Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Πόσο εύκολη τελίκα είναι η "ΑΛΑΓΗ"

ΠΆΝΩ ΣΕ ΜΙΆ   ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!  

"Όταν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, τότε η πρόκληση είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι"

ΠΑΤΗΣΤΕ  ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΛΙΝΚ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ  

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  ΑΡΘΡΟ:

Yangos Metaxas
Χθες


Πως μπορείς να προφυλαχτείς;
Στις 22 Ιανουαρίου 2017 ανέβασα μια μίνι δημοσκόπηση. Πήγε πολύ καλά διότι συμμετείχαν συνολικά 88 άτομα!
Σε αυτήν την δημοσκόπηση σου ζητούσα να απαντήσεις ξεκάθαρα με ένα ΝΑΙ ή μ’ ένα ΟΧΙ αν συμφωνείς ή διαφωνείς με το νόημα της παρακάτω φράσης:
...

ακολουθούν  λινκ  με πειράματα!! ΨυχολογίαςΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COMΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ POROSNEWS

Η κρίση των γαϊδάρων...


Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες
ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.
Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ!!! Και αποχώρησε...
Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.
Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.
Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.
Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.
Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.
Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.
Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαϊδάρους!!!...
Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή/οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.
Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν "με τον ιδρώτα τους". Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους; Τι θα κάνεις εσύ;
(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας... Φυσικά, τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» των γαϊδάρων).

Πηγή: RAMNOUSIA

3 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προς Yangos Metaxas.

  Χα χα ωραίο άρθρο αλλά απευθύνεται μήπως ξυπνήσει πανύβλακες!
  Ο πανύβλακας ξυπνάει φίλε μου για ένα περιστατικό και αποκτά εμπειρίες μόνο για τυχόν επανάληψη ακριβώς του ίδιου άρα μάταιος κόπος.
  Ένας κουτός άνθρωπος συναντά μια πανέξυπνη αρκούδα. Η μόνη περίπτωση να γλυτώσει είναι να το βάλει στα πόδια και η αρκούδα να πατάει τα κακά που θα του φεύγουνε και να γλιστράει.
  Εξηγούμαι:
  Ο άνθρωπος θεόκουτος όταν μπαίνει σε πραγματικό δάσος χωρίς όπλο.
  Η αρκούδα πανέξυπνη αφού έχει επιβιώσει ξεπερνώντας από μωρό όλους τους κινδύνους του περιβάλλοντός της. Σημαίνει ότι είχε μυαλό να διδάσκεται όσο ήταν κοντά στη μάνα της ενώ τα περισσότερα από τα αδελφάκια της τα έφαε το μαύρο σκοτάδι ως κουτά.
  Το ίδιο συνέβαινε και παλιά με τους ανθρώπους.
  Οι κουτοί «ξεπαστρεβόντουσαν» και η ζωή έμενε στους έξυπνους.
  Το σύστημα αυτό το χάλασαν οι «εντικέτες».
  Από όταν άρχισαν οι τάχα μου φιλεύσπλαχνοι να βάζουν ετικέτες στα κουτιά όπως φαγώσιμο, δηλητήριο, κλπ., επειδή είχαν συμφέρον να υπάρχουν άνθρωποι «ζωντανά» γεμίσαμε «άοπλους» μέσα στη ζούγκλα που λέγεται ζωή.
  Βγάλτε τις ετικέτες από τα «κουτιά» να γλιτώσουμε.
  Φιλάκια.

  Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αρη ειχα γραψει ενα ολοκληρο κειμενο στην αλλη αναρτηση με τσι βομβες,,αλλα ημουν με ονομα αλλου χρηστη και δεν την δεκτηκε και βαριεμαι να στα ξαναγράψω! Σχολίασα με λιγα ορθογραφικα την αναρτηση Ροκκου περι ομηρικής Ζακυνθου! Βασικά σου σχολιασα, οτι το μονο αεροπλανο που μπορειτε φκιου πανω να παρετε να μας ριξετε μπομπες ειναι το ανεμοπτερο κακακακα, και αν ετοιμασετε τα κανονια τσι Ασσου θα την πληρωσει ο Καμπάνης που ειναι απέναντι (Παλικη) Αν ειμαστε η Ζακυνθος .τοτε στον Τάφο ποιον εχουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή