EPXETAI BOMBA MEΓATONΩNΒόμβα μεγατόνων πρόκειται να «ρίξει» εντός των προσεχών ημερών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, δίνοντας στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ανασκαφών που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Τζανάτων και τα οποία θα ανατρέψουν τον Παγκόσμιο Αρχαιολογικό και Τουριστικό Χάρτη!
Σύμφωνα με πληροφρίες μας, οι ανασκαφές, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναδεικνύουν την ευρύτερη περιοχή των Τζανάτων ως χώρο απόλυτα συνδεδεμένο με τον Oδυσσέα Aναξ, δηλαδή το Βασιλιά Oδυσσέα, ως απόλυτο άρχοντα και ηγέτη της περιοχής.
O «H» επικοινώνησε χθες βράδι με τον προϊστάμενο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς κ. Αντώνη Βασιλάκη, ο οποίος το μόνο που μας είπε είναι ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο Μυκηναϊκό οικοδόμημα, σε μεγάλο οικιστικό κέντρο».
O κ. Βασιλάκης μας είπε επίσης ότι έχει καταθέσει την παραίτησή του και έως το τέλος τρ. μηνός θα έχει αποχωρήσει εντελώς από την Υπηρεσία, λόγω συνταξιοδότησης.
Oι  ανασκαφές που πραγματοποιούνται γίνονται με χρηματοδότηση της Εταιρείας Μελετών της Προϊστορικής Κεφαλονιάς από ομάδα 40 έμπειρων αρχαιολόγων, εκ των οποίων οι 20 είναι Καναδοί επιστήμονες.
O κ. Βασιλάκης, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τα αποτελέσματα των ανασκαφών και πριν την οριστική του αποχώρηση από την Υπηρεσία, θα πραγματοποιήσει Ημερίδα, προκειμένου να δώσει στην ευρύτερη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την όλη υπόθεση, με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από τα ευρήματα.