Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ EKKI ΠΡΟΚΥΡΙΣΕΙ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ‏


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Στους χώρους της υγείας - πρόνοιας ήδη ζούσαμε τραγική στάση παροχών και στο Νομό μας. Υποβαθμισμένα Νοσοκομεία, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, κέντρα υγείας που δεν ήταν σε θέση να παρέχουν ούτε τα βασικά. Και ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ανακοινώνει τη συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου με αυτό του Αργοστολίου.

Στόχος της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε είναι να είναι να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο, που δεν θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία – Πρόνοια για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να αναγκαστούν οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πιο ακριβά για υπηρεσίες υγείας και φάρμακα που έχουν ανάγκη. Να ενισχυθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας.
Επιπλέον στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας, ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων περνάει μέσω της αλλαγής των οργανισμών των νοσοκομείων, και των συγχωνεύσεων – καταργήσεων κρεβατιών, κλινικών και τμημάτων νοσοκομείων.
ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε
Είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό χρέος είτε όχι (Γερμανία, Σουηδία). Είτε είναι στο ευρώ είτε όχι (Βρετανία). Παντού προχωράνε σε περικοπές στην υγεία - πρόνοια, σε απολύσεις στο δημόσιο, σε ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων.
Αυτή είναι η διέξοδος για να βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την κρίση. Να την φορτώσουν στις δικές μας πλάτες. Να καταστρέψουν ένα μέρος των παραγωγικών δυνάμεων και πρώτα από όλα την κύρια παραγωγική δύναμη: τον εργαζόμενο άνθρωπο.
Αυτό προσπαθούν να κρύψουν όλοι όσοι – ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ – ισχυρίζονται ότι τα μέτρα παίρνονται επειδή η συγκυβέρνηση είναι υποταγμένη στην ΤΡΟΪΚΑ, στη Γερμανία. Αθωώνουν έτσι την πολιτική της Ε.Ε. τους επιχειρηματικούς ομίλους, συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα.
Καλλιεργούν την επικίνδυνη αυταπάτη ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ότι η αντικατάσταση της σημερινής κυβέρνησης από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε. – ΤΡΟΙΚΑ θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους.
Καλλιεργούν την αυταπάτη ότι μπορεί να συνεχίζεται η επιχειρηματική δράση σε υγεία – πρόνοια, να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας και ταυτόχρονα να είναι εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των
υγειονομικών και να έχουν δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας οι λαϊκές οικογένειες.
Κρύβουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τέλος, όσο τα «κλειδιά» της οικονομίας, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δεσμευμένη σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, όσο η εξουσία είναι στα χέρια των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του Ευρωμονόδρομου.
Κρύβουν ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Μονομερής διαγραφή του χρέους. Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Οργάνωση της οικονομίας ώστε να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Παλεύουμε για πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας –

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου