Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ!! ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Καλημέρα σας. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν οτι το φαινόμενο ειναι εν εξελίξει καθ´ ότι η μετασεισμική ακολουθία δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα σεισμικά μεγέθη για να ήμαστε 100% σίγουροι ότι ηταν ο κυρίως σεισμός.
Το άλλο σημαντικό στοιχείο ειναι ότι έχουμε μετατώπιση των σεισμικών επικέντρων πρός την Κεφαλλονιά και παρατηρείται ενεργοποίηση της Ρηξιγενούς ζώνης ΔΝΔ-ΑΒΑ η οποία έχει άμεση σχέση με τους σεισμού του Ληξουριου. Ήδη στο Β τμήμα της Κεφαλλονιάς παρατηρούμε έντονη σεισμική δραστηριότητα. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΩ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΠΕΡΙΠΑΤΙΤΙΚΟΣ" ΟΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΧΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΑΝΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟΣ.



Akis Tselentis Σε πραγματικό χρόνο ότι συμβαίνει εδώ:http://www.gein.noa.gr/en/
 Και για να βλέπετε τι γραφει ο σεισμογράφος στο Φισκάρδο εδώ:
http://seismo.geology.upatras.gr/heliplots/FSK.htm
SEISMO.GEOLOGY.UPATRAS.GR
χθεσινη ενημέρωση!!
Τη νυκτα ειναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να εχουμε ισχυρούς μετασεισμούς της τάξης των 5R να φροντίσουμε να ελαχιστοποιήσουμε την σεισμική επικινδυνότητα του εσωτερικού των σπιτιών, δηλ. Στερέωση αντικειμένων, να αποφύγουμε παλιά σπίτια η σπίτια που τα κλιμάκια των μηχανικών βρήκαν οτι εχουν προβλημα. Να υπάρχει πάντα ένας φακός δίπλα. Να μην υπάρχουν αναμένεις ξυλόσομπες κλπ
Ηταν γνωστο οτι αργά η γρήγορα θα ενεργοποιούνταν και ο ΒΒΑ κλάδος του μεγάλου αυτού ρήγματος, αμέσως μετα τους σεισμους του Ληξουριου παρατηρούσαμε σε καθημερινή βάση μικροσεισμική δράση ΒΑ του ακρωτηρίου Αθαιρα προς Άσσου και ακροατήρι της Νηράς. Βάλαμε επιπλέον οργανα τα οποία δυστυχώς σταμάτησαν πριν 4 μήνες οταν μας απέλυσαν 14 άτομα και όλους (5) τεχνικούς μας. Παρα τις εκκλήσεις μας και τα επίσημα έγγραφα προς την πολιτεία αγνοήθηκα εντελώς με αποκορύφωμα ένας υφυπουργός να με κατηγορήσει οτι φωνάζω για να παρω κονδύλια..... Φαίνεται προτιμούν τις μετα το σεισμό "νεκροψίες" των κτηρίων παρά την έγκαιρη ενημέρωση, προφύλαξη και λήψη μέτρων ελαχιστοποίησης των αναμενόμενων επιπτώσεων. Σημερα δεν εχουμε τεχνικό να στείλουμε στη περιοχή ενώ θα ξαναδούμε το φαινόμενο να εχουμε ορδές πολιτικών και παρατρεχάμενων να περιδιαβαίνουν την περιοχή προς αγραν ψήφων και τάζοντας οπως έκαναν και στην Κεφαλλονιά. Θα εκτιμούσα αν καποιοι απο αυτούς ερχόταν αυτές τις μερες στο Γεωδυναμικό να ενισχύσουν την ανύπαρκτη σχεδόν νυκτερινή βάρδια..... Αλήθεια γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους υπεύθυνους φορείς, πχ ΟΑΣΠ αρμόδιο υπουργείο κλπ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟΥ του κατι εξοχήν Σεισμολογικού φορέα της χώρας; Φοβάμαι οτι και αυτη τη φορά η τραγωδία αυτη που κτύπησε τα νησιά μας θα γίνει αντικείμενο πολιτικής και οικονομικής εκμετάλλευσης με δήθεν επι παντός επιστητού ειδικούς να παρελαύνουν προς άγρα αμφιβόλου επιστημονικής αξιοπιστίας μελετών.


Οι Akis Tselentis και Antenna News κοινοποίησαν ένα σύνδεσμο.

Τι είπαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας. Προειδοποιούν για ισχυρούς μετασεισμούς.
WWW.ANTENNA.GR
και σε Πρωτη του  αμεση μετα μολισ τον σεισμο   ενημερωση του  σε    facebook

Το φαινόμενο φαίνεται να εξελησεται φυσιολογικά αλλα είναι πολύ νωρίς ακόμα να πουμε οτι ηταν το κυρίως γεγονός. Περιμένω ακόμα μερικούς ισχυρούς μετασεισμούς ...για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού. Ολο το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος εχει ενεργοποιηθεί. Ο σειςμός προκαλεςε μικρο τςουνάμι 20cm στην Ν. Ιταλία στη περιοχή Crotone. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν εχει η δυνατότητα να προκαλεςει ιςχυρα τςουναμι. Ελπιζω αυτη τη φορά η πολιτεία να βρεθεί δίπλα στους πολίτες και να μη προβεί σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ενώ παράλληλα οι γνωστοί περιφερόμενοι μετα απο καθε σεισμό "ειδικοί" να βλέπουν πεδία οικονομικής εκμετάλλευσης οπως στη περίπτωση των σεισμών της Κεφαλλονιάς..... Το μέγεθος του σεισμού μετα τους τελευταίους υπολογισμούς ανέρχεται στα 6.4R.

(και μετά  αρκετούς σχολιασμους)

Akis Tselentis Οπως σας ειπα εχουμε μια μικρη ενεργοποίηση του κεντρικού τμήματος το ρήγματος μεταξύ Αθαίρα και Άσσου οποτε ειναι πιθανό να εχουμε καποιο ισχυρό μετασεισμό. Τα σχολεια καλώς έκλεισαν και πρεπει να ανοίξουν μετα απο αυτοψίες των μηχανικών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ
(ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙς  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς  ΔΕΞΙΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΣΙΑΠΑ,,
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ  ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ)
ΜΕ  ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΛΕΥΚΑΔΑ 1948
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 1953

ΣΥΝ ΒΙΝΤΕΑΚΙ,, ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟ 1953 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ (ΝΟΤΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)
ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΕ  ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ,, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ  ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΝΤΑ  60 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
Δείτε το βίντεο την στιγμή του σεισμού από το http://www.mylefkada.gr

2 σχόλια:

  1. Ώωωω ρε φίλε τι έγινε και πως τη γλύτωσα!
    Ποιος σεισμός και πράσσειν άλογα?
    Η σπηλιά με τσι μπόμπες μου έσκασε και έγινε τση Πόπης το κάγκελο!
    Εψάχνανε για ντιχαντιστές οι Γάλλοι μυριστήκανε τσου πυραύλους μου μέσα στη σπηλιά και τήνε ανατινάξανε με drones!!
    Ευτυχώς που είχα έβγει για «μπούρι» μου γιατί αλλιώς αντίο μαστέλο που έλεε κι ο νόνος μου!
    Και γιόμωσε ο ουρανός καπνούς εκειάπανου, και πάνε οι μπομπίτσες μου!
    Εκειό που παρατηρώ είναι που εκείνοι οι σεισμολόοι όλα σεισμούς τα γλέπουνε!
    Άντε να κάμουμε και λίγο πλάκα να μη κλατάρουμε!

    Πάντως σε γενικές γραμμές αντέχουμε!
    Σπίτια χωρίς αντισεισμικές προδιαγραφές κοπάνισε από ό.τι τουλάχιστο ξέρω και είδα.
    Με άλλα λόγια τα εξημισάρια τα μασάμε που λένε, αλλά μπαμ το ένα, μπαμ το άλλο από καρδιά μας γλέπω να πηαίνουμε παρά από μπατικό στο κεφάλι! Χα χα χα.
    Ψυχραιμία και ό,τι φτιάνουμε από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σοβαρά να το υπολογίζουμε να αντέχει σε σεισμούς. Και εδώ που τα λέμε καλό κάνουνε από μια άποψη ετούτοι οι σεισμοί γιατί μας κάνουνε και φιλάμε τα μέντε μας που λένε…
    Ξεχνάμε αυτοί που δε περάσαμε σεισμούς και πρώτος και καλύτερος εγώ.
    Πριν από χρόνια λοιπόνε πήα να περάσω ένα αποροφητήρα στη κουζίνα και που να ανοίξω τρύπα στο τοίχο, μπετό και σίδερα βρήκα! Μπετόν αρμέ είχε ρίξει ο γέρος μου!!!
    Το τι μπινελίκι έφαε ο συγχωρεμένος δε λέγεται! Έλα που τώρα τόνε καλιορίζω?
    ΡΟΥΠΕΛ το σπίτι!!!
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.
    Υ.Γ.
    Είδατε που έλεα εψές να κάμετε ένα GPS δώρο στο νέο Δεσπότη? Ήθελα να΄ ξερα πώς έβρηκε το δρόμο να πάει στην Έρισσο από το Κακό όρος!! («Κακό» το ονοματίσανε οι Ρισσιάνοι αφού τσου έχει βγάλει τη ψυχή). Χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ,, ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΦΙΛΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΕ ΛΙΓΟ!!ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙ,, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΦΘΓΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ,,, ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙς "ΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΡΑΓΙΣΜΑ ΜΕΤΑ" !! ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΕΙΣΜΩΝ,, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΣΙΑΠΑΣ ,, ΘΑ ΕΙΝΑΙ 10 2020,, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ,, ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ,, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή