Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σαν σήμερα το 1980 καταργήθηκε η σχολική ποδιά!

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

.
TO kefaloniapress ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕ ΟΤΙ

Σαν σήμερα το 1980 καταργήθηκε η σχολική ποδιά!

Η μπλε σχολική ποδιά, χρόνια ολόκληρα στο παρελθόν, μαρτυρούσε την ιδιότητα του μαθητή, υπηρετούσε την ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας, κατά ορισμένες απόψεις και την συνοχή της.
Πριν από 36 χρόνια, η συζήτηση για το ενδεχόμεο της κατάργησής της, «άναψε» για τα καλά προκαλώντας αντιθέσεις και διχασμούς σε αρκετά σημαντικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.
Σαν Σήμερα, 36 πριν, η σχολική ποδιά «πέρασε» στο παρελθόν. Το κυβερνητικό μέτρο χαιρετίσθηκε από μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ως ένδειξη εκδημοκρατισμού, πλουραλισμού, ελευθερίας στην ανάπτυξη της προσωπικότητας.
Το μόνο σίγουρο – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων – ήταν πως ο χρόνος για την κατάργησή της είχε πράγματι ωριμάσει. Η ύπαρξή της δεν εξυπηρετούσε πια καμιά ανάγκη και όλοι αυτοί οι εκφρασμένοι φόβοι περί ανεξέλεγχτης εισαγωγής της μόδας στα σχολεία και της ύπαρξης ενδυματολογικών ανταγωνισμών μεταξύ των μαθητών, στις περισσότερες περιπτώσεις διαψεύστηκαν.
Οι μαθητές, απεκδύθηκαν με μεγάλη ευκολία την μπλε στολή τους. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, δήλωναν ανακουφισμένοι καθώς υποστήριζαν ότι φορώντας την, ασφυκτιούσαν.
ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ...ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΙ ΦΟΡΑΣ ΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ ΤΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Α!!! ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΟΥΧΑ ΦΟΡΑΣ ΤΑ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΑΙΝΑΝΕ ΑΣΦΥΞΊΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΜΑΣ ...ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΡΤΣΆΚΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥ ΤΖΙΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΥΚΦΡΑΣΤΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου