Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αυτός ο ΕΠΙΚΟΣ τελικός είναι για να γίνει ταινία!

Ο Θρύλος νίκησε τον μύθο!


Μετά από μια μυθική μονομαχία, με δύο παρατάσεις, με εκατέρωθεν «αυτοκτονίες», αλλά και κατάθεση ψυχής, ο τίτλος βάφτηκε ερυθρόλευκος! 

Με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει ΝΕΟ buzzer beater (όπως και στον 2ο τελικό), ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-81 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε (με 3-1) για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα Ελλάδας μέσα στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε του θρύλου Δημήτρη Διαμαντίδη! 

Το τρίποντο-πρωτάθλημα του Σπανούλη 



Με τη λήξη του αγώνα, ΟΛΟ το γήπεδο αποθέωσε εν χορώ τον τιτάνα 3D, που απόψε έριξε αυλαία σε μια μυθική καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν. 


Απίθανο το παιχνίδι με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αστοχεί στην κανονική διάρκεια για τη νίκη (63-63), τον Μάντζαρη με τρίποντο (έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ) να στέλνει στο 1''(!) το ματς σε νέα παράταση (71-71) κι εκεί το τριφύλλι να «αυτοκτονεί» (αποφάσισε να παίξει άμυνα στην τελευταία κατοχή) και να δέχεται ΜΥΘΙΚΟ τριποντο από τον V-Span που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία των Πειραιωτών! 

inner

Στους 25 σταμάτησε ο Σπανούλης (6/10 τρίποντα) που έπαιζε για πάρα πολύ ώρα με τέσσερα φάουλ, 14 είχε ο Χάντερ, 13 ο Μάντζαρης, ενώ κομβικός ήταν ο Αγραβάνης με καθοριστικές κερδισμένες μάχες σε άμυνα και επίθεση. Για τον Παναθηναϊκό 16 είχε ο Παππάς (που έδειξε έτοιμος να γίνει ηγέτης στην επόμενη μέρα), 15 ο Διαμαντίδης κι άλλους τόσους ο Γκιστ, ο οποίος έδωσε αδιανόητες μάχες και στις δύο άκρες του παρκέ (ειδικά στις παρατάσεις). Μόλις 5 πόντους ο Φελντέιν, με 2/10 σουτ σε 30', ενώ ο Καλάθης που έκανε τα πάντα είχε 12 (με 5/15 σουτ). 

Το ματς 

Σόκαρε το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός με την εντυπωσιακή εκκίνησή του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός πιάστηκε στον ύπνο. Έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, έχοντας καλές αποστάσεις και με «ζεστό» τον Παπανικολάου (5 πόντους), οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 8-0. Με το τριφύλλι να μην μπορεί να βρει με τίποτα το δρόμο προς το καλάθι (1/7 σουτ) και να έχει σαφές πρόβλημα στη δημιουργία, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και με 11 (2-11), με όπλο τα τρίποντα, όπου είχαν 3/3. Η ανάγκη να μπει στο ματς ο Διαμαντίδης ήταν μεγάλη και τελικώς άλλαξε τη ροή του ματς. Με προσωπικό 5-0 του αρχηγού, ο Εξάστερος μείωσε σε 7-13 κι έδειξε... σφυγμό. Οι πράσινοι έπαιζαν... αδιανόητα εντυπωσιακή άμυνα (μέχρι και ο Διαμαντίδης εμπόδιζε τον Χάντερ), ο Ολυμπιακός «ασφυκτιούσε» στην πίεση και το ντέρμπι επανήλθε δια χειρός Γκιστ, 13-15. Με τους Χάκετ-Χάντερ να δίνουν λύσεις, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3 (16-19), με το τριφύλλι πάντως να έχει επιστρέψει... 

inner

Οι Χάκετ και Παπανικολάου είχαν «ζεσταθεί» και με σημαντικά καλάθια, κρατούσαν τους πρωταθλητές Ελλάδας σε θέση ισχύος με το 18-24 στο 12'. Ο Διαμαντίδης, στο τελευταίο του ματς στο ΟΑΚΑ, έπαιζε σαν έφηβος και παρουσιαζόταν έτοιμος για νέα ραψωδία. Πετύχαινε καλάθια, έκλεβε μπάλες (ο Ολυμπιακός είχε 9 λάθη στο πρώτο μέρος, δείγμα της τρομερής άμυνας του Παναθηναϊκού), μοίραζε ασίστ... Κι όταν βρήκε «συνοδοιπόρους» σε αυτή την προσπάθεια τους Καλάθη-Παπαγιάννη, τότε ο Εξάστερος έτρεξε επιμέρους 8-0 και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα (26-24), με τον νεαρό σέντερ να ξεσηκώνει το γήπεδο με εντυπωσιακό κάρφωμα. Με τον Σπανούλη να πετυχαίνει πολύ δύσκολα καλάθια -δείγμα της μεγάλης κλάσης του- ο Ολυμπιακός έφερε ξανά «τούμπα» το ματς (27-28). Μετά από ώρα -κι ενώ ο ρυθμός έπεσε εκατέρωθεν- τα τρίποντα έδωσαν λύσεις στον Παναθηναϊκό και με δύο τέτοια (την ώρα που ο ΟΣΦΠ είχε 5/11 στο πρώτο μέρος) έκλεισε το ημίχρονο στο +4, 35-31. 

inner

Αφιονισμένος μπήκε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός. Με δύο «βόμβες» των Μάντζαρη-Σπανούλη, η ομάδα του Σφαιρόπουλου ανέκτησε τα ηνία (37-39) κι έδειξε πως το μομέντουμ ήταν δικό της. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε... σα να μην υπάρχει στο παρκέ, η μπάλα δεν κυκλοφορούσε ΚΑΘΟΛΟΥ, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, η άμυνα έμπαζε και οι Πειραιώτες όχι μόνο το εκμεταλλεύτηκαν, αλλά πάγωσαν για τα καλά το ΟΑΚΑ! Με επιμέρους σκορ 19-4, με τους Σπανούλη και Χάντερ να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, οι Πειραιώτες έφτασαν στο 39-50 και είχαν «σοκάρει» για τα καλά τον πλήρως αποδιοργανωμένο Παναθηναϊκό. Όλα πήγαιναν πρίμα για τους Πειραιώτες και στραβά για το τριφύλλι. Ο Πεδουλάκης αναζητούσε... άσο στο μανίκι (με τον Γουίλιαμς να τραυματίζεται και να μην επιστρέφει και τον Ραντούλιτσα να έχει 0' συμμετοχής). Και βρήκε το αποκούμπι του στον Παππά! Σαν ο... επόμενος ηγέτης του τριφυλλιού, ο Έλληνας γκαρντ προσέφερε μοναδικό show, άλλαξε τα πάντα, έκανε προσωπικό 10-0(!) και ισοφάρισε σε 50-50 (με τους υπόλοιπους να βγάζουν εντυπωσιακές άμυνες), προτού εν τέλει ο Χάντερ διαμορφώσει το 50-52 στο 30'. 

inner

Τα πάντα ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τις ομάδες να βγάζουν το άγχος τους στην επίθεση, αλλά τον Αγραβάνη -με τρίποντο- να κρατά σε οριακή θέση οδηγού τον Ολυμπιακό για το 52-55. Ένα μίνι ξέσπασμα του Παναθηναϊκού, του επέτρεψε όχι μόνο να προηγηθεί, αλλά να φτάσει και στο +5 για πρώτη φορά (60-55), με κομβικούς τους Καλάθη-Παππά και την... άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι όμως έχουν τσαγανό και δεν άφησαν το ματς να φύγει από τα χέρια τους. «Απάντησαν» με δικό τους 2-8, όπου ο Αγραβάνης πέτυχε ένα απίστευτα τυχερό τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης και έγραψε το 62-63. Ο Γκιστ ισοφάρισε με μια βολή κι ενώ απέμενε ένα -δραματικό- λεπτό στο ΟΑΚΑ. Ο Σπανούλης έκανε κακή επίθεση και δεν μπόρεσε να σκοράρει, ο Διαμαντίδης έκανε βήματα -στο τελευταίο του ματς στο ΟΑΚΑ- και στα 18'' που είχαν μείνει για το τέλος ο V-Span πήρε την μπάλα για το σουτ της νίκης. Αυτή τη φορά, εν αντιθέσει με το τι συνέβη στον δεύτερο τελικό, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν ευστόχησε και με 63-63 οδηγήθηκε στην παράταση. 

inner

Απίστευτο παιχνίδι εξελισσόταν μπροστά στα μάτια της... Με τις δύο ομάδες να παλεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο, τα πρώτα τρία λεπτά του έξτρα χρόνου... έφυγαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με το κάρφωμα του Χάντερ να διαμορφώνει το 64-65. Τα πάντα, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, συνέβησαν στη συνέχεια! Ο Διαμαντίδης έκανε το 67-65, ο Σπανούλης απάντησε για το 67-68 και με νέο τρίποντο ο Καλάθης έγραψε το 70-68. Ο Γκιστ έβγαλε απίστευτες άμυνες πάνω στον αρχηγό του Ολυμπιακού, του σκέπασες δύο φορές το καλάθι και εν τέλει ο Φώτσης κέρδισε δύο βολές στα 8.4'' πριν το τέλος. Ο Batman έβαλε μόνο την μία (71-68) και κράτησε στο κόλπο τον αιώνιο αντίπαλο. Γιατί μπορεί ο Χακετ να αστόχησε σε δύο βολές, αλλά ο Μάντζαρης σαν από μηχανής Θεός πέτυχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο στο 1'' πριν τη λήξη και έστειλε το ματς σε νέα παράταση, 71-71! 

inner

Ο Γκιστ δεν έμεινε μόνο στις άμυνες πάνω στον Σπανούλη, αλλά πήρε πάνω του και σερί επιθέσεις, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο 77-73. Όσο ο αρχηγός των ερυθρολεύκων έμενε στο ματς, παρά το ότι είχε από ώρα τέσσερα φάουλ, τόσο και οι φιλοξενούμενοι δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια για νίκη-τίτλου, με τις συνεχόμενες βολές του να διαμορφώνουν το 79-78 (χάρη και σε ένα φόλοου του Αγραβάνη). Το σκορ πήγε στο καλάθι, 81-79 κι ενώ στο τελευταίο 1,5' οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ άστοχων επιθέσεων. Το κρύο αίμα, όμως και η κλάση μίλησαν ξανά. Όσο ο Παναθηναϊκός πετούσε τις ευκαιρίες του να καθαρίσει, τόσο κρατούσε στη ζωή τον Ολυμπιακό. Και ο Σπανούλης αποφάσισε ΞΑΝΑ! Με νέο ΜΥΘΙΚΟ τρίποντο, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ντέρμπι, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε το 81-82 και χάρισε το back to back πρωτάθλημα στην ομάδα του! 

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63, 71-71 (1η παρ.), 81-82 (2η παρ.)
πηγη http://www.sport-fm.gr/article/basket/o-thrulos-nikise-ton-mutho/3171035#.V0yNsfApsOw.facebook

1 σχόλιο:

  1. ΕΓΡΑΨΕ !!!
    Γέμισε ο Ωνάσειο εμφραγματίες. Χα χα χα.

    Κάκα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή