Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ένταση και… πάθος στο Λιμενικό Ταμείο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


1
Συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς, όπου για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση είχε αρκετή ένταση και πολύ πάθος, μια και δυο-τρία θέματα δημιούργησαν αντιπαραθέσεις.
Στο βασικό θέμα, εκεί όπου χρειάστηκε να μετρήσει η διπλή ψήφος του προέδρου είχαμε διάσπαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το θέμα αφορούσε την προμήθεια λογισμικού, που θα βοηθούσε το Λιμενικό Ταμείο στην είσπραξη των τελών από τα σκάφη που πιάνουν στα λιμάνια μας. Η συζήτηση άνοιξε και εκφράστηκαν μεγάλες αντιρρήσεις ως προς την νομιμότητα την απόφασης που είχε παρθεί πριν από έναν μήνα, αναφορικά με τον τρόπο είσπραξης των τελών από τους ανθρώπους που έχει ορίσει η ειδική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου (Τζωρτζάτος, Λευκαδίτης, Ρασσιάς). Ηχηρή ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, ο οποίος ανέφερε πως το Λιμενικό Ταμείο δεν έπρεπε να πάρει αυτή την απόφαση, από την στιγμή που δεν έχει έρθει η απαιτούμενη έγκριση από το Υπουργείο, αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο Χρήστος Λευκαδίτης υπεραμύνθηκε της απόφασης αναφέροντας ότι η απόκτηση του λογισμικού είναι επιτακτική ανάγκη «για να μην μας κοροϊδεύουν τα κότερα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Τα λιμάνια δεν μπορούν να είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε ο πρόεδρος, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον Λιμενάρχη, που συντάχθηκε με την άποψη του Δημάρχου Ιθάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Μάκης Δεστούνης, που συμφώνησε να γίνει η προμήθεια του λογισμικού, «αρκεί να είναι νόμιμη η διαδικασία είσπραξης», ανέφερε. Τελικά στην ψηφοφορία επικράτησε η πρόταση του προέδρου με την διπλή του ψήφο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε όμως αργότερα μιλώντας με το Υπουργείο, οι άνθρωποι που αυτή την στιγμή κάνουν τις εισπράξεις των τελών για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου είναι στον… αέρα, αφού ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσουν να πληρωθούν.
Ο ΝΟΚΙ, ο ΝΟΑ και τα Λεγατάτα

Στη συνέχεια συζητήθηκαν δύο παρεμφερή θέματα που είχαν να κάνουν με τα Σωματεία ΝΟΚΙ και ΝΟΑ, τα οποία στις εγκαταστάσεις τους, σύμφωνα με καταγγελίες (επώνυμες, αλλά ουσιαστικά ανώνυμες) υπήρχαν αυθαιρεσίες. Σε ότι έχει να κάνει με τον ΝΟΚΙ, το παρόν έδωσε το μέλος του Δ.Σ. Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος τόνισε πως η περίφραξη υπάχθηκε στον νόμο 4178 και νομιμοποιήθηκε. Αναφορικά με τον ΝΟΑ το παρόν έδωσε ο πρόεδρός του, Λούκας Νιφοράτος, ο οποίος ανέφερε πως έγινε η μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για τα υποτιθέμενα αυθαίρετα κτίσματα, όπου με βάση αυτή τη μελέτη υπάρχουν συμβατές ασήμαντες αποκλίσεις από την αρχική μελέτη κατασκευής, κάτι που γίνεται στο 98% των κτισμάτων. Ο κ. Νιφοράτος ανέφερε πως ο νόμος 4178 επέτρεψε να νομιμοποιηθούν αυτές οι ασήμαντες αποκλίσεις και ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου είναι πλέον «καθαρός». Μικροένταση υπήρξε στο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που έφερε ο Μάκης Δεστούνης, αναφορικά με την επισκευή του παραλιακού δρόμου στα Λεγατάτα Ληξουρίου. Ο κ. Τζωρτζάτος διαφώνησε για ακόμη μια φορά για το αν ο δρόμος αυτός ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο και χρειάστηκε ο Λιμενάρχης να παρουσιάσει το έγγραφο από το Υπουργείο, το οποίο καθορίζει τι ανήκει σε ποιον. Σύμφωνα με αυτό ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο, ωστόσο ο κ. Τζωρτζάτος επικαλέστηκε ασάφεια του νόμου και ζήτησε το συγκεκριμένο θέμα να έλθει στην επόμενη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου ολοκληρωμένο με εισήγηση, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον κ. Δεστούνη.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
ΦΩΤΟ ΣΤΟ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ  http://efimeridakefalonia.gr/?p=88117

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου