Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΒΕΛΛΑ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΣΤΑ

Μια Κεφαλονίτισσα στη βουλή της Νέας Υόρκης

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά είναι 32 ετών κατάγεται από τη Κεφαλλονιά αλλά έχει μεγαλώσει στην Αστόρια. Στόχος της είναι να μπει στην Πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και όπως δείχνουν όλα, μάλλον θα τα καταφέρει. Διεκδικεί τη θέση που κατέχει σήμερα ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Γιάνναρης. Στις προκριματικές εκλογές που έγιναν πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ελπίζουμε να τα πάει το ίδιο καλά και στις 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Espresso, η 32χρονη ασχολείται από μικρή με τα κοινά. Είναι μέλος του Πρώτου Κοινωνικού Συμβουλίου του Κουίνς και του Ενωμένου Κοινοτικού Αστικού Συνδέσμου. Μολονότι έχει μεγαλώσει και μεγαλουργήσει στην Αστόρια, δεν ξεχνάει ποτέ την Ελλάδα και ειδικά την Κεφαλλονιά.

''Και οι δύο γονείς μου είναι από την Κεφαλλονιά. Η μητέρα μου κατάγεται από τις Λαβωνικιές και μετά τον σεισμό η οικογένειά της μετακόμισε στις Βασιλικάδες όπου έχουμε σπίτι. Η γιαγιά μου ήταν η Ακριβή Μολφέτα, έφυγε το 2005. Η οικογένεια της μητέρας μου έχει μετακινηθεί τώρα στο Ληξούρι και έχουν μια ταβέρνα στην παραλία το Ακρογιάλι. Συγγενείς έχουμε και στα Κονιδαράτα και στα Βεντουράτα.Ο πατέρας μου κατάγεται από το Κουρνέλο και μετά τον σεισμό η οικογένειά του μετακινήθηκε στον Πόρο'', περιγράφει η Αραβέλλα στο blog της.

tlife.gr
 

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Εκλέχθηκε η Αραβέλλα Σιμωτά στη Βουλή της Ν.Υ.

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά, που κατάγεται από την Κεφαλονιά, εκλέχθηκε στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης από την περιοχή της Αστόριας, ως υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος. Αναμενόταν να ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που θα γινόταν μέλος της Βουλής, επειδή δεν είχε κανένα αντίπαλο στις εκλογές.



Η Αραβέλλα Σιμωτά συμμετείχε από την εφηβική ηλικία της στα κοινά της Ομογένειας, αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Ενεργοποιήθηκε κυρίως μέσα από περιβαλλοντολογικούς φορείς και συνεργάστηκε με πολιτικούς της περιοχής, προωθώντας ζητήματα οικολογίας, παιδείας, υγείας και ασφάλειας.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εξασφάλισε την υποστήριξη όλων των στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος στην περιφέρειά της και η οικονομική στήριξη που είχε, κυρίως από Ελληνοαμερικανούς, ήταν τέτοια ώστε κανένας Ρεπουμπλικανός δεν θέλησε να σταθεί απέναντί της στις εκλογές. "Η βοήθεια της Ομογένειας ήταν συγκινητική και χωρίς αυτή θα ήταν πολύ δύσκολο να εκλεγώ", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιμωτά, σημειώνοντας ότι "τα τελευταία χρόνια, έχει αναβαθμιστεί περισσότερο η συμμετοχή Ελληνοαμερικανών στην πολιτική ζωή της Αμερικής. Όχι μόνο από πλευράς υποψηφίων, αλλά σε αρκετές περιφέρειες όλοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες έχουν υπολογίσιμη δύναμη". Τη θέση που κατέλαβε στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης κατείχε για δέκα χρόνια ο ομογενής Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος εκλέχθηκε στην πολιτειακή Γερουσία.

ana-mpa
ΚΑΙ  ΔΙΚΟΣ  ΜΟΥ ΠΡΩΗΝ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΠΟΡΙΟΤΙΣΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Υ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου