Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Η παραίτηση μου ήταν κίνηση αυτοσεβασμού» - Αλέκος Καλαφάτης.

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα υπόγεια είναι η θέα» φιλοξενήθηκε ο πρώην επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Τετράπολη», Αλέκος Καλαφάτης.
Η συνέντευξη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Καλαφάτη για τα τοπικά δρώμενα λέγοντας ότι «σε μια ώρα διεθνούς μάχης χανόμαστε στα μίση του τοπικού μας μικρόκοσμου». Έδωσε απαντήσεις για την πρόσφατη παραίτηση του από την παράταξη «Ενωμένη Τετράπολης», λέγοντας ότι «η κατάσταση στα Δημοτικά Συμβούλια τον είχε φέρει εκτός εαυτού, διότι προσπαθούσε με την στάση του για ένα κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης, αλλά τα αποτελέσματα από την Δημοτική Αρχή ήταν η υπεροψία, η απαξίωση, ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και η αδιαφάνεια». «Οι επιλογές μου», δήλωσε, «ήταν δύο: η ύβρις και οι φωνασκίες από την μία και η παραίτηση ως κίνηση αυτοσεβασμού από την άλλη. Αδίκησα τον εαυτό μου και την παράταξη μου πολλές φορές επειδή δεν απαντούσα σε προκλήσεις». Τόνισε την λάθος στάση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την έννοια και την εφαρμογή της δημοκρατίας, λέγοντας ότι έχει την νοοτροπία «επειδή μας ψήφισε ο λαός είναι δημοκρατικό να κάνουμε ότι θέλουμε». Επίσης επισήμανε την διαφωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση για τις κατευθείαν αναθέσεις, αλλά και για την μη συμμετοχή ατόμων από την αντιπολίτευση σε πολλά Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

«Δέχθηκα ύβρεις από ανθρώπους που είχα βοηθήσει»
Επισήμανε ότι «αν ήταν Δήμαρχος θα καλούσε σε συζήτηση διαφωνούντες και μη για την εύρεση κοινής λύσης, άλλωστε η σύμπνοια της τοπικής κοινωνίας καθορίζει τον επιτυχημένο Δήμαρχο». Στη συνέχεια, επισήμανε το γεγονός ότι μετά την παραίτησή του δέχθηκε «ύβρις από ανθρώπους που είχε βοηθήσει τα μέγιστα». Επίσης, μίλησε για τον νέο επικεφαλή της παράταξης «Ενωμένη Τετράπολη» Βασίλη Ρουχωτά, με τον οποίο, όπως είπε, «ενώ είχε μεγάλη αντίθεση στο παρελθόν, η άψογη συνεργασία τους στην παράταξη ήταν μια ευχάριστη αποκάλυψη». Αλλάζοντας κλίμα, ο κ. Καλαφάτης σχολίασε τα εθνικά δρώμενα. Δήλωσε ότι «στηρίζει την κυβέρνηση της χώρας μας, χωρίς να σημαίνει ότι την ψήφισε, θέλει να πάει καλά». Αναφέρθηκε στα θετικά, αλλά και στα αρνητικά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην χώρας μας.
«Δεν έχω πολιτικούς στόχους με το ΣΥΡΙΖΑ»
Τόνισε ότι «η Ευρώπη έχει δίκιο όταν μιλάει για δημοσιονομική εξυγίανση, μεταρρυθμίσεις και ανταγωνιστικότητα, αλλά θίγει έναν ολόκληρο λαό με εκβιασμούς και τραπεζικούς εναγκαλισμούς που δεν μπορείς να αποφύγεις. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο» και σημείωσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το θάρρος να σταθεί απέναντι στους εταίρους και να επιχειρηματολογήσει, έχει νωπή λαϊκή εντολή και ο κ. Τσίπρας δείχνει την απαιτούμενη ευθύνη που αρμόζει». Στα αρνητικά της κυβέρνησης ο κ. Καλαφάτης περιλαμβάνει την εμμονή των προεκλογικών υποσχέσεων, την έκδηλη απειρία και το πολυαντιφατικό εσωτερικό πεδίο του κόμματος. Σε ερώτηση για την περίπτωση ανάμειξης του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «δεν υπάρχει καν αυτή η ερώτηση, δεν έχει πολιτικούς στόχους με τον ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, έκλεισε λέγοντας ότι «αναμένουμε ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και πιστεύω ότι θα είναι θετικές».
Ρεπορτάζ Ναταλία Κεσισιάν
kalafatis-aloizos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου