Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

H συνέλευση των κατοίκων της Πυλάρου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

dsc_8683.jpg 
 
 dsc_8687.jpg
 
Η Συνέλευση ξεκίνησε με τον Αντιδήμαρχο Πυλάρου, κ. Αλυσανδράτο, να καλησπερίζει τόσο τους δημότες της Πυλάρου όσο και τους πολιτικούς μας. Το Προεδρείο αποτελούσαν οι: Αντιδήμαρχος Πυλάρου και Προέδροι Κοινοτήτων Αγίας Ευφημίας, Διβαράτων, Μακρυωτικων.
“Την Πέμπτη 29/10 έμαθα ότι την επόμενη ημέρα ο ταχυδρόμος του γραφείου κ. Σωτήρης, θα έφευγε λόγω σύνταξης. Τηλεφωνώ στον Σωτήρη και τον ρωτάω γιατί δεν μου είπες τίποτα (!!!). Ξεκίνησε κύκλος τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον υπεύθυνο των ΕΛΤΑ στην Πάτρα, με Δήμο, Περιφέρεια. Ήταν προμελετημένα. Πριν δυό χρόνια είχε γίνει κάτι αντίστοιχο. Είναι δυνατόν μιά δημόσια υπηρεσία από την μιά μέρα στην άλλη να κλείνει, σε μιά τέτοια περιοχή αναπτυσσόμενη όπως η Πύλαρος;”, αναφέρει αρχικά ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Μάκης Αλυσανδράτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης
“Τα ΕΛΤΑ σε απομακρυσμένες περιοχές στην επαρχία είναι ένα ζωντανό κύτταρο που προσφέρει πολλά. Είχαν ζητηθεί κάποιες μεταθέσεις από τα κεντρικά για να έρθουν εδώ, γιατί η λύση δεν είναι να έρθει κάποιος από το Αργοστόλι. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα ΕΛΤΑ σε Σάμη και Πόρο. Στους δέκα υπάλληλους που φεύγουν από την υπηρεσία έχεις δικαίωμα να προσλάβεις έναν! Να αξιοποίησουμε προγράμματα ανέργων έτσι ώστε μαζί με τους παλιούς υπαλλήλους των ΕΛΤΑ να συνεργάζονται, έτσι ώστε αν φεύγει κάποιος μόνιμος υπάλληλος, να υπάρχει κάποιος να αναπληρώσει για μικρό διάστημα το κενό. Επέμενα και τόνισα ότι στις νησιωτικές περιοχές σημαίνουν πολλά αυτές οι Υπηρεσίες.”
Δήμαρχος Κεφαλονιάς
“Σήμερα η διαβεβαίωση που έχουμε είναι ότι έχουν αποσπαστεί δυό μόνιμοι από τα κεντρικά της Αθήνας στην Κεφαλονιά. Πέρυσι μιλάγαμε για πρακτορεία. Όταν έχουμε να κάνουμε με ΔΕΚΟ, δεν πρέπει να ησυχάζουμε, αλλά και του χρόνου πρέπει να αντισταθούμε. Σε δέκα μέρες το αργότερο θα υπάρχει ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ στην Αγία Ευφημία, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον τοπικό για να δουλέψει το γραφείο. Είμαστε αντίθετοι στο να πάρει το γραφείο στην Αγία Ευφημία κάποιο πρακτορείο. προς στιγμή έχει λυθεί το θέμα”.
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης
“Όταν ενημερωθήκαμε για το θέμα επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους και διεκδικήσαμε το αυτονόητο. Να παραμείνει το γραφείο στην Αγία Ευφημία. Ζητήσαμε να υπάρξει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.”
Ο “χειμαρώδης”, στον λόγο, Διονύσης Αραβαντινός
“Δεν υπάρχει κάτι σαφές. Η Βουλευτής έχει κάνει όλα τα σωστά βήματα προς την κατεύθυνση να συνεχίσει η λειτουργία του γραφείου. Επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος όμως. Ως Ληξουριώτης έχω υποστεί την απομάκρυνση των υπηρεσιών από την πόλη του. Συγχαρητήρια και στο Προεδρείο και σε εσάς που κινητοποιηθηκατε. Ο προϊστάμενος του ΕΛΤΑ Αργοστολίου μου παρουσίασε το σκηνικό μαύρο, σε επικοινωνία που είχα μαζί του. Χτες ζήτησα από το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει ένα ψήφισμα, γιατί θεωρώ ότι ένα ψήφισμα μιάς παράταξης, ενός δημοτικού συμβουλίου έχει μεγάλη σημασία, διότι είναι στο ανώτατο όργανο του Νομού. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Για να μην έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε στην δική μας περιοχή της Παλλικής”
Ο καταπέλτης, Νίκος Γκισγκίνης
“Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Δεν προκαλεί έκπληξη. Το 2013 μέσα στην λίστα με το κλείσιμο ταχυδρομείων σε όλη την Ελλάδα, ήταν και το γραφείο στην Αγία Ευφημία και με παρεμβάσεις δόθηκε μιά λύση και παρέμεινε ανοιχτό το γραφείο μας. Σήμερα ακούστηκαν αλήθειες. Σας τα είπαν αλλά πρέπει να τα “πιάσετε” γιατί τα είπαν καλυμμένα. Χιλιάδες υπηρεσίες έχουν προβλήματα. Πως θα φέρουν υπαλλήλους εδώ; Έχουν προσλάβει 5μηνίτες, 8μηνίτες, 9μηνίτες. Αυτοί που φεύγουν δεν αναπληρώνονται. Είναι κοινωνικό αγαθό η Ταχυδρομική υπηρεσία; Αφού δεν υπάρχει εδώ τράπεζα; Σήμερα υπάρχει μιά απόφαση των ταχυδρομικών υπαλλήλων Ελλάδας, 5 του μηνός, ότι το Δημόσιο χρωστάει στα ΕΛΤΑ πολλά εκατομμύρια και το έχουν αποκλείσει από τις συγκεκριμμένες υπηρεσίες δίνοντας τα σε ιδιωτικές υπηρεσίες. Δώσανε την “πόρτα πόρτα”, το “ταχυδρομικό ταμιευτήριο”.Το 2013 σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία έπρεπε να έχει ιδιωτικοποιηθεί αυτές οι υπηρεσίες και γι’αυτό υπάρχει αυτή η υποβάθμιση στις υπηρεσίες αυτές για να αναγκαστούν. Την Πέμπτη έχει πανελλαδική απεργία. Να κατέβει ο κόσμος στο Αργοστόλι. Ας τους στείλουμε ένα μήνυμα”
Tοποθετήθηκαν εκτός από τους προαναφερόμενους ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο Ηλίας Παρίσης, ο Μιχάλης Γάκης και πλήθος κατοίκων της περιοχής
Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Λαϊκή Συνέλευση ΨΗΦΙΣΜΑ το οποίο τονίζει την αναγκαιότητα της λειτουργίας του ταχυδρομείου μας. οι λειτουργίες που προσφέρει το ταχυδρομείο μας είναι απολύτως απαραίτητη. Καλούμε την Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ και όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επαναλειτουργία του γραφείο στην Αγία Ευφημία, με τοποθέτηση μόνιμου υπαλλήλου των ΕΛΤΑ για να έχει την δυνατότηταπαροχής όλων των μέχρι σήμερα παρεχόμενων υπηρεσιών. Δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί.
Τέλος ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, δήλωσε ότι την Πέμπτη ο Δήμος Κεφαλονιάς θα παραμείνει κλειστός ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των πολιτών στην πανελλαδική απεργία.
Παρευρέθησαν οι: Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης κα Θεοπεφτάτου, Αντιπεριφερειάρχης κ. Δρακουλόγκωνας, Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης, Πρόεδρος ΟΚΑΠ κ. Γάκης, Δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κύριοι Μιχαλάτος, Αραβαντινός, Ρουχωτάς, Γκισγκίνης, Ηλ.Παρίσης. Ο Περιφερειάρχηςς Ιονίων Νήσων δεν κατάφερε να είναι παρών και για αυτό έστειλε μιά επιστολή η οποία διαβάστηκε από το Προεδρείο.
Αριστέα Χαριτάτου
http://kefalonianews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου