Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΥΦΩΝΑ ΛΕΠΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ




Ο Ολάντ μπροστά, τυφώνας η... Λεπέν» είναι ο τίτλος σήμερα της ιταλικής εφημερίδας της αριστεράς La Repubblica που εκτιμά ότι ο Σαρκοζί «έφαγε χαστούκι στην κούρσα για το Μέγαρο των Ηλυσίων», μετά τον πρώτο...
 γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που σφραγίστηκε από ένα πρωτοφανές υψηλό ποσοστό της εθνικιστικής δεξιάς. «Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών προαναγγέλλει ένα έντονο τελικό γύρο, δριμύτερο από το προβλεπόμενο. 
Οι δύο υποψήφιοι που θα περνούν στον τελευταίο γύρο, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Νικολά Σαρκοζί, θα πρέπει να διεκδικήσουν τις ψήφους της οργής, αυτές που έλαβε το Εθνικό Μέτωπο, το ξενοφοβικό κόμμα», γράφει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της. «Ο Ολάντ μπροστά, ο Σαρκοζί ελπίζει ακόμη», τονίζει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της χερσονήσου Corriere della Sera, για την οποία «θεωρητικά η διαφορά αντιμετωπίζεται τις δύο προσεχείς εβδομάδες», πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Επικαλούμενη το χαρακτήρα του μαχητή που «ουδέποτε υποχώρησε», του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «η αριθμητική των σχέσεων δυνάμεων είναι αυτή που καθιστά πιθανή την φθίνουσα πορεία της εμφιλεγόμενης θητείας του, γεμάτης από λάθη, χαμένες ελπίδες και αποτελέσματα που επισκιάστηκαν από την κρίση». «Ο Ολάντ μπροστά, ο Σαρκό ηττημένος», είναι ο τίτλος της μετριοπαθούς La Stampa, της εφημερίδας του ομίλου Fiat, υπενθυμίζοντας στο κύριο άρθρό της ότι «ακόμη όλα μπορούν να συμβούν». Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι αν ο Ολάντ κέρδισε, το αποτέλεσμα «είναι κατώτερο αυτού που πιστεύαμε» και ο σοσιαλιστής υποψήφιος «φάνηκε προσεκτικός».


PHGH : 24ωρο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου