εχουν δει πολλα!

1 ) Μια που - όπως μας πληροφορεί ο αγαπητός μας φίλος και χωριανός Γιώργος Γκιάφης - το θέμα του μυκηναϊκού τάφου στα Τζανάτα Πόρου Κεφαλονιάς , επιτέλους , μπήκε σε τροχιά προώθησης και αξιοποίησης , σκέφτηκα να δημοσιοποιήσω κι εγώ το γράμμα , που έστειλα στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη πριν λίγους μήνες , καθώς και την απάντησή της . Ομολογώ πως με κέρδισε και η ευγένεια της και η σοβαρή και αναλυτική παρουσίαση του θέματος . Φαντάζομαι πως καλό είναι να ενημερωθούν και πολλοί άλλοι , που περιμένουν με αγωνία την υλοποίηση ενός θέματος , που χρονίζει από το 1990 και στο οποίο έχει καταθέσει την ψυχή του ο Μάκης Μεταξάς , που χρόνια τώρα συνεχίζει άοκνος , σαν άλλος Οδυσσεας να φθάσει στην Ιθακη του !


Αναγκαστικά το περιεχόμενο θα τεμαχιστεί , γιατί ολόκληρες οι σελίδες δεν χωρούν . ( Πιστεύω να βγάλουμε άκρη ) 












Λυπάμαι που το κομμάτιασμα της αλληλογραφίας με την κ Υπουργό δυσκολεύει λίγο τη συνοχή .
Θέλω να πιστεύω , όπως όλοι μας , ότι θα δούμε επιτέλους την αξιοποίηση και την προβολή ενός έργου , που υπόσχεται πολλά στις επόμενες γενιές . Ένας μυκηναϊκός τάφος , που ήρθε στο φως με το μεράκι και την έρευνα του αγαπημένου μας Μάκη Μεταξά - που τα έβαλε με τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, προκειμένου να φθάσει στην Ιθάκη ! Εμείς οι Κεφαλονίτες ευγνωμονούμε ιδιαίτερα και τον άξιο Επιστήμονα -Αρχαιολόγο και Έφορο Αρχαιοτήτων της Πάτρας , κ. Λάζαρο Κολόνα , που για πολλούς μήνες με το άξιο συνεργείο του έφεραν στο φως έναν τάφο , όπου σε λίγο καιρό θα μιλά όλη η Ελλάδα , και όχι μόνο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου