Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ που εφτασε Καναδα ήταν ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ!!!!


απο  Ευριδική Λειβαδά
Το θέμα του Ιωάννη Φωκά είναι σπουδαίο. Γιατί είναι ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ που έφθασε στον Δυτικό Καναδά. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ήταν ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ!!!!


Όταν ο Ιωάννης Φωκάς (Χουαν ντε Φούκα) ενώνει δυο τόσο μακρινά μέρη - Πρόταση του Δήμου Κεφαλλονιάς για αδελφοποίηση με τον Δήμο Βανκούβερ με αφορμή τα 150 χρόνια εορτασμού του Καναδά
O Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουϊκ στο πρόσφατο ταξίδι του στον Καναδά επισκέφθηκε και το Βανκούβερ όπου παρεβρέθη σε εκδηλώσεις της ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ για την 25η Μαρτίου. Επισκέφθηκε την έδρα Ελληνικών Σπουδών (υπό τον συμπατριώτη μας καθηγητή δρ. Ανδρέα Γερολυμάτο) στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer , αλλά και τον Δήμο Βανκούβερ όπου μετέφερε πρόταση του Δήμου Κεφαλλονιάς για αδελφοποιηση με άξονα τον Ιωάννη Απόστολο Φωκά Βαλεριάνο, γνωστό θαλασσοπόρο με το όνομα Χουάν ντε Φούκα.
Το ΥΠΕΞ εξέδωσε στις 22 Μαρτίου 2017 το εξής Δελτίο Τύπου, ένα δελτίο όπου η παράλειψη μιας λέξης (εν προκειμένω Στενά ΝΟΤΙΑ του Βανκούβερ) προκάλεσε μικρή μερίδα μόνιμα αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ (ενώ η λέξη "αρμάδα" που αναφέρεται αμέσως μετά, πέρασε απαρατήρητη):
«Συνάντηση με τον Καναδό Πρωθυπουργό κ.Justin Trudeau, διμερείς επαφές με μέλη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης αλλά και Τοπικών Κυβερνήσεων και συναντήσεις με τις μεγαλύτερες Ελληνικές Κοινότητες της χώρας, θα έχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισκέπτεται τον Καναδά, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού των 150 χρόνων της χώρας, των 75 χρόνων των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά και των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν η Ελληνική Πρεσβεία και οι Ελληνικές Κοινότητες όλων των μεγάλων Καναδικών πόλεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην πρωτεύουσα του Καναδά Οττάβα, ο κ. Υφυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του, Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ian Shugart, τον οποίο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικά θέματα και θα συζητήσει θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Κουίκ θα έχει, επίσης, συναντήσεις με Ομογενείς που στελεχώνουν διάφορες θέσεις της καναδικής διοίκησης, καθώς και με τη Γερουσιαστή κα Pana Merchant, η οποία είναι και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).
Το απόγευμα, ο κ. Υφυπουργός θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή έπαρσης της ελληνικής Σημαίας, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την Εθνική μας Εορτή , παρουσία των στελεχών της τοπικής κυβέρνησης του Οντάριο και δημοτικών Αρχών. Θα συναντηθεί, επίσης, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτήριο, καθώς και με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων της περιοχής.
Αύριο το βράδυ θα βρίσκεται στο Βανκούβερ, όπου την επομένη το πρωί θα επισκεφθεί τo Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ για την 25η Μαρτίου.
Θα μεταφέρει, επίσης, την πρόταση του Δήμου Κεφαλονιάς, για αδελφοποίηση με το Βανκούβερ, καθώς ο Κεφαλλονίτης θαλασσοπόρος Ιωάννης Φωκάς (Χουάν ντε Φούκα) ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα Στενά του Βανκούβερ, επικεφαλής Ισπανικής αρμάδας.
Τέλος, στο Μόντρεαλ, ο κ. Κουίκ, θα συναντηθεί με τον Καναδό Πρωθυπουργό κ. Justin Trudeau και μαζί θα παραστούν στις εκδηλώσεις, με Δοξολογία και Παρέλαση, που διοργανώνει η εκεί Ελληνική Κοινότητα για τον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τις οποίες θα τιμήσει φέτος με τη παρουσία του ο Καναδός Πρωθυπουργός.
Τέλος, στο Μόντρεαλ, με βάση το πρόγραμμα που του έχει εκπονηθεί, ο ΥΦΥΠΕΞ θα επισκεφθεί το Σχολείο Σωκράτης και θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που οργανώνει προς τιμήν του η Ελληνική Κοινότητα.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για Αθήνα».
ΕΝΑΣ  ΑΚΟΜΗ ΘΑΛΑΣΣΟ- ΠΟΡΟΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου