Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΠΡΟΝΝΩΝ!!, ΥΠΟΒΥΧΙΟ ΠΕΡΣΕΑΣ


Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ “ΠΕΡΣΕΑΣ”

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΠΑΝΤΗ:


Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011 , η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα του βιβλίου “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” κ. Louis De Bernieres , καθώς επίσης και της κ. Jane Greenwood , δημοσιογράφου του BBC και του κ. Tim Clayton , ειδικού για ναυάγια πολέμου .

Αυτή τη φορά η επίσκεψη τους αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη της υπόθεσης του Βρετανικού υποβρυχίου “Περσέας” που βυθίστηκε στα ανοικτά της Κεφαλλονιάς το Δεκέμβρη του 1941 .
Ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο ήταν ο John Capes τον οποίο έκρυψαν , περιέθαλψαν και φυγάδευσαν οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς . Η έρευνα για την ανακάλυψη του ναυαγίου έγινε από το γνωστό Έλληνα δύτη Κώστα Θωκταρίδη με τη στήριξη της Ένωσης και της τότε Κοινότητας Σκάλας Κεφαλλονιάς .
Ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας κ. Ανδρέας Ζαπάντης στην ομιλία του στην εκδήλωση ανέφερε τα ακόλουθα :
« Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωση αφιερωμένη στην υπόθεση της ανακάλυψης του ναυαγίου του Υποβρυχίου “Περσέα”.
Ο Περσέας είναι ο μυθικός ήρωας που σκοτώνει τη Μέδουσα και απελευθερώνει την Ανδρομέδα και τα κατορθώματα του είναι γνωστά από την Ελληνική Μυθολογία .
Από το μυθικό ήρωα έχει το όνομα του το υποβρύχιο “Περσέας” , που χάνεται στις Ελληνικές θάλασσες ένα σκοτεινό βράδυ του Δεκέμβρη του 1941 .
Η ανακάλυψη του ναυαγίου τα Χριστούγεννα του 1997 στα ανοικτά της ακτής των Μαυράτων της Κεφαλλονιάς αλλά και η αποκάλυψη της ιστορίας που το συνοδεύει προκάλεσαν παγκόσμιο ενδιαφέρον .
Η υπόθεση του “Περσέα” έχει εκπληκτικά στοιχεία .
Είναι η μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια ναυτικά χρονικά διαφυγής ανθρώπου από βυθισμένο υποβρύχιο , η διαφυγή του John Capes , του μοναδικού επιζήσαντα

του ναυαγίου .
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ  Ε Δ Ω
ΚΑΙ  ΕΝΑ  ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΣΗΜΕΡΑ!!!
ΤΟ  ΔΡΟΜΑΚΙ  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ  ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ  ,, ΠΕΡΙΠΟΥ  ΕΚΑΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΔΙΠΛΑ   ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ,,ΥΠΑΡΧΕΙ  ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,,!!  ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ 
ΟΔΗΓΕΙ  ΕΚΕΙ  ,ΟΠΟΤΕ  ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΤΕ


 Ο  ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΑ,, ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ,  ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ  ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ


 ΚΑΙ  Η  ΘΕΑ  ΦΥΣΙΚΑ,, ΘΑ  ΣΑΣ  ΑΜΟΙΨΕΙ,, ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ  ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΌ  ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου