Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην 24ωρη απεργία , που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ την Πέμπτη 12-11-15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην 24ωρη απεργία , που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ –ΓΣΕΕ την Πέμπτη 12-11-15 συνεχίζοντας το δρόμο του αγώνα, που δώσαμε και πετύχαμε στην πράξη την αναστολή της αξιολόγησης – σφαγείο , την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων –απολύσεων ,τη  διατήρηση και λειτουργία του Γ.Ν. Ληξουρίου κ.α.

   Συνεχίζουμε νέο γύρο αγώνων με αφετηρία την απεργία της Πέμπτης παλεύοντας ενάντια:

·         Στους αντιασφαλιστικούς νόμους και ρυθμίσεις. Να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με τις ρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που έκλεψαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες.

·        Στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και τη μείωση του εφάπαξ. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς . Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού για όλους. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα ανθυγιεινά.

·         Σε μισθολόγιο – φτωχολόγιο , διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ΤΩΡΑ ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ανάκληση όλων των μειώσεων και αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και αύξηση της αποζημίωσης των υπερωριών και νυχτερινών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·         Στη διάλυση της δημόσιας υγείας και ασφάλισης .Σύστημα υγείας , ασφάλισης και σύνταξης αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν για όλους και όχι επιχειρηματικό, ανταποδοτικό-¨ κεφαλαιοποιητικό¨.

·         Στην προσωρινή, ρουσφετολογική και υπό ομηρία εργασία για να μη μείνει κανένας υγειονομικός όμηρος αυτών των άθλιων συμβάσεων στα 5μηνα , ΚΕΕΛΠΝΟ, μπλοκάκια, επικουρικούς κλπ.

·         Στη διάλυση και υπολειτουργία των δομών ψυχικής υγείας με αποτέλεσμα οι λήπτες των υπηρεσιών αυτών να βρίσκονται καθηλωμένοι με τα χέρια δεμένα για μήνες με πρόσφατη την τραγωδία στο Δαφνί με τους 3 νεκρούς.

·         Στην υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ με αποτέλεσμα το κόστος να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Η κάλυψη της ζήτησης γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα.

·         Στο πάγωμα των προσλήψεων. Οι 690 προσλήψεις υγειονομικών είναι σταγόνα στον ωκεανό όταν τα κενά είναι πάνω από 26000.

·         Στους εργολάβους που λυμαίνονται τα νοσοκομεία αυξάνοντας το κόστος υπηρεσιών, έχοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.

·         Στη νέα αξιολόγηση –ανθρωποφαγία που θα δίνει πλήρη ελευθερία στον προϊστάμενο να καθορίζει ακόμα και το μισθό μας. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική είναι θέμα χρόνου να νομιμοποιηθούν και οι απολύσεις στο δημόσιο.

    Σε αυτήν την πολιτική και τους εφαρμοστικούς νόμους πρέπει γρήγορα να υψωθεί τείχος αντίστασης. Με πολύμορφους αγώνες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και απεργίες. Δεν πιστεύουμε στα παραμύθια των «ισοδύναμων μέτρων» . Καλλιεργούν τον ανταγωνισμό αναμεταξύ μας για να μας διασπάνε και να μας κάνουν να λέμε : « Μην παίρνεις από μένα. Πάρε από το συνάδελφό μου, γιατί εγώ είμαι πιο άξιος». Η αλήθεια είναι ότι θα τα πάρουν από όλους. Μόνο το χρέος και τα κέρδη των ολιγαρχών θα αφήσουν άθιχτα!

   Καλούμαστε όλοι την Πέμπτη στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις  για να ξεκινήσει ο αγώνας, ώστε να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου