Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ελένη Παπαναστασάτου στη συνάντηση «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO»



 Σε συνάντηση με θέμα: «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO», συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, κα Ελένη Παπαναστασάτου, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα και του Προέδρου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO καθηγητή κ. Ν. Ζουρού.  Η εκδήλωση εξειδικευόταν στην συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Πρόγραμμα Γεωπάρκων της UNESCO και συμμετείχαν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι των γεωγραφικών περιοχών με τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η γεωγραφική περιοχή της Κεφαλλονιάς και  Ιθάκης έχει χαρακτηριστεί Γεωπάρκo από το 2016, ενώ από τον Απρίλιο του 2022 έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.
Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στους βασικούς στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, που εξυπηρετούνται μέσω των Γεωπάρκων όπως: η ενίσχυση του γεωτουρισμού, η ίδρυση νέων ιδιωτικών επιχειρήσεων υπαίθριων δραστηριοτήτων, καθώς  και η ανάδειξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Επιπλέον  η διατήρηση εγγραφής στο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO,  αποτελεί σφραγίδα εξέχουσας αναγνώρισης της γεωγραφικής περιοχής που φιλοξενεί το Γεωπάρκο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου