Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Eπιστολή -απάντηση Καβαλλιεράτου στον Δήμαρχο αναφορικά με την λειτουργία των Σπηλαίων και τα πολιτικά αλισβερίσια

 

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητέ Παναγή, λυπάμαι που αναγκάστηκες να αφιερώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου στην σύνταξη της απάντησης στο Δελτίου τύπου της παράταξης μας. Η χρονική συγκυρία μου δίνει το δικαίωμα να εκλάβω το ύφος της απάντησης σαν πρωταπριλιάτικο αστείο.
Βέβαια με λύπη θα σου πω ότι διακρίνω έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα σου, άλλωστε γνωριζόμαστε χρόνια.

Ξέρεις Παναγή, προσωπικά αντιλαμβάνομαι την πολιτική ομηρία σου, και αναγνωρίζω την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεσαι ,δεν σου αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα να γίνεσαι ειρωνικός και προσβλητικός, κατάλαβε ότι με το να υποτιμάς και να λοιδορείς τον πολιτικό σου αντίπαλο δεν σε τιμά ούτε σου λύνει το πρόβλημα.

Όπως γνωρίζεις Παναγή ο δικός μου Πατέρας ήταν ψαράς και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να με στείλει στο εξωτερικό να σπουδάσω δικηγόρος όπως εσύ, παρ΄όλα αυτά γνωρίζω πολύ καλά τι είναι οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι, αλλά αν δεν σου αρέσει ο όρος πές τα σπηλιές, μην μας περνάς όμως για ανθρώπους των σπηλαίων.

Σε διευκολύνει βέβαια αυτή η επιλογή να πετάς την μπάλα στην εξέδρα και να κρύβεσαι πίσω από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποία παρείχες τις αδιαμφισβήτητα πλούσιες νομικές σου γνώσεις, όμως δεν μας λες τίποτε για την ταμπακιέρα. Αποφάσισε λοιπόν και τοποθετήσου δημόσια, ήταν σωστή η στήριξη της παράταξης μου στην προηγούμενη δημοτική αρχή? είχε θετικό πρόσημο η προηγούμενη δημοτική θητεία? Γιατί νοιώθω ότι μας εγκαλείς γι αυτή την στήριξη που εμείς δεν την διαχειριστήκαμε σαν αλισβερίσι ούτε την εξαργυρώσαμε πολιτικά. Και μέχρι να το σκεφτείς και να απαντήσεις σήκωσε σε παρακαλώ το γάντι και έλα δημόσια να συζητήσουμε για τα κορυφαία ζητήματα του τόπου μας χωρίς υπεκφυγές και φθηνές δικαιολογίες. Σε παραπέμπω στην ανακοίνωση του δημάρχου Μάκη Μονιά της 2 Οκτωβρίου 2023, τι θα ισχύσει από ό,τι λέει στον τρόπο λειτουργίας των σπηλαίων δεν πρέπει να ξερουμε;

Να γνωρίζεις λοιπόν δήμαρχε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μας λογοκρίνεις ούτε θα μας στερήσεις το δικαίωμα να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τις προτάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε βέβαια θα επιτρέψουμε ενέργειες και προσπάθειες άλλων να τις παρουσιάζεις σαν δικές σας. Μέχρι να δημοπρατήσεις το σπηλαιολογικό πάρκο (έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών ) ενημερώσου τι αφορά η γεωλογική μελέτη του πανεπιστήμιου Πατρών ώστε να μην εκτίθεσαι.

Και για να τελειώνουμε λοιπόν μια και καλή, δεν άφησα προσωπικά καμία απολύτως αιχμή για κανέναν συμπολίτη μας, δεν μπορώ όμως να παραβλέψω ότι στις 3 Μαρτίου 2023 λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου καταστράφηκε ολοσχερώς όλος ο εξοπλισμός ασφάλειας ( κάμερες, καταγραφικά, κ.λ.π.) στα δυο σπηλαία. Ποιος είχε λόγο να προβεί σε μια τέτοια πράξη; τι ήθελε να εξαφανίσει; Αλήθεια δήμαρχε που βρίσκεται από νομικής και δικαστικής άποψης αυτή η υπόθεση? Κατά δήλωση δημοτικού συμβούλου της παράταξης σου παρουσία όλου του δημοτικού συμβούλιου το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει μετά από τρία χρόνια, ισχύει; Αυτά και άλλα πολλά θέλουμε να συζητήσουμε χωρίς καμία τοξικότητα και διάθεση σπίλωσης. Μακριά από εμάς αυτές οι πρακτικές.

Επειδή λοιπόν όπως σας είπα και προφορικά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οι δήμοι δεν κυβερνώνται με το “παιχνίδι της τυφλόμυγας” περιμένω στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να μην σας υποκαταστήσουμε όπως φοβάσαι να φέρετε προς συζήτηση και ψήφιση το επίμαχο θέμα. Και να είσαι σίγουρος ότι μόνο να κερδίσει θα έχει ο τόπος μας, μιας που πιστεύω ότι ο στόχος μας είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την πρόοδό του. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

Καβαλλιεράτος Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου