Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

ΤΟ  ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ   , ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ!!

Στις 22 Δεκεμβρίου 1992, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. πήρε απόφαση και όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Το νερό, ο επονομαζόμενος λευκός χρυσός, είναι το πιο πολύτιμο αγαθό στη ζωή μας. Καθήκον και υποχρέωση όλων μας η προστασία του. 



Δυστυχώς οι τελευταίες μελέτες επισημαίνουν ότι ένας στους τρεις ανθρώπους υποφέρει σήμερα από κάποια μορφή έλλειψης νερού ενώ η κατάσταση χειροτερεύει. Έως το 2032 οι μισοί και πλέον κάτοικοι όλου του κόσμου θα επηρεάζονται από ελλείψεις νερού με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των πόλεων, η έντονη βιομηχανοποίηση των τελευταίων ετών, οι κλιματικές αλλαγές και οι φυσικές καταστροφές είναι παράγοντες που επηρεάζουν όχι μόνο την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των υδάτινων αποθεμάτων.
Για αυτή τη χρονιά, θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι: Νερό για τις Πόλεις: Ανταποκρινόμενοι στην Αστική Πρόκληση. Το θέμα αυτό επιλέχτηκε με σκοπό να εστιάσει την προσοχή μας αλλά και να μας ενθαρρύνει στην υιοθέτηση πρακτικών ορθής διαχείρισης νερού.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Αργοστολίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης, αποφάσισε να διοργανώσει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό μας» για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, της Α΄, Β΄ & Γ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας.
Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών όσο αφορά τη σωστή διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού με την αποφυγή της αλόγιστης χρήσης του και η υιοθέτηση του κανόνα:
Ούτε μια σταγόνα νερού δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη κα Μαροπούλου Σοφία, Διευθύντρια της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που μας βοηθούν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού ζωγραφικής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου