Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΡΟΥ,,ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ENΩ  ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ  ΔΙΚΤΥΩΘΕΙ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ







ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΤΡΙΝΑΚΙ

περσινες του αναρτήσεις!!

Το Shark24 φιλoξενεί ένα πολύ ενδιαφέρον Blog του πανέμορφου Πόρου Κεφαλονιάς "porosnews"

Ένα απ'τα ωραιότερα blogμε πολύ ωραία θέματα γενικού ενδιαφέροντος και 
θέματα για την Κεφαλονιά φιλοξενεί το shark24 !
Kαθημερινά οι αναγνώστες μας μπορούν να βλέπουν την ροή ειδήσεων του porosnews.. 

"Πάρτε μια γεύση"


ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΔΑΣ...

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013


ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΑΚΙ



ΕΝΑ....ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΣΗΜΗ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!


24/01.2013 Απίστευτη ιστορία!! Σκαλισιάνος φίλος μας, έκανε σήμερα τη βόλτα σου στην παραλία Βλίχα  της Σκάλας και βρήκε ένα μπουκάλι. Το μάζεψε για να το πετάξει στα σκουπίδια και τότε είδε ότι είχε κάτι μέσα.  Το έσπασε και βρήκε αυτό το γράμμα!!  Η κυρία Regina Exius την πρωτοχρονιά...
Διαβάστε περισσότερα »

αρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012


ΟΙ....ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ !!!


Έχοντας ως πολύτιμο εφόδιο, την αναγνώριση του τόπου, απ’ τον οποίο εμπνεύστηκε ο Όμηρος για τη διάπλαση του φανταστικού επεισοδίου της Σκύλλας και της Χάρυβδης, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε περαιτέρω, στις υπόλοιπες, ανάλογης μορφής πραγματικές τοποθεσίες, τις οποίες εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως για τη δραματοποίηση του έργου του,...
Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012


ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ....ΙΘΑΚΗΣ !!!


Η καθοδήγηση των Φαιάκων      Ο Οδυσσέας, πλησιάζοντας στο τέλος της περιπλάνησής του, πάνω στο δρόμο για την Ιθάκη, φτάνει καταπονημένος στο νησί των φιλόξενων Φαιάκων. Εκεί, στην αυλή του βασιλιά Αλκίνοου και μπροστά στο έκπληκτο ακροατήριό του, ο ήρωας αποκαλύπτει την ταυτότητά του και περιγράφει με νοσταλγία...
Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012


ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ....ΑΣΤΕΡΙΔΟΣ !!!


Εστι δέ τις νῆσος Ἀστερίς <<ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ>> HENRIETTE. Το παρόν ένθετο που φέρει τον τίτλο «ΑΣΤΕΡΙΣ το νησί των μνηστήρων» αποτελεί ένα ακόμα εκλαϊκευμένο αυτοτελές απόσπασμα μιας συνολικής ...   ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...http://porosnews.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3950.ht...
Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012


ΣΟΒΑΡΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ....ΟΔΥΣΣΕΑ !!!


Το περασμένο Σάββατο βρεθήκαμε στα Τζαννάτα μετά από ανοιχτή πρόσκληση που εξέδωσε στα ΜΜΕ του Αρχαιολόγου και Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας-Ιθάκης και Ζακύνθου, καθώς και Διευθυντή των ανασκαφών Τζαννάτων δρ. Αντώνη Βασιλάκη. Επισκεφτήκαμε το χώρο όπου εδώ και ένα μήνα περίπου έχουν αρχίσει με εντατικούς ρυθμούς οι...
Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΖΑΝΝΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ !!!


Δίνω μια άλλη κατεύθυνση στις ΑΣΤΟΧΙΕΣ.Δεν θα διστάσω ν’ αλλάξω την ονομασία της στήλης αν χρειαστεί.Κουράστηκα με όσα συμβαίνουν δίπλα μου, απέναντι, γύρω γύρω όλοι κι εμείς στη μέση αναποφάσιστοι κι αδύναμοι.Κουράστηκα μ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο που μας τριγυρνά.Κόντρα στη μιζέρια και τον αποπροσανατολισμό. Πάμε για μια πολιτιστική πρόταση. Πάμε...
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ....ΟΔΥΣΣΕΑ !!!


ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΚΕΙ ΠΕΙΘΕΙ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟ. ΑΡΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΝΗΜΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ? ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΕΡΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ.ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΑΙΕΣ...
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012


ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ....ΟΔΥΣΣΕΙΑ !!!


ΦΩΤΟ  ΜΑΡΙΑ  ΓΚΙΑΦΗ,, Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα. ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες...
Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012


''QUALITY COAST'' ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ....ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ !!!


O αντιδήμαρχος Bαγγέλης Kεκάτος παραλαμβάνει σήμερα στη Λισαβώνα το βραβείο «Quality Coast»                          Στην Λισαβώνα της Πορτογαλίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος...
Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ


13 Μαι 2013
Εκατοντάδες πολιτών λένε το τελευταίο αντίο στην Ολυμπιονίκη - Με τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε η σορός της στη Μητρόπολη... ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ,ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΙΣΗ ΣΤΟ "ΗΕRKULES" ...


Το χειμώνα μερικοί τον προτιμούν… καυτό, το καλοκαίρι, όμως, όλοι τον προτιμούν κρύο. Μιλάμε φυσικά για τον καφέ και τα διάφορα παγωμένα του είδη που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. Ποιο απ’ όλα, όμως, είναι πιο υγιεινό;


Μαζί με τον ήχο της θάλασσας, των γλάρων και των τζιτζικιών, υπάρχει κι άλλος ένας απόλυτα καλοκαιρινός ήχος που ακούγεται σε κάθε παραλία και δρόμο από τη στιγμή που η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και τα γυαλιά ηλίου βγαίνουν από τη θήκη τους: ο ήχος που παράγεται όταν ανακατεύουμε τα παγάκια του κρύου καφέ μας με το καλαμάκι – για να μην αναφερθούμε στο ρούφηγμα της τελευταίας γουλιάς καφέ, το οποίο μπορεί να πιάσει υψηλά ντεσιμπέλ και να καλύψει ακόμα και το πιο παθιασμένο… τζιτζίκι.




Κι ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες ο ελληνικός καφές φραπέ είχε τα πρωτεία και αποτελούσε την επιλογή του κάθε μερακλή Έλληνα (μετά τον ελληνικό φυσικά), σήμερα οι επιλογές έχουν πληθύνει και ο φραπέ δεν αποτελεί πια τον ένα και μοναδικό καφέ, με το φρέντο καπουτσίνο, το φρεντοτσίνο, το φραπουτσίνο και το φρέντο εσπρέσο να «κλέβουν» επίσης την καρδιά μας.
Ο καθένας από τους παραπάνω καφέδες, όμως, διαφέρει από τον άλλο στις θερμίδες και στα λιπαρά που περιέχει,
με αποτέλεσμα κάποιοι, εκτός από απολαυστικοί να είναι και θερμιδικές «βόμβες» και κάποιοι άλλοι να είναι λιγότερο βλαβεροί για την υγεία και τη σιλουέτα μας. Βάλαμε, λοιπόν, τους πιο διάσημους καλοκαιρινούς καφέδες στο μικροσκόπιο και ψάξαμε να βρούμε αυτόν που υπερτερεί. Δείτε τα αποτελέσματα.
Φρέντο καπουτσίνο: ο αντικαταστάτης του φραπέ
Το 17ο αιώνα, μοναχοί στη Βιέννη της Αυστρίας που θεωρούσαν τον τούρκικο καφέ πολύ δυνατό για τα γούστα τους, αποφάσισαν να τον αναμείξουν με μέλι και κρέμα, δίνοντας μια πρώιμη μορφή στο φρέντο που σήμερα γνωρίζουμε. Το χρώμα του καφέ έγινε περισσότερο καφετί, μοιάζοντας στο χρώμα του ράσου που φορούσαν οι μοναχοί του τάγματος των επονομαζόμενων Capuchin, δίνοντας αργότερα το όνομα «cappuccino» στον καφέ.
Ο αγαπημένος καφές που την τελευταία δεκαετία κάνει θραύση στις ελληνικές καφετέριες και οι Έλληνες τον έχουν προτιμήσει αντικαθιστώντας τον με τον πρώην αγαπημένο τους φραπέ, φτιάχνεται με μια δόση καφέ espresso, ζάχαρη, παγάκια και πλούσιο αφρόγαλα, γι’ αυτό και δεν ανήκει στους «αθώους» καφέδες. Το αφρόγαλα αποδίδει περισσότερες από 100 θερμίδες και περίπου 1 γραμμάριο λιπαρών, ενώ αναλόγως με τη ζάχαρη που προσθέτετε, οι θερμίδες του αυξάνονται κατά 20 ανά κουταλάκι. Παρ’ όλ’ αυτά, σαν καφές θεωρείται πιο ήπιος και ελαφρύς από το φραπέ, αφού φιλτράρεται, γι’ αυτό και προτιμάται από τους περισσότερους, αγγίζοντας μέχρι και 80mg καφεΐνης ανά ποτήρι.
Φραπέ: ο πάλαι ποτέ αγαπημένος καφές των Ελλήνων
Αν όλα αυτά τα χρόνια ψάχνατε να ευχαριστήσετε τον άνθρωπο που επινόησε το φραπέ, σας ενημερώνουμε πως θα τον βρείτε στο πρόσωπο του Δημητρίου Βακόνδιου, υπαλλήλου μεγάλης ελβετικής εταιρίας στην Ελλάδα, ο οποίος το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μη βρίσκοντας ζεστό νερό να φτιάξει τον καφέ του, χρησιμοποίησε σέικερ, για να δοκιμάσει να φτιάξει καφέ με κρύο νερό. Απ’ ό,τι φαίνεται η πατέντα δεν πέτυχε μόνο γι’ αυτόν τη δεδομένη στιγμή, αλλά πανελλαδικά εδώ και 55 χρόνια.
Ο αγαπημένος καφές, λοιπόν, φτιάχνεται με καφέ, ζάχαρη, νερό, παγάκια και γάλα για όποιον επιθυμεί. Όταν ο καφές δεν περιέχει ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, τότε δεν αποδίδει ούτε θερμίδες, ούτε λιπαρά. Επειδή συνήθως, όμως, τον προτιμάμε και με τα δύο, η ζάχαρη του προσθέτει 20 θερμίδες ανά κουταλάκι και το γάλα περίπου άλλες 10-20 θερμίδες ανάλογα με την ποσότητα και ελάχιστα λιπαρά. Θεωρείται αρκετά βαρύς για το στομάχι, πολύ διεγερτικός, ενώ έχει και υπακτική δράση. Η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη μπορεί να φτάνει τα 100mg.
Φρέντο εσπρέσο: μεγάλη τόνωση, σε μικρές δόσεις
Οι πρώτες μηχανές εσπρέσο κυκλοφόρησαν στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο Λουίτζι Μπετζέρα από το Μιλάνο καθιέρωσε την πρώτη πατέντα το 1901. Όταν μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο οι μηχανές βελτιώθηκαν, ο εσπρέσο έγινε πιο δημοφιλής και τη δεκαετία του ’50 πήρε τη σημερινή του μορφή. Στην Ελλάδα, μάλιστα, το 2008 οι Έλληνες διέθεσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο περισσότερα ευρώ στα σούπερ μάρκετ από το 2007 για την αγορά εσπρέσο, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τη μεγάλη τους προτίμηση.
Ο φρέντο εσπρέσο πίνεται σκέτος ή με ζάχαρη και ανάλογα με την ποικιλία του καφέ, η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη μπορεί να φτάνει και τα 80mg ανά ποτήρι (με τη συνιστώμενη ημερήσια δόση να βρίσκεται ανάμεσα σε 200-300mg), προσφέροντας άμεση δράση στο νευρικό σύστημα. Οι θερμίδες του εξαρτώνται από τη ζάχαρη που θα του προσθέσουμε.
Φρεντοτσίνο: μια γλυκιά παραλλαγή καφέ
Πρόκειται για παγωμένο ρόφημα με βάση τον καφέ που απομακρύνεται λίγο από την καθιερωμένη έννοια του καφέ, μοιάζει με smoothies και προέρχεται από την Αγγλία. Λόγω του ότι περιέχει πολύ γάλα, ζάχαρη και σιρόπι, οι θερμίδες του «εκτινάσσονται» σε περισσότερες από 450, ενώ αν το γάλα δεν είναι αποβουτυρωμένο μπορεί να ξεπερνάνε και τις 500. Τα λιπαρά του φτάνουν τα 4,4 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια προϊόντος.
Φραπουτσίνο: ένας καφές που μοιάζει με μιλκ σέικ
Άλλος ένας καφές που εντάσσεται στη μετά-φραπέ εποχή, το φραπουτσίνο, είναι τόσο γλυκό και δροσερό, ώστε να χαρίζει απόλαυση στα καλοκαιρινά μας πρωινά και απογεύματα. Δυστυχώς, όμως, το τίμημα της απόλαυσης το «πληρώνουμε» με πολλές θερμίδες που ανέρχονται στις 500 και ο καφές μας μετατρέπεται σε ένα παχυντικό… επιδόρπιο, που συνήθως συνοδεύεται με κρέμα σαντιγί. Κυκλοφορεί, όμως, και η light έκδοσή του με 54% λιγότερες θερμίδες.
Ποιος είναι τελικά πιο υγιεινός;
Με το φρεντοτσίνο, το φραπουτσίνο και το φρέντο να βγαίνουν από το «παιχνίδι» λόγω των αυξημένων θερμίδων και λιπαρών τους, απομένουν οι «δυνατοί» φραπέ και φρέντο εσπρέσο. Ανάμεσα στους δύο, πιο υγιεινός είναι ο εσπρέσο, καθώς ο καφές του φιλτράρεται, ενώ δεν περιέχει γάλα το οποίο συνηθίζουμε να προσθέτουμε στο φραπέ, προσθέτοντάς του θερμίδες, λιπαρά και κάνοντας τον καφέ μας δύσπεπτο. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, προτιμήστε τον εσπρέσο κι αφήστε την ελληνική παράδοση του φραπέ για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου