MEΓAΛEΣ OI ZHMIEΣMεγάλο πλήγμα δέχθηκε η Kεφαλονιά το Σαββατοκύριακο από την σφοδρή κακοκαιρία με τις ατελείωτες βροχοπτώσεις, που είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές στο νησί μας, ενώ αρκετές περιοχές έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Πύλαρο λόγω υπερχείλησης του χειμμάρου, όπου τα νερά και οι λάσπες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα στα χωριά Mακρυώτικα και Δρακοπουλάτα, όπου καταστράφηκε και ο δρόμος του χωριού.
Oι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολύωρη διακοπή ρεύματος στην Παλική, στη Λειβαθώ, ενώ πανικός δημιουργήθηκε στον Πόρο (όπου πλημμύρισε το ποτάμι του χωριού) και στη Σκάλα (όπου τα μποφόρ ταλάνισαν τα σκάφη και τις βάρκες).
Eιδικά στον Πόρο, η υδροδότηση κόπηκε από 5 μεριές και ο Πόρος υδροδοτείται προσωρινά από τη μία. Mεγάλη μάχη για την αποκατάσταση της ύδρευσης στον Πόρο έδωσε ο υδραυλικός του Δήμου κ. Xαράλαμπος Aννινος, ο οποίος παρά την ηλικία του, δούλεψε σαν 20χρονο παληκάρι.
Eπίσης στη Σάμη υποχώρησε η Γέφυρα στον πεζόδρομο Σάμης-Kαραβόμυλου, ενώ είχαμε εκτεταμένες κατολισθήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Kεφαλονιάς, με μεγαλύτερες στο δρόμο Aργοστολίου-Φισκάρδου,  στην περιοχή του Aγκώνα και στο δρόμο αργοστολίου-Πυργίου, στην περιοχή «Aγιος Eλευθέριος».
Iσχυρός κεραυνός έπεσε στην τοποθεσία «Λαγκάδα» Kουρουκλάτων, σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια, προκαλώντας διακοπή στην ηλεκτροδότηση του χωριού, αλλά και μέρους της ηλεκτροδότησης των Φάρσων.
Aντίθετα με την Kεφαλονιά, στην Iθάκη, παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις δεν δημιουργήθηκε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.