Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

8.9 ρίχτερ στην Ινδονησία! Νέες αναφορές φέρνουν το μέγεθος του σεισμού στα 8,5R

Σεισμός 8.9 ρίχτερ σημειώθηκε στη δυτική ακτή της Ινδονησίας, στην περιοχή Ατσέ με εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων και με προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με το USGS.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε 28 χώρες!


Ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην ιστορία σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Ινδονησία

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού είναι κοντά στον Άτσερ της Ινδονησίας σε θαλάσσια περιοχή.
Το μέγεθος του σεισμού 8,7 Ρίχτερ αλλά και το επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο σήμανε συναγερμό για τη δημιουργία τσουνάμι.



Είναι επί της ουσίας στην ίδια περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός πριν οκτώ χρόνια σκορπώντας τον όλεθρο και το θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους (ο τελικός απολογισμός ήταν 186.983 νεκροί, 42.883 αγνοούμενοι, και πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγοι).

Η περιοχή του Ειρηνικού πλήττεται συχνά από μεγάλους σεισμούς, ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος είναι το τσουνάμι, όπως στην περίπτωση του 2004. Ειδικά οι σεισμοί μεγέθους κοντά στα εννέα Ρίχτερ μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι ύψους πάνω από 10 μέτρα.

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ!!! (η κόκκινη ταλάντωση) POROSNEWS

.

Ο σεισμός έγινε αισθητός επίσης σε Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη

Προειδοποίηση για τσουνάμι στα νησιά Ανταμάν και τις ανατολικές ακτές της Ινδίας εκδόθηκε πριν λίγο μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό των 8.9 Ρίχτερ που συγκλόνισε πριν από περίπου μισή ώρα τις ακτές της Ινδονησίας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και την Ινδία, σύμφωνα με το Reuters, ενώ οι κάτοικοι της Ινδονησίας πανικόβλητοι έτρεχαν έξω από τα σπίτια τους ενώ η γη σειόταν.

Το Κέντρο για προειδοποίηση τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού ανακοίνωσε πως είναι σε ισχύ συναγερμός για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ξύπνησε μνήμες του 2004.

Το Κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στην Ινδία ανακοίνωσε πως αναμένει κύματα έως και 6 μέτρων σε τμήματα της ανατολικής ακτής της χώρας ενώ μικρότερα αναμένονται στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.

Η στιγμή του σεισμού των 8,7 Ρίχτερ
Συγκλονιστικό βίντεο – 7 χώρες εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι


Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους αναζητώντας καταφύγιο.
Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 308 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπάντα Άτσεχ.

Οπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και τη νότια Ινδία.

Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για καταστροφές από τον σεισμό ή για άνοδο της στάθμης του νερού. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στη μία ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος της Ινδονησίας δήλωσε πως ναι μεν η χώρα είναι σε επιφυλακή, ωστόσο οι πιθανότητα τσουνάμι είναι μικρή.

Οι αρμόδιες ινδονησιακές αρχές απέστειλαν ομάδα διασωστών στην Άτσεχ.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Αυστραλία, τις Σεϋχέλλες, την Σομαλία, το Ομάν και την Νότια Αφρική, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης ήδη έχουν ενημερώσει τους κατοίκους στην ακτή Ανταμάν να εγκαταλείψουν την περιοχή υπό τον φόβο επερχόμενου τσουναμι. Η περιοχή είναι η ίδια που είχε πληγεί το 2004.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Ινδίας ανακοίνωσε ότι κύματα ύψους έξι μέτρων αναμένονται σε τμήματα της ανατολικής ακτής της χώρας, ενώ μικρότερα κύματα αναμένονται στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.

Το βίντεο που ακολουθεί ανέβασε πριν από λίγο κάτοικος παραθαλάσσιας περιοχής. Δείχνει την θάλασσα την ώρα του σεισμού που "πηγαίνει προς τα μέσα". Ότι γίνεται δηλαδή πριν το τσουνάμι.
Η περιοχή του Ειρηνικού πλήττεται συχνά από μεγάλους σεισμούς, ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος είναι το τσουνάμι, όπως στην περίπτωση του 2004. Ειδικά οι σεισμοί μεγέθους κοντά στα εννέα Ρίχτερ μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι ύψους πάνω από 10 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου