Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Το Κίνημα των Δημάρχων κατά της Κυβέρνησης

Κίνημα ανατροπής στην τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά δημιούργησαν δήμαρχοι από όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Αιρετοί άρχοντες που εκπροσωπούν τους περισσότερους νομούς και βγαίνουν μπροστά ζητώντας συγκεκριμένες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.
Με Επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο απαιτούν μια σειρά ρυθμίσεων, που όπως ισχυρίζονται, έχουν άμεση σχέση με την ενίσχυση της
λειτουργικότητας των Δήμων, είτε είναι Καλλικρατικοί, είτε διαθέτουν μικρό πληθυσμό και μικρό αριθμό εργαζομένων με εξειδικευμένες γνώσεις.

Ορθώνουν το ανάστημα στην Κυβέρνηση και ζητούν την εκ νέου θέσπιση της καταβολής αντιμισθίας για όλους τους Αντιδημάρχους, το ύψος της οποίας θα είναι αναλογικό και με βάση κριτήρια πληθυσμιακά. Επίσης, η καταβολή αποζημίωσης στα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών των Δήμων που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις βασικών οργάνων άσκησης ελέγχου και διοίκησης στην Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, την επαναφορά του αριθμού ειδικών συμβούλων που έχει δικαίωμα να διαθέτει κάθε Δήμαρχος, με σκοπό να τον συνδράμουν στην εκτέλεση των
καθηκόντων του.
Υπέρμαχοι αυτού του αιτήματος είναι οι δήμαρχοι Παυλος Κολοκοτσάς και Αλέξανδρος Παρίσης, αφού, όπως μας δήλωσαν ο χρόνος που αφιερώνουν και οι ευθύνες που αναλαμβάνουν οι Αντιδήμαρχοι, ασκώντας τις αρμοδιότητες που προβλέπει η Νομοθεσία, είναι πολλές και πρέπει να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες τους.
Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι οι περικοπές στους μισθούς δημάρχων, αντιδημάρχων καθώς και προέδρων δημοτικών συμβουλίων, αλλά και δημοτικών συμβούλων είχαν αρχίσει από το 2011 στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, κορυφώθηκαν με το τέλος του 2012 στο πλαίσιο της Δημοσιονομικής Προσαρμογής και οι απολαβές τους παρέμειναν κουτσουρεμένες.
Βέβαια δινόταν το δικαίωμα σε αντιδημάρχους που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα να επιλέγουν τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης που όμως θα τις επιβαρύνονται οι δήμοι.
ΠΗΓΗ  ΗΜΕΡΑ ΤΣΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ -  http://imerazante.gr/2014/09/19/88626

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου