Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ασταμάτητο το κύμα των μεταναστών από τη Β.Αφρική

«Συναγερμός» στο ιταλικό λιμενικό

Σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού» έχει τεθεί το λιμενικό της Ιταλίας, καθώς πλεούμενα με χιλιάδες μετανάστες από τη βόρεια Αφρική, κυρίως Τυνήσιους, συνεχίζουν να φθάνουν στις ιταλικές ακτές.

Μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες 13.500 μετανάστες έχουν φθάσει στη νήσο Λαμπεντούζα, όπως είπε χθες ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της χώρας, ναύαρχος Μάρκο Μπρούσκο. Χθες κατέφθασαν στη Λαμπεντούζα 261 μετανάστες.


Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τις μεταγωγές μεταναστών σε άλλα κέντρα. Οι μισοί από τους 5.000 ανθρώπους που βρίσκονται στο μικρό νησί ζουν σε κέντρο υποδοχής που είχε σχεδιαστεί για 850 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι ζουν υπό πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο λιμάνι.
Σε οριακό σημείο είναι η κατάσταση στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, στην οποία κρατούνται περισσότεροι από πέντε χιλιάδες μετανάστες από τη θερμή ζώνη της Βορείου Αφρικής.
Το πρωί, ομάδα μεταναστών προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της διανομής τροφίμων και νερού που μοιράζονταν στο πλήθος από ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πόσιμο νερό δεν επαρκεί πλέον για την κάλυψη των αναγκών των μονίμων κατοίκων και των μεταναστών.
Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο έφτασαν στο νησί, που βρίσκεται νότια της Σικελίας, 494 μετανάστες. Η ιταλική  ακτοφυλακή εντόπισε πλεούμενο το οποίο πλησιάζει στα ιταλικά χωρικά ύδατα και εκτιμάται ότι ξεκίνησε από τη Λιβύη.
Η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί την αποσυμφόρηση της Λαμπεντούζα, στέλνοντας μετανάστες σε άλλα κέντρα φιλοξενίας. Χθες, οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν να δεχθούν, συνολικά, 50.000 λαθρομετανάστες. Ωστόσο, η κυβέρνηση δέχεται κριτική ότι όλα προχωρούν με βραδείς ρυθμούς, ενώ ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Ραφαέλε Λομπάρντο, παρομοίασε το κέντρο φιλοξενίας του Μινέο με στρατόπεδο συγκέντρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου