Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ




Καλή χρονιά!
Η φωτογραφία που βλέπετε διακινήθηκε στο Facebook πριν από έξι μήνες με το εξής σχόλιο να τη συνοδεύει: «ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΡΕΕΕΕ!!!!! (ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!!! ΕΛΛΗΝΕΣ!!!)» Δέκα μέρες πέρασαν από τότε που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Όσο όμως κι αν ψάχνω στο ίντερνετ, όσο κι αν ρωτάω φίλους και γνωστούς, εκπαιδευτικούς και μη, από πουθενά δεν πληροφορούμαι να έχει εισαχθεί στην εκπαίδευση το «νέο φωνητικό αλφάβητο», στο οποίο «θα γράφουν τα παιδιά μας από του χρόνου», δηλαδή από φέτος.
Η φωτογραφία αυτή κοινοποιήθηκε 1.274 φορές, δύο φορές σ’ αυτήν την ομάδα, παίρνοντας πολλά λάικ. Φανταστείτε πόσοι άνθρωποι τη διάβασαν.

 Τα σχόλια μερικών απ’ αυτούς δείχνουν πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν η συνομωσιολογία και η κινδυνολογία στη χειραγώγηση της μάζας: «Δυστυχώς», «ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΠΟΤΕ!», «Οχι δεν θα το αφησουμε εγω τουλαχιστον ποτε αγορασα ιστορια θρησκευτικα για να το μαθω μονη μου το παιδι μου», «ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ ΕΥΧΗ ΘΕΟΥ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΜΑΣΤΕ!!!», «ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ? ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ. ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.», «κάνουν τα πάντα, για να μην μπορούμε να διαβάσουμε την γλώσσα των προγόνων μας και το μυαλό μας να λειτουργεί με τα βασικά..... όσο πιο φτωχό λεξιλόγιο, τόσο πιο φτωχή και η σκέψη....!!!». Δημιουργός της φωτογραφίας φαίνεται να είναι μέλος συγκεκριμένου κόμματος, ο οποίος σε προηγούμενη ανάρτηση στον ξέχειλο από Ελλάδα τοίχο του παραπονιόταν ότι «οι άλλοι τα ‘ρπάζουν κι εγώ ψωμολυσάω».
Ο ανύπαρκτος εχθρός είναι πιο εύκολο να νικηθεί. Κι αν τελικά αποδειχθεί ότι δεν υπήρχε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Σημασία έχει ότι αυτός που τον επινόησε θα έχει αναδειχθεί μπροστάρης στην υπεράσπιση της πατρίδας.
Γι’ αυτό, δεν επιτρέπουμε να μας υποτιμούν, πιστεύοντας και αναπαράγοντας κάθε ανοησία που μας σερβίρουν. Αν δεν θέλουμε να μας χρησιμοποιούν, χρησιμοποιούμε την κρίση και τη λογική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου