Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - freedom


Ποιός είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ;
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ

Υπάρχει ένας ορισμός της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που να είναι αποδεκτός απο όλους ;
Θέλω πολλά πράγματα που δεν τα έχω .
Παράδειγμα πρώτο : θα ήθελα να μπορώ με ένα άλμα να φθάσω στην Σελήνη . Θα ήθελα να είχα ικανότητα επιβίωσης χωρίς οξυγόνο ώστε να εξερευνήσω το μέρος και να επιστρέψω με ένα άλμα στην Γή .
Θα ήθελα να είμαι αθάνατος και αιώνια νέος και υγιής .
Η φύση όμως δεν μου τα επιτρέπει αυτά . Δεν σκέφθηκα ποτέ όμως να πώ "Είμαι σκλάβος της φύσης" . Κατά έναν περίεργο τρόπο δεν θυμώνουμε με την φύση αλλά προσπαθούμε ( με την επιστήμη ) να πραγματοποιήσουμε τέτοιου είδους επιθυμίες .
Παράδειγμα δεύτερο : Μια γυναίκα στο Αφγανιστάν ΜΠΟΡΕΙ να βγεί απο το σπίτι χωρίς μπούργκα . Έχει την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να το κάνει και εάν ήταν μόνη στον κόσμο θα το έκανε . Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ όμως γύρω της δεν της το επιτρέπει .
Η γυναίκα αυτή λέει "Δεν είμαι ελεύθερη !" . Θυμώνει με τους ανθρώπους που την εμποδίζουν να κάνει αυτό που ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ .
Ελευθερία λοιπόν είναι να κάνεις αυτό που ΘΕΛΕΙΣ και έχεις ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ να κάνεις .
Έλλειψη ελευθερίας αισθάνεσαι όταν κάποιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε εμποδίζει να κάνεις αυτό ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ και ΜΠΟΡΕΙΣ .
"Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου" λέει ένα πολύ γνωστό ρητό . 

Κάτι σαν ένα μεγάλο λιβάδι που δύο άνθρωποι πρέπει να το μοιραστούν και να χαράξουν το σύνορο στην μέση .
Πάσχει όμως το ρητό απο σαφήνεια .
Σύμφωνα με το ρητό , μπορείς να κάνεις ό,τι θές ( μέσα στο οικόπεδό σου ) αρκεί να μην εισβάλλεις στο οικόπεδο του άλλου.
Ο οικολόγος λέει "Θέλω και μπορώ να απολαμβάνω την ομορφιά της φύσης .Ο κυνηγός με καταπιέζει διότι καταστρέφει την ομορφιά της φύσης που ανήκει ΚΑΙ σε μένα"
Ο κυνηγός λέει "Εγώ δεν τον εμποδίζω , τον οικολόγο , στο να κυνηγά . Αυτός γιατί εμποδίζει εμένα ; Και ποιά είναι τέλος πάντων αυτή η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ; Εγώ δεν βλέπω καμμιά ομορφιά σε ένα δάσος με εκατομμύρια ατουφέκιστες πέρδικες !"
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δύο να συμφωνήσουν ποτέ για τα όρια της ελευθερίας τους ; Ο οικολόγος αισθάνεται οτι ο κυνηγός εισβάλλει στο οικόπεδό του ακόμη και όταν τουφεκίζει ΕΝΑ ΜΟΝΟ πουλί !
Ο παιδεραστής λέει "Θέλω και μπορώ να βιάζω μικρά παιδιά . Οι γονείς των παιδιών μου στερούν αυτή την ελευθερία" .
Οι γονείς λένε "Και μόνο που υπάρχει κάπου ο παιδεραστής αισθάνομαι καταπιεσμένος . Μόνο εάν πεθάνει θα ησυχάσω"
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δύο να συμφωνήσουν ποτέ για τα όρια της ελευθερίας τους ; Οι γονείς αισθάνονται οτι ο παιδεραστής εισβάλλει στο οικόπεδό τους ακόμη και όταν ΑΠΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ !
Ο σατανιστής λέει "Θέλω και μπορώ να διαβάζω βιβλία μαύρης μαγείας . Όποιος προσπαθήσει να με εμποδίσει μου στερεί την ελευθερία" .
Όλοι οι άλλοι λένε "Και μόνο που υπάρχει κάπου ο σατανιστής αισθάνομαι οτι κινδυνεύω να γίνω θύμα κάποιας θυσίας του στον σατανά . Μόνο εάν πεθάνει θα ησυχάσω" .
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δύο να συμφωνήσουν ποτέ για τα όρια της ελευθερίας τους ;
Το αφεντικό της neas taksis λέει "Θέλω και μπορώ να ξοδεύω το πετρέλαιο της Γής για να κάνω το κέφι μου" .
Ο επιστήμων λέει "Θέλω και μπορώ να ξοδέψω το πετρέλαιο της Γής για επιστημονική έρευνα . Το αφεντικό της neas taksis με εμποδίζει".
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δύο να συμφωνήσουν ποτέ για τα όρια της ελευθερίας τους ;
Ο φαύλος πολιτικός λέει "Θέλω και μπορώ να δουλεύω τους αφελείς και να ζώ στην χλιδή . Δεν με νοιάζουν οι έννοιες ΗΘΙΚΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ . Έτσι είναι οι νόμοι της φύσης" .
Ο πολίτης λέει "Θέλω και μπορώ να ζώ αξιοπρεπώς με την εργασία μου . Ο φαύλος πολιτικός με εμποδίζει".
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δύο να συμφωνήσουν ποτέ για τα όρια της ελευθερίας τους ; Υπάρχει περίπτωση να δεχτεί ο πολίτης να τον κοροϊδεύει ο πολιτικός μόνο 5 % (!!!) ; Ο πολίτης πάντα θα θέλει ΜΗΔΕΝ τοις εκατό κορόϊδεμα .
Ο διεθνιστής λέει "Θέλω να ζώ σε έναν κόσμο χωρίς έθνη ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ . Ο εθνικιστής με εμποδίζει . Πρέπει να καούν τα βιβλία του ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ" .
Ο εθνικιστής λέει "Θέλω να υπάρχει το έθνος μου και να ζώ μέσα σε αυτό . Ο διεθνιστής με εμποδίζει . Θέλω να απαγορευτούν τα βιβλία του ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !"
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δύο να συμφωνήσουν ποτέ για τα όρια της ελευθερίας τους ;
Παντού γύρω μου βλέπω συγκρούσεις ομάδων ή ατόμων που ΘΕΛΟΥΝ κάτι και το ΘΕΛΩ του ενός συγκρούεται με το ΘΕΛΩ του άλλου . Ο νικημένος αισθάνεται οτι του στερούν την ελευθερία . Ο νικητής δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί απο ο,τιδήποτε απολαμβάνει .
Υποστηρίζω λοιπόν οτι δεν υπάρχει τρόπος να συμφωνήσουν όλοι για το πού τελειώνει η ελευθερία του ενός και πού αρχίζει η ελευθερία του άλλου . Δεν υπάρχει τρόπος να μοιραστούν το λιβάδι και να βάλουν το σύνορο του οικοπέδου κάπου στην μέση . Διότι , απλούστατα , ελεύθερος αισθάνομαι όταν ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ το "οικόπεδο" του αντιπάλου !
Όποιος και αν κυβερνά τον πλανήτη ( είτε η nea taksi είτε Έλληνες φιλόσοφοι ) πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα αισθάνεται καταπιεσμένος .
Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες :
# Οι εγωκεντρικοί . Βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω απο το συμφέρον της κοινωνίας ( αυτοί είναι η πλειοψηφία ) .
# Οι κοινωνιοκεντρικοί ( μειοψηφία ) . βάζουν το συμφέρον της κοινωνίας πάνω απο το προσωπικό συμφέρον .
Εάν διοικεί μια κλίκα εγωκεντρικών , όλοι οι υπόλοιποι ( εγωκεντρικοί και κοινωνιοκεντρικοί ) θα αισθάνονται καταπιεσμένοι .
Εάν διοικεί μια κλίκα κοινωνιοκεντρικών , θα αισθάνονται καταπιεσμένοι μόνο οι εγωκεντρικοί .
Το Βυζάντιο προσπάθησε να κατασκευάσει μια κοινωνία ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΩΝ ατόμων όπου τα ΘΕΛΩ του ενός δεν θα συγκρουόταν με τα ΘΕΛΩ του άλλου . Δοκίμασε και την προπαγάνδα και την εξόντωση των διαφορετικών . Απέτυχε .
Γιατί ;
Υποθέτω διότι ήθελε ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ !
Αυτό είναι αδύνατον . Οι ευφυείς εγκέφαλοι μπορεί να αποδεχτούν όλοι την ίδια ιδέα διότι η αλήθεια στην φύση είναι μία και μοναδική και οι ευφυείς μπορούν να την διακρίνουν .
Οι βλάκες όμως χάνονται ο καθένας στα δικά του λαβυρινθώδη παραμύθια που ο εγκέφαλός τους κατασκευάζει !
-----------------------------
Αντιγραφή απο την http://lofos.info/pythas/freedom.html
LOFOS.INFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου