Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

οι δεκαεφτά προτάσεις των ακτοπλόων


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.iloveithaki.gr
η ένωση επιχειρήσεων ακτοπλοΐας κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας , από μήνες τώρα, κατάλογο 17 θέσεων-προτάσεων για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα. Αυτές είναι :
1. Η κατάργηση όλων των μη αποδοτικών κρατήσεων υπέρ τρίτων και εξομοίωση του ΦΠΑ των Φ/Γ αυτοκινήτων με αυτή των επιβατών από 23% σε χαμηλότερο ποσοστό, καθότι τα μεταφερόμενα αγαθά είναι είδη πρώτης ανάγκης και όχι είδη πολυτελείας.
2. Η επανεξέταση της δεκάμηνης υποχρεωτικής απασχόλησης πληρωμάτων και εξέταση νομοθέτησης συστήματος επιδότησης των εισφορών προς ΝΑΤ (εργαζομένων-πλοιοκτητών) κατά τα πρότυπα των Ελληνικών κρουαζιερόπλοιων και νομοθέτηση συστήματος εταιρικού ναυτολογίου για τις πλοιοκτήτριες εταιρίες  δρομολογιακών πλοίων (ελεύθερα και επιδοτούμενα).
3. Η δυνατότητα παράλληλης εποχικής δρομολόγησης και στελέχωσης  πλοίου (Ro-Ro – ταχύπλοο – συμβατικό) κατ΄ελάχιστον για 4 μήνες ετησίως για τα δρομολογημένα πλοία σε γραμμές που εξυπηρετούνται από άλλα πλοία σε 10μηνη βάση.
4. Η δυνατότητα 5μηνης δρομολόγησης ταχυπλόων πλοίων ετησίως με ισόχρονη στελέχωσή τους.
5. Η κατάργηση του Π.Δ. 177/74 περί οργανικών συνθέσεων και εφαρμογή συστήματος safe manning για τα επιβατηγά πλοία υπό Ελληνική σημαία, κατά τα διεθνή πρότυπα.
6.Η απελευθέρωση ναυλολογίου για όλους τους προορισμούς, πλην αυτών που καλύπτονται με Συμβάσεις  Δημόσιας Υπηρεσίας(Δρομολόγια ΄Αγονων Γραμμών).
7. Η κατάργηση υποχρεωτικών εκπτώσεων για τις γραμμές που δεν λειτουργούν βάσει  συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας.
8. Η ενεργός συμμετοχή  της Ε.Ε.Ν. και ουσιαστική διαβούλευση πριν τη διαμόρφωση προτάσεων και αποφάσεων, που αφορούν  τη λειτουργία των πλοίων, τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών μας συγκοινωνιών και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σήμερα.
9. Η απλούστευση διαδικασιών έκδοσης αποφάσεων και κατάργηση των «Αποδοχών δήλωσης δρομολόγησης» ως έχουν σήμερα.
10. Η λειτουργία μιας ελεύθερης ακτοπλοϊκής  αγοράς. Τροποποίηση του Ν.2932/01και πλήρης εναρμόνιση του θεσμικού μας πλαισίου με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό3577/92.
11.Η αναμόρφωση  ΚΔΝΔ (κατάργηση ποινικοποίησης ακτοπλοΐας).
12. Η μείωση του ΦΠΑ επί των εισιτηρίων επιβατών 13% και οχημάτων 23%, που ισχύουν σήμερα, στα επιτρεπόμενα ελάχιστα όρια ΦΠΑ της Ε.Ε. 5% και 15% αντίστοιχα ή ένταξη του ΦΠΑ ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο 6,5% των τουριστικών υπηρεσιών.
13. Η αντιμετώπιση προβλημάτων και εξεύρεση λύσεων, σχετικά με την περιορισμένη  προσφορά ναυτικής εργασίας και την ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης.
14. Η καθιέρωση συστήματος  αυτόματης αναπροσαρμογής τιμών εισιτηρίων, σε γραμμές  δημόσιας υπηρεσίας (επιδοτούμενα) και υιοθέτηση  δικαίου συστήματος ρήτρας καυσίμων.
15.Η αναβάθμιση  και βελτίωση  των λιμενικών μας υπηρεσιών και ευκολιών λιμένων σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.
16. Η κατάργηση του Κανονισμού Ενδιαίτησης Π.Δ.101/95.
17. Η ίση μεταχείριση των ακτοπλοϊκών εταιριών και αντικειμενική αντιμετώπιση των αιτημάτων τους, βάσει προδιαγεγραμμένων κανόνων συμπεριφοράς. ΄Ισες  ευκαιρίες, δικαιώματα και υποχρεώσεις ακτοπλοϊκών ν εταιριών με λοιπές εταιρίες μέσων μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου