Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΡΗ!





  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ http://porosnews.blogspot.gr/2014/03/blog-post_10.html

    porosnews.blogspot.com
    Η συγγραφή της ιστορίας γενικώς και αορίστως είναι μόνο ένα ταρατατζούμ – ταρατα...Δείτε περισσότερα

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Άγνωστόν μ’ έρεαι γενεήν και πατρίδα γαίαν
    αμβροσίου σειρήνος, έδος δ’ Ιθακήσιός εστιν.
    Τηλέμαχος δε πατήρ και Νεστορέη Επικάστη
    μήτηρ, η μιν έτικτε βροτών πολύ πάνσοφον άνδρα». 
    [(Caltamen Homeri et Hesiodi: Caltamen Homeri et Hesiodi) line 37].

    Σε νεοελληνική απόδοση, ο παραπάνω χρησμός λέει τα εξής:

    «Άγνωστο εις εμένα η γενιά και η πατρίδα που τον γέννησε της αμβροσίου σειρήνος, ως προς την διαμονή του όμως είναι Ιθακήσιος, πατήρ του δε ήτο ο Τηλέμαχος και μητέρα του η Επικάστη (της γενιάς) του Νέστορος, αυτή τον εγέννησε ως τον πιο σοφό άνδρα μεταξύ των θνητών».
  • Ομηρικοί Σταθμοί και Χαιρετισμοί

  • Τώρα εδώ που τα λέμε οι Σαμικές είχανε δίκιο γιατί πρακτικά η τρίτη γενιά αλλοδαπών αποκτά την εντοπιότητα κ. Καμπάνη. Άσε που τη λογική σας ο Οδυσσέας ήτανε Αθηναιοσπαρτιάτης… Οι Σαμικές λοιπόνε ήτανε βέρες Κεφαλλονίτισσες και εσείς διατηρείτε τα γνωρίσματα της ιδιαίτερης πατρίδας σας. Χα χα χα χα. Όσο για την Ομηρική Ιθάκη όπου πείτε εσείς ήτανε! ΝΑΙ σε όλα!!!! Μη την πάτε μόνο πολύ μακριά γιατί δεν ήμαστε και για πολλά έξοδα εν μέσω κρίσης. Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα. σε Ενημέρωση απο τον καλό Ομηριστη φίλο Νικο Καμπάνη!
    Ρε τι μου θυμίσετε τώρα με εφκειές τσι βουτιές στα ποτάμια! Απρίλης στην Κρήτη, σε ηλικία κάπου στα 26 κάνω μια τέτοια βουτία σε ένα ποτάμι κάπου στη Γεωργιούπολη (εκεί που πνίγηκαν οι ρημάδες οι παρθένες) και βγαίνω όξου λες και με κινηγάγανε σκυλόψαρα, περπατώντας πάνου στο νερό σα το Χριστό ολοτσούτσουρος!!! Μισό μπουκάλι κονιάκ έπια για να συνέρθω. Το νερό ερχότανε από τον Ψηλορείτη που ήτανε χιονισμένος!!! Που να το ήξερα ο έρμος, χα χα χα. Ευτυχώς που έπεσα πρώτος γιατί αν είχε πέσει κάνας άλλος έδεκει θα έμενε. Κά κα κα κα κα κα. σε Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ διέσχισε το ποτάμι των Πρόννων




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου