Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Στις 27 Αυγούστου 2009 σκοτώθηκε ο Σμήναρχος Στέργιος !!


Μιά ανθρωποκτονία με άγνωστο δράστη και πολλούς ενόχους!

του Κώστα Ζαπάντη

O σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας
Κωτούλαςστην προσπάθεια του να κατασβέσει πυρκαγιά στην περιοχή του Άνω Κατελειού.   
Ο θάνατος του θεωρήθηκε ως απώλεια κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όπως και ήταν, ενώ υπήρξε και η εύκολη δικαιολογία  ότι η πτώση οφείλετο σε κακή εκτίμηση ή σε βλάβη του πυροσβεστικού αεροπλάνου.    
Ο Στέργιος Κωτούλας τιμήθηκε, τιμάται ακόμα και θα τιμάται στο μέλλον από την τοπική κοινωνία του Ελειού και των Πρόννων, από όλους τους Κεφαλονίτες.     
Από τότε έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια και ο χρόνος συνεχίζει να κυλά και τα βαθύτερα αίτια εκείνης της απώλειας δεν έχουν ποτέ ερευνηθεί.       

Εκείνη την εποχή είχα την τιμή να ασκώ τα καθήκοντα του δημάρχου στους Πρόννους
Ο Μάκης Μεταξάς είχε παραιτηθεί από την ίδια θέση ένα χρόνο πριν ακριβώς για αυτό το λόγο. Σε μια παραίτηση που κατά τη γνώμη μου ήταν προφητικήαλλά που το κράτος δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να αναγνώσει
Ο Μάκης Μεταξάς είχε παραιτηθεί λόγω της αδυναμίας της Πολιτείας να προστατεύσει τους ανθρώπους και τον τόπο από τους εμπρηστέςπου έχουν οδηγήσει σε πυρπόληση του 60% της επιφάνειας των Πρόννων και την κήρυξη της περιοχής σε αναδασωτέα κατά το ίδιο ποσοστό.
     
Η περιοχή των Μαυράτων και του Μαρκόπουλου όπου ο Στέργιος Κωτούλας έχασε την ζωή του είναι ολόκληρη αναδασωτέα λόγω των διαδοχικών εμπρησμών. Ένα φαινόμενο που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε σαν δήμος παρά τις προσπάθειες που κάναμε προς το κράτος αλλά και προς τη δικαιοσύνη που όφειλαν να λειτουργήσουν προστατευτικά.
διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση στον σύνδεσμο  http://kefalonianet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου