Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ.

ΝΙΚΟΣ  ΚΑΜΠΑΝΗΣ

Κάποια πράγματα όταν τα συναντήσεις για πρώτα φορά σου αλλάζουν τη ζωή για πάντα:
Έχουμε εδώ, το βιβλίο που χάρη σε αυτό αγάπησα τον Μινωικό Πολιτισμό (θά 'χα δε θά 'χα ξεκινήσει το δημοτικό), τον καθηγητή Ιστορίας της α' Λυκείου κύριο Σπυρίδωνα Νάκη, που μου ανέθετε να αναζητώ πληροφορίες περί του Αιγυπτιακού Πολιτισμού (τον οποίο ο ίδιος είχε επισκεφθεί και ερευνήσει) και να διαβάζω την άλλη μέρα στην τάξη, την Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής που με έπεισε να γίνω συγγραφέας, σκακιστικών βιβλίων τότε, τον Τάφο του Οδυσσέα, που με έκανε να καταλάβω ότι η Ομηρική Ιθάκη είναι κάπου πάνω στην Κεφαλλονιά, και τον αείμνηστο φίλο Νίκο Λιβαδά-Τουμασάτο ο οποίος μου υπέδειξε και σε ποιό ακριβώς σημείο ήταν, ώστε να μπορέσω μετά από δέκα χρόνια τελικά, να αποδείξω ότι: "ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ".


2 σχόλια:

  1. Σκακιστής γαρ ο κύριος Καμπάνης και η ιδιότητα μα και νοοτροπία του σκακιστή όταν χρησιμοποιείται εκτός παιγνίων (δάσκαλε Βαρουφάκη! Χα χα ), ημπορεί να είναι πονηρά και ακάθαρτος…
    Και εξηγούμαι:
    Το σκάκι σαν παίγνιον αποβλέπει κυρίως εις την μπλόφαν και ούτως εξαπάτησιν του αντιπάλου και μάλιστα άνευ της δικαιολογίας του προτέρου εντίμου βίου… Όπα μπερδεύτηκα με τα Δικαστήρια, τση θεάς τύχης ήθελα να πω.
    Εξηπατείς ως παίκτης τον αντίπαλον καθαρώς και ασυστόλως με αποτέλεσμα την στέψιν ουδόλως της ακανθίνου στεφάνου ως έπρεπε, αλλά της στεφάνου της δόξης του νικητού!
    Νοσηρά άποψις της αφεντίας μου θα είπετε ??
    Ουδαμώς ως!
    Και καλά υπεραισιόδοξο σας βλέπω επί του προκειμένου αποφθέγματος « ώστε να μπορέσω μετά από δέκα χρόνια τελικά, να αποδείξω ότι: "ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ".», μόνο που εδώ δεν είναι Ένωση Ποντίων αλλά Θιακοκεφαλλονιτών.
    Βασικό σφάλμα και χάσατε την Βασίλισσα!! Συνεχίστε μη χάνετε τη ψυχραιμία σας…

    Υ.Γ.
    Για “ Πόντιους” μας πέρασες Ορέ??
    Χα χα χα χα χα χα χα
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γλαφυρότητα τε και ζεστασιά της φωνής σου με προτρέπει να συνεχίσω ως γείτονας των Ποντίων και απόγονος Σμυρναίων την έρευνα που μου εμπιστεύθηκε ο πρόγονός μου Όμηρος για εσάς του υπερηνορέοντες, υπερφίαλους, πότε πότε, και μεγάθυμους Κεφαλλήνες, που τόσο προέβαλε στα έργα του...
    ...Και δεν εννοώ όλους, αλλά κάποιους σαν εσένα που μπερδεύει το σκάκι με την πρέφα και τους πεσσούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή