Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΣΙΩΤΗ,, ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


O ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΚΚΟΣ ΜΑς ΚΟΓΙΟΝΑΡΕΙ
Ο χάρτης τση Ζακύνθου δηλαδή χα χα χα.

Καλημέρα σε όλους σας.



Αν δε ετυμολογήσουμε τη λέξη Κεφαλλήνες σαν Κεϊφ-αλ-λήνες πρόκειται για πολίτες «λήνες» που  συμμετείχαν στα Λήναια  την υπέρτατη γιορτή του Διονύσου.  http://www.portoassos.gr/το-ονομα-τση-κεφαλονιας-μας/
Λαός «Εξώλης και προώλης» δηλαδή για τα δεδομένα της εποχής του Ομήρου μια και οι οινοποσίες και τα άλλα συναφή ήταν αντίθετα προς το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και υπήρξε εύλογα φοβερή αντίδραση αποδοχής τους μέχρι τον 6ο π.Χ. αιώνα, που σχεδόν επικράτησαν στον τότε Ελληνικό χώρο.
Έτσι  τα Ομηρικά έπη προσπαθούν να συμβιβάσουν ή μάλλον να αποκρύψουν αλήθειες, όπως μπερδεύοντας τον Δία σαν εξουσιαστή της Ιθάκης στους στίχους της Οδύσσειας, πράγμα που φαίνεται καθαρά στο σημείο που ο Οδυσσέας προσπαθεί να πείσει τον Λαέρτη ότι είναι γιός του:
(ω – 342)
…  « και μου ‘ταζες κι αμπέλι
πενήντα αράδες᾿ κι ούτε που ‘πεφτε μαζί της κάθε αράδας
ο τρύγος, τι είχες μες στο αμπέλι σου λογής λογής σταφύλι,
κάθε χρονιά που ο Δίας θα χάριζε καλή σοδιά ψηλάθε.»…
Τί δουλειά είχε ο Δίας όταν ο Διόνυσος θεός της αμπέλου, γονιμότητας και βλάστησης ήταν αυτός που χάριζε την καλή σοδιά?? Δεν το γνώριζε αυτό ο Όμηρος?? Χα χα.
Γιατί τη λέξη Κεφαλλήνες την αποφεύγει (ο Όμηρος) σαν ο διάβολος το λιβάνι?
Στην Οδύσσεια χρησιμοποιεί τη λέξη  στην ραψωδία (ω), εκεί που δεν γίνεται διαφορετικά (ω-378, 355, 429) και μετά άλλες  φορές  αποκαλεί τους Κεφαλλονίτες  Αχαιούς! (ω-426, ω-438, α – 394, α – 400, κλπ.) χα χα.
Μετά έχουμε και εκείνο το μύθο που ανακατεύει στα Αργοναυτικά  τον Δία τον Αινήσιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ   ΕΔΩ

9 σχόλια:

  1. Έ αφού κογιονάρετε εμένανε και μου λέτε να πάω στη Μελισσάνη να βρώ τα δώρα των Φαιάκωνε το ζητάει ο Οργανισμός σας ή όχι??

    Το θέμα είναι να δούμε στο τέλος ποιος θα έβγει ο κογιοναρισμένος.

    Να δείς που θα αρχινίσουνε και οι Ζακυνθινοί οι νεότεροι οι απουκάτουθε τώρα!!
    Τσι «παδέλες» τσι βρήκες ?

    Χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩΣΑ ΤΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥς ΣΟΥ ΣΕ ΤΖΑΝΝΙΩΤΕς, ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΠΑΝΗ,, ΚΑΙ ΚΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΟΥ,, ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ! Τα δωρα δεν βλέπω να τα βρισκεις,, ολο και καποιος θα τα εφαγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ξέρετε εκεί κάτου η περιοχή «Μολλού» που έβγανε παλιά καλές φακές ήτανε πάνω στον Αίνο ή προς τα εκεί?
    Γιατί κάτι ψάχνω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nikos Vallianatos H Μολου Γιωργο εναι στην θεση της πανω απο του Τσακαρισιανου μεχρι τα ελατα ,σε διαβεβαιω οτι δεν εχει μετακινηθει ρουπι,ελα ενα αθωο αστειο κανω ,οντως ειναι πανω απο το Πυργι ,πιθανοτατα να εκτεινεται και αριστερα του ασφαλτοδρομου στη μεγακη λακουβα εδαφους που υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anna-Maria Chatziafrati Χωρις να ειμαι γεωλογος, μηπως σ' αυτες τις χιλιετηριδες που εχουν μεσολαβησει εχουν συμβει γεωλογικα φαινομενα ικανα να αλλαξουν τη μορφη μιας παραλιας?
    Δεν μου αρέσει · Απάντηση · 1 · 20 ώρες
    Απόκρυψη 15 απαντήσεων
    Νικόλαος Καμπάνης
    Νικόλαος Καμπάνης Με έκπληξη πέρσυ διαπίστωσα ότι ΚΑΙ ο Αθέρας έχει κάτω από την άμμο τις ίδιες λευκές κροκάλες που έχουν και οι άλλες παραλίες του Ιονίου. Απλά αυτό που βλέπουμε είναι άμμος βυθού, που μόνο ο βοριάς μπορεί να φέρει και να σκεπάσει τα γνωστά μας χαλίκια.
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 19 ώρες
    Νικόλαος Καμπάνης
    Νικόλαος Καμπάνης Αγαπητή Anna-Maria Chatziafrati, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΚΑΙ στις Αφάλες και μόνο από τις άλλες παραλίες που παρουσίασα ο βοριάς δεν κάνει το ίδιο... Ίσως επειδή τα βάθη αμέσως μπροστά από την ακτή να είναι μεγάλα και να αδυνατεί τοκύμα να σηκώσει μεγάλη ποσότητα. Αν επιμείνουμε άλλα 100 χρόνια, με τέτοια επιχειρήματα, μια μια θεωρία θα πηγαίνει αρχείο, όπως ήδη έχει γίνει με τη θεωρία των Παξών και της Άσσου.
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 19 ώρες
    Anna-Maria Chatziafrati
    Anna-Maria Chatziafrati Δεν ειμαι σε θεση να εχω θεωρια ουτε πολυ περισσοτερο να καταρριπτω υπαρχουσες θεωριες! Μια συζητηση κανουμε τιποτε περισσοτερο!
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 19 ώρες
    Νικόλαος Καμπάνης
    Νικόλαος Καμπάνης ...Όπως επίσης οι θεωρίες του Τσιμαράτου ότι Σάμη ήταν το Ληξούρι και Ιθάκη η υπόλοιπη Κεφαλλονιά, όπως επίσης ότι Ιθάκη ήταν το νότιο Θιάκι, κιας έχουν μείνει ακόμα όλες οι ψεύτικες ταμπέλες περί κάμπου Λαέρτη, περί λιμένος Φόρκυνα, περί σπηλαίου των...Δείτε περισσότερα
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 19 ώρες
    Γιωργος Γκιαφης
    Γιωργος Γκιαφης παρα πολυ πετυχημενος σχολιασμος
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 4 ώρες
    Γιωργος Γκιαφης
    Γιωργος Γκιαφης της Αννας Μαριας - σ' αυτες τις χιλιετηριδες που εχουν μεσολαβησει εχουν συμβει γεωλογικα φαινομενα ικανα να αλλαξουν τη μορφη μιας παραλιας?
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 4 ώρες
    Γιωργος Γκιαφης
    Γιωργος Γκιαφης ο Πορος ζωντανο παραδειγμα,, παραλία αμμωδης περισσοτερο και απο της Σκάλας,, και μεσα σε ουτε αιωνα αλαξε εντελως
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 4 ώρες
    Anna-Maria Chatziafrati
    Anna-Maria Chatziafrati Εσεις γνωριζετε την απαντηση σ' αυτη την ερωτηση?
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 4 ώρες
    Γιωργος Γκιαφης
    Γιωργος Γκιαφης http://porosnews.blogspot.gr/2017/01/blog-post_738.html
    ΑΝΑΜΝΗΣΕΙς!!
    ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
    POROSNEWS.BLOGSPOT.COM
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 4 ώρες
    Anna-Maria Chatziafrati
    Anna-Maria Chatziafrati Παντως με τα ματια μου εχω δει την αλλαγη της παραλιας στο Τουρκοποδαρο.
    Δεν μου αρέσει · Απάντηση · 1 · 4 ώρες
    Γιωργος Γκιαφης
    Γιωργος Γκιαφης γμωριζω πολυ καλα τον τοπο μου,,, Ηπαραλια πορου αποτέλεσε το υλικο να ανοικοδομηθει ολη η κεφαλονια μετα τους σεισμους, ο λογοσ που οι παραλίες εχουν Αμμο ,, και περισσοτερο νοτιοανατολικη Κεφαλονια, και οπου τα πελαγη μπροστα ειναι ανοικτα ειναι λογο του συχνου κυματισμου που δουλευει την παραλία,, εξτρα σε περιοχες οπως Σκάλα -πορο,, παρΑ ΠΟΛΎ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΡΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΜΜΟ
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 4 ώρες
    Anna-Maria Chatziafrati
    Anna-Maria Chatziafrati Διαβαζοντας τον συνδεσμο σας που αναφερεται σε βυθισμενες πολεις τεινω στο να πιστευω οτι πραγματι εχουν συμβει διαφορα γεωλογικα φαινομενα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Γιωργος Γκιαφης
    Γιωργος Γκιαφης ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΑΜΗ ,,ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕς ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ (ΦΥΣΙΚΟ ΤΕΙΧΟς) Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕς ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ,, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ Η ΜΑΚΡΥΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΣΕ ΠΥΡΓΙ
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 4 ώρες
    Γιωργος Γκιαφης
    Γιωργος Γκιαφης ΑΠΟ ΣΑΜΗ ΕΩς ΚΑΙ ΕΡΙΣΣΟ,,ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΕΙΧΟς ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥς ΙΘΑΚΗ,, ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΠΑΝΙΩς ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟ ΟΠΟΤΕ ΙΣΩς ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕς ΠΑΡΑΛΙΕς ΜΕ ΑΜΜΟ
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 4 ώρες
    Γιωργος Γκιαφης
    Γιωργος Γκιαφης ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ,, ΠΟΥ Ο ΝΙΚΟς ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΑ,, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟς ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΚΝΥΕΙ,, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟς ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ,, ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ 53, ΤΟ ΕΔΑΦΟς ΤΗς ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 60 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,, ΜΕ ΓΡΑΙΟ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ ΣΕ ΠΟΡΟ) ΤΑ ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΡΟΥ,, ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΙΣ ΣΤΡΙΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικόλαος Καμπάνης Επαναλαμβάνω:
    "...Το Γεωλογικό μοντέλο λέει ότι για να υπάρχει λεπτή άμμος όπου θα συρθεί το πλοίο σα ράμπα και χωρίς να βουλιάξει, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή ότι η παραλία είναι ίδια επί 3 εκατομμύρια χρόνια και πρόλαβε να κάνει το κύμα την πέτρα άμμο Ή.... ότι η παραλία είναι τελείως βόρεια και έχει σκεπάσει η άμμος του βυθού, τις Κεφαλλονίτικες κροκάλες εξ αιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων και μόνο. "
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 19 ώρες
    Anna-Maria Chatziafrati
    Anna-Maria Chatziafrati Δεν νομιζω οτι διαφωνω με το γεωλογικο μοντελο. Μιλατε για γεωλογικο μοντελο ηρεμιας. Αν ομως εχουν συμβει σεισμοι, καταποντισμοι κλπ., αν εχουν πεσει βραχια απο τη στερια τοτε τι λεμε?
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 19 ώρες
    Νικόλαος Καμπάνης
    Νικόλαος Καμπάνης Anna-Maria Chatziafrati ...ότι η παραλία θα παρουσιάζει το μπάχαλο των Βαρδιάνων που είναι πάνω σε επίκεντρα.
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 19 ώρες
    Anna-Maria Chatziafrati
    Anna-Maria Chatziafrati Εδω επι των ημερων μας το Τουρκοποδαρο ηταν ενωμενο με την στερια ενω μετα την καταβυθιση της στενης λωριδας γης που το ενωνε εχει γινει ενας βραχος μες στη θαλασσα.
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · 18 ώρες
    Anna-Maria Chatziafrati
    Anna-Maria Chatziafrati Στους Βαρδιανους δεν εχω παει και δεν γνωριζω κατι για τη μορφολογια των ακτων.
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 18 ώρες
    Νικόλαος Καμπάνης
    Νικόλαος Καμπάνης Anna-Maria Chatziafrati Τη φωτογραφία που είναι μαζί με τις άλλες σχολίασα, γιατί έχω να πάω εκεί από το 2005.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή