Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΟΥΛΙΧΙΟΥ,, ΑΠΟ ΤΟΥς ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ

Πρωτοπορος.γραφω απο αλλο προφιλ.με βοηθαει να διαχειριζομαι κσλυτερα τα μπλοκ μου.Ηταν η αρχη να καταλαβουμε οτι η κατασταση δεν ειναι αυτη που μας μαθανε.Λογικηκπου κανεις πριν απο αυτον δεν ειχε χρησιμοποιησει σε Τι θα κάνουμε με τους τελευταίους των μοϊκανών της Λευκάδας;
σε απάντηση στο Εκτιμώ την καθαρή σας άποψη, που είναι έντιμη, αντρίκια και χωρίς υπονοούμενα. Αυτά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είναι μικρότητες παιδικής ηλικίας. Όσον αφορά τον Νταίρπφελντ είμαστε απίστευτα μικροί για να τον κρίνουμε, έβαλε καινούργιες αρχές στην Επιστημονική Έρευνα της Αρχαιολογίας και είναι απίστευτη μικρότητα σ' όποιον προσπαθεί να τον μειώσει και μάλιστα με γελοία επιχειρήματα., από το χρήστη Nodas Gazis.
ΠΑΝΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΣΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!
Ως γνωστόν, ο Μέγης ήταν γιός του Φυλέα και της Κτημένης (ή Κτιμένης ή Κτισμένης). Ο Φυλέας ήταν γιός του Αυγεία, βασιλιά της Ηλείας και η Κτημένη ήταν αδερφή του Οδυσσέα. Τα νησιά των Εχινάδων, περίπου 90 τον αριθμό βρίσκονταν σε ένα μεγάλο Κόλπο μεταξύ Ακαρνανίας και Αιτωλίας σε πολύ μεγάλη απόσταση από το βασίλειο του Οδυσσέα (πάνω από 20 ν. μίλια το πιο κοντινό), ανήκαν όλα στον Αυγεία και στην Ηλεία και ήταν εντελώς ακατοίκητα, χρησιμοποιούνταν δε από τον Αυγεία κυρίως για βοσκοτόπια των ζώων του!!! Ο Ηρόδοτος μας βεβαιώνει ότι την εποχή του "τας ημισείας (νήσους)
ήπειρον πεποίηκεν (ο Αχελώος) και σήμερα έχουν απομείνει 19 μιας και το μεγαλύτερο, ο Πεταλάς, ήδη άρχισε να ηπειροποιείται! Το βασίλειο του Οδυσσέα περιελάμβανε τα 4 νησιά ΙΘΑΚΗ - ΔΟΥΛΙΧΙΟ - ΣΑΜΗ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ!!! Η Ιθάκη ήταν η πιο απόμακρη προς τη Δύση, και το πρώτο νησί που συναντά κανείς ερχόμενος από την Θεσπρωτία και το μοναδικό που δεν ήταν απέναντι από την Ηλεία (δεν ήταν δηλ."Ήλιδος άντα"). Αμέσως μετά, νοτιοανατολικότερα βρίσκονταν δύο πολύ κοντινά νησιά, το Δουλίχιο και η Σάμη, και τελευταία όλων η Ζάκυνθος, τα τρία τελευταία μάλιστα ο Όμηρος μας βεβαιώνει ότι ήταν τοποθετημένα "Ήλιδος άντα", δηλ, κοντά κι απέναντι από την Ηλεία και εμφαντικά μάλιστα μας βεβαιώνει ότι το νησί της Ιθάκης ήταν το μοναδικό από τα 4 του Οδυσσέα, που δεν ήταν απέναντι από την Ηλεία, ενώ τα άλλα 3 ήταν κοντά και απέναντι!!! Αυτήν ακριβώς την διάταξη με την ίδια σειρά και στις ίδιες θέσεις των 4 νησιών του Οδυσσέα μας την επιβεβαιώνει και ο Ύμνος στον Απόλλωνα και ο Βιργίλιος στην Αινειάδα του και ο Οβίδιος στις Μεταμορφώσεις του. Συνεπώς κανείς σήμερα δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη σειρά και τη διάταξη αυτών των νησιών, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται ή όσες γνώσεις κι αν έχει! Το κορυφαίο λάθος του Στράβωνα να αμφισβητήσει την νησιωτική υπόσταση της σημερινής Λευκάδας, οδήγησε σε ένα τραγέλαφο με πολύ άσχημα και κωμικά δεδομένα. Αίφνης το Δουλίχιο το πέταξε σε ένα από τα ακατοίκητα 90 τότε νησάκια, το Δόλιχα, 25- 30 στρ. ακατοίκητο παντελώς, και χωρίς χώρο ζωτικό ούτε και για ζώα και σήμερα αποτελεί το βορειοδυτικό άκρο της λίμνης του Μεσολογγίου. Αυτό λοιπόν το μικρό και ακατοίκητο νησάκι των Οξειών ή Θοών ή νότιων Εχινάδων κάποιοι χωρίς αιδώ και χωρίς σκέψη και χωρίς περίσκεψη, απλώς αντιγράφοντας τον Στράβωνα, που δεν γνώριζε καθόλου την περιοχή, το θεώρησαν ως το Ομηρικό Δουλίχιο, για τον απλούστατο λόγο ότι ευνοεί την θεωρία τους για ΙΘΑΚΗ άλλους μεν την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και άλλους μεν το σημερινό ΘΙΑΚΙ. Έρχεται σήμερα η Επιστήμη και μάλιστα αρκετοί Αρχαιολόγοι και δεν μπορούν να ταυτίσουν το Δασκαλιό ούτε κατά ελάχιστο ποσοστό 1% με την Αστερίδα, όπως επίσης και το Ακρωτήρι όπου είναι χτισμένο το Αργοστόλι, επίσης με την Αστερίδα. Νησί νότια της σημερινής Κεφαλονιάς δεν υφίσταται με τα δεδομένα της Αστερίδας, όπως επίσης ούτε νησί νότια της σημερινής Ιθάκης δεν υπάρχει! Κάποιοι το καταπόντισαν αλλά ήρθε η Πανεπιστημιακή έρευνα και κατάρριψε εντελώς την ύπαρξη και καταποντισμό νησιού νότια της σημερινής Ιθάκης.
Και το ερώτημα το σοβαρότατο που τίθεται: Πόσο ακόμη θα συνεχίσουν να επιμένουν στην ανεδαφική και εντελώς έξω από το Ομηρικό κείμενο άποψή τους για Αστερίδα το βραχονήσι Δασκαλιό οι οπαδοί της σημερινής Ιθάκης ή το Ακρωτήρι του Αργοστολίου οι της Παλικής κλπ. όταν υπάρχει με βεβαιότητα τέταρτο νησί προς τα Βορειοδυτικά η Λευκάδα, που διαθέτει το μέγιστο των χαρακτηριστικών της Ομ. Ιθάκης και μεταξύ αυτής και του σημερινού Θιάκι υπάρχει το νησί Αρκούδι που είναι ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΔΑΣ!!! Ο Υποκειμενισμός δεν έχει θέση στην Αρχαιολογική έρευνα. Οι Λευκαδιστές δεν προσπαθούν να επιβάλλουν παράλογες θέσεις και απόψεις, απλώς τοποθετούν στη σωστή θέση αυτά που μας δίδαξε ο Όμηρος!!! Απλά με την Κάθοδο των Δωριέων σαφώς μπήκαν εύκολα στην κοντινή με την Ακαρνανία Ομ. Ιθάκη - Λευκάδα σημερινή και εκδίωξαν τους Ιθακήσιους, οι οποίοι πήραν τα πλοία τους και πιεζόμενοι οδηγήθηκαν προς τα Νότια (εξ ου και Κάθοδος) και εγκαταστάθηκαν στο επόμενο νησί, της Σάμης, με αποτέλεσμα οι Σάμιοι να πιεσθούν και να μετακομίσουν στο απέναντι κοντινό Δουλίχιο (σημερινή Κεφαλονιά) και να δημιουργήσουν την εκεί μέχρι και σήμερα Σάμη τους. Στοιχεία υπάρχουν που μας οδηγούν στο να δεχθούμε ότι η σημερινή Κεφαλονιά ήταν το Ομ. Δουλίχιο. Το χωριό Δόλιχα και ο Κόλπος Δόλιχα είναι καθαρά δεδομένα της Κεφαλονιάς ως Δουλίχιο, καθώς επίσης και ο Δήμος του Φισκάρδο ονομάζονταν Δήμος Δουλιχίου μέχρι το 1900, οπότε το κατάργησαν όπως και το χωριό Δόλιχα, για να καρπωθούν το κλέος της Ομηρικής Ιθάκης. Επίσης ο Κεφαλονίτης Ποιητής Καββαδίας σε δύο του Ποιήματα αναφέρει το χωριό και τον Κόλπο Δολίχα!
[Μα ένας Κεφαλλονίτης, κει οπίσω απ' τη Δολίχα,
τραμπάκουλο αρματώνει και το βαφτίζει "Τρίχα"].
Ποίημα: ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣ
[Για τη ναυτοσύνη δάσκαλο είχα
ένα γεμιτζή από τη Δολίχα].
Ποίημα: ΠΑΙΔΕΙΑ
Άλλωστε το Δουλίχιο ήταν σαφώς το μεγαλύτερο νησί του Οδυσσέα, κάτι που μας οδηγεί με μεγάλη βεβαιότητα ότι ταυτίζεται αποκλειστικά με την Κεφαλονιά! Και το μέγεθός του και οι παραγωγές του και το μεγάλο Ναυτικό του και οι περισσότεροι μνηστήρες ήταν από το Δουλίχιο (οι μισοί σχεδόν) μας οδηγούν στο μεγαλύτερο νησί του Οδυσσέα κάτι που σήμερα είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων η Κεφαλονιά, κάτι που μας οδηγεί με βεβαιότητα στην ταύτιση!Και η σειρά της καταγραφής από τον Όμηρο και η εγγύτητά της με το σημερινό Θιάκι τότε Σάμη, και το Αρκούδι που βρίσκεται ακριβώς στο μέσον μεταξύ Ιθάκης (Λευκάδας) και Σάμης (σημερινό Θιάκι) και μάλιστα είναι ακριβέστατο αντίγραφο της περιγραφής της Ομηρικής Αστερίδας, όλα αυτά μας οδηγούν στην ταύτιση κατά 99,99% στη Λευκάδα Ομηρική Ιθάκη, στην Κεφαλονιά Ομηρικό Δουλίχιο, στο Θιάκι Ομηρική Σάμη, στο Αρκούδι στο ακριβές αντίγραφό του Αστερίς και στην μη μετονομασθείσα Ζάκυνθο.
Το γεγονός ότι η Λευκάδα είναι ακριβές αντίγραφο της Ομηρικής Ιθάκης δεν χρειάζεται λεπτομέρειες πολλές απλώς η ύπαρξη Πορθμείου τότε και μέχρι και σήμερα επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές!!
Θα δεχθώ καλόπιστα ταύτιση των νησιών με άλλα σημερινά ονόματα που όμως να έχουν τη σφραγίδα της αλήθειας και μέσα από το Ομηρικό δημιούργημα και μέσα από την πραγματικότητα που είναι καταλυτική υπέρ της παραπάνω άποψης!!!
Γιωργος Γκιαφης http://porosvress.blogspot.gr/2015/09/blog-post_52.html#more
kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM
 
Επεξεργασία
Γιωργος Γκιαφης ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ ΚΑΤΑ ΚΜΠΑΝΗ ΝΙΚΟhttp://porosvress.blogspot.gr/2015/10/blog-post_9.html
kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομη…
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM
 
Επεξεργασία
Γιωργος Γκιαφης http://porosvress.blogspot.gr/2015/09/blog-post_23.html
kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM

8 σχόλια:

  1. Αυτός που γράφει το άρθρο με επικεφαλίδα,

    «ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΣΤΕΣ»,

    έχει τρικυμία εν κρανίω, καθότι άλλα τα κείμενα των αρχαίων που αναφέρει γράφουνε και αυτός ψηλά αρμενίζει!!!
    Ο κύριος Γαζής είναι? Γιατί κάπου υπάρχει λίγο ασάφεια στο όνομα του συγγραφέα και δεν θέλω να αδικώ κανέναν κ διαχειριστή .
    - Ο ύμνος προς τον Απόλλωνα (τον Πύθιον) πετάει εκτός της Λευκάδα αφού από την οπτική γωνία που φαίνεται το βουνό της Ιθάκης (περίπου από Πάτρα) η Λευκάδα δεν φαίνεται.
    - Ο Βιργίλιος στην πορεία από Στροφάδες προς Άκτιο ξεκαθαρίζει την Ιθάκη Νοτιότερα της Λευκάδας. (Μόλις περνά σχεδόν την Ιθάκη βλέπει το ναό του Απόλλωνα στο Λευκάτα.
    - Ο πατριώτης μου ο Καββαδίας καμία σχέση δεν έχει με αρχαιολογικές έρευνες αλλά και πράγματι Δουλίχα υπάρχει στη Βόρεια Κεφαλονιά όμως υπάρχει και Δουλίχα νησί η σημερινή Αστερίδα. Μήπως αυτή είναι το αρχαίο Δουλίχιο??
    - Για την Ομάδα Σλίμαν – Νταίρπφελντ ας διαβάσει περισσότερα και ας βάλει το μυαλό του να δουλέψει πάνω σε νέες βάσεις. (Φάγαμε – φάγαμε δηλαδής, μεγαλοτσιφλικάς στη Αγιά και βουλευτής Ελλάδας ο γιός του).
    - Για τις αρχαίες Εχίνες ας μου αποδείξει ότι ήταν οι σημερινές και όχι οι Στροφάδες, εκτός και άμα ο Ησίοδος ήταν μακάκας κατ΄αυτόν και εγώ δε το ξέρω.

    Άντε γιατί θα αρχίσω να αρμενίζω και εγώ εξ΄ανάγκης πολύ ψηλά.
    Μάχαιραν έδωσες μάχαιρα λαμβάνεις αρθρογράφε μου…

    Τη Λευκάδα ΞΕΧΑΣΤΗ από μνηστήρα της Ομηρικής Ιθάκης φίλε μου.
    Αυτοκοροϊδεύεστε!

    Χα χα χα χα χα χα χα

    Σπύρος Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΝΩΝΤΑΣ ΓΑΖΗΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ,, ΚΑΙ ΣΥΧΝΕς ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΕς ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΦΕΙς,, ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ Η ΛΕΥΚΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπύρος Ρόκκος,
    Αν ήσουν ο Στέλιος Ρόκκος θα είχες και μία δικαιολογία για αυτά τα τραγούδια που λες.
    Τώρα τα πράγματα είναι πιο ζόρικα.

    1ον:
    Γράφεις:
    "- Ο ύμνος προς τον Απόλλωνα (τον Πύθιον) πετάει εκτός της Λευκάδα αφού από την οπτική γωνία που φαίνεται το βουνό της Ιθάκης (περίπου από Πάτρα) η Λευκάδα δεν φαίνεται."

    Πότε δεν φαίνεται αγαπητέ;
    Σήμερα;
    Μα σήμερα γράφτηκαν ο Ύμνος και τα Έπη;

    Ξεχνάς ότι η νοτιοδυτική γωνία της Αιτωλοακαρνανίας ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στην αρχαία εποχή!
    Ήταν στρογγυλεμένο το σχήμα.
    Οι προσχώσεις του Αχελώου είναι που δημιούργησαν την σημερινή διαμόρφωση.
    Ακόμη και την εποχή του Στράβωνα, ο Αχελώος είχε ήδη ενσωματώσει τις μισές Εχινάδες νήσους! Σήμερα έχουν απομείνει μόνο 18 από τις 90 που ήταν στην αρχαία εποχή.
    Ακόμη και στον χάρτη του Πτολεμαίου (2ος αιώνας) φαίνεται η στρογγυλάδα της Αιτωλίας στην θέση της σημερινής εικόνας της Ακαρνανίας.
    Φαντάσου παλιότερα ακόμη, επί Ομήρου!
    Σε αρχαίους χάρτες, μια χαρά μπορείς να τραβήξεις ευθεία από Πάτρα προς Λευκάδα.
    Άρα, ορατότατη!

    2ον:
    Ο μεγάλος πατριώτης σου ο Καββαδίας, μπορεί να μην ξέρει από ανασκαφές, ξέρει όμως αυτά που εσύ δεν ξέρεις (ή δεν θέλεις να ξέρεις).

    Πριν ακόμη ο Doerpfeld διατυπώσει την θεωρία του, όταν όλοι πίστευαν το Θιάκι για Ομηρική Ιθάκη (και οι Κεφαλονίτες δεν είχαν μπει σε πειρασμούς) ιδρύσατε το 1866 τον Δήμο Δολιχίου στην Βόρεια Κεφαλονιά, με πρωτεύουσα το Φισκάρδο, (ΦΕΚ 9Α – 28/01/1866).

    Μετά όμως την δημοσίευση της εργασίας του Doerpfeld (1900-1901) σας μπήκε ο πειρασμός να πάρετε εσείς τον χαρακτηρισμό Ιθάκη, οπότε θελήσατε να εξαφανίσετε το "αμαρτωλό" παρελθόν σας. Έτσι, πετύχατε το 1912 (ΦΕΚ 248Α – 18/08/1912) να καταργηθεί ο Δήμος Δολιχίου και στην θέση του να μπουν οι 4 κοινότητες, Φισκάρδου, Τουλάτων, Μεσοβουνίου, Βασιλικιάδων.

    Επί πλέον, η ύπαρξη ΚΑΙ παλιού οικισμού Δολίχιου, (εντός του Δήμου Δολιχίου), που καταργήθηκε σαν οικισμός το 1879 (με το ΦΕΚ 50Α – 25/07/1879) καθώς και η ονομασία του Σκόπελου Δασκαλιού από το όνομα του διπλανού Δήμου και του οικισμού, προσφέρουν ακόμη περισσότερα προσόντα στη Κεφαλονιά για Ομηρικό Δουλίχιον.

    Σε άλλα Ιόνια νησιά δεν υπάρχει παρόμοιο κόλλημα με την ονομασία "Δουλίχιον", ούτε τέτοια κατάλοιπα.

    3ον:
    Η Λευκάδα είναι:
    1) το μόνο νησί με πρόσβαση σε ΑΛΗΘΙΝΗ "ακτή ηπείροιο", ώστε δεν χρειάζεται να καταφεύγει σε πονηριές (να μετονομάζει το μισό νησί σε... ηπειρωτική Ελλάδα)
    2) το μόνο νησί με Αστρερίδα όπως την θέλει ο Όμηρος. (Το Δασκαλιό είναι για πολλά γέλια.)
    3) το μόνο νησί με Φόρκυνα, όπως τον θέλει ο Όμηρος. (Ο Αθέρας είναι για κλάματα.)

    Για αυτό, πρόσεχε λίγο το ρεπερτόριό σου.

    Κων. Δ. Αρβανίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λοιπόνε φίλε Ομηριστή κ Αρβανίτη να φτάσουμε στο ρεζουμέ:
    Για να πάρει την ονομασία Δουλίχιο ένα νησί θα έπρεπε τότε να παρουσιάζει οπτικά μια συμπαγή μακρόστενη όψη. Την Κεφαλονιά από πού ακριβώς μπορεί να τη δεί κανείς έτσι?
    Βασικότατο ότι υπάρχει ο Αίνος που χαλάει τη μορφή αυτή.
    Δολίχα λέγαν παλιά την σημερινή Αστερίδα γιατί ήταν ένα μακρόστενο νησάκι η ονομασία αργότερα πέρασε σε απέναντι λιμανάκι οικισμό της Ερίσσου και η Αστερίς έγινε Dascoglio Doglica κάτι που μπορείς να δεις σε χάρτες του Coronelli (1600μχ).
    Για το χωριανό μου Καββαδία σε πληροφορώ ότι ήταν φίλος και συνταξιδευτής με το πατέρα μου, οπότε περί Δήμου Δουλιχίου γνωρίζω πρίν εσύ μάθεις να κατουρείς όρτιος.
    Το αν παρατηρείς χάρτες του Πτολεμαίου και προσπαθείς με ευθείες να δείς από Πάτρα την Λευκάδα δεν είναι και τόσο φρόνιμο για τσι έρευνές σου.
    Άσε που σε μικρότερη απόσταση από τη Λευκαδία ήταν η Κέρκυρα – Σχερία και ο Οδυσσέας θα αναγάλλιαζε κοιτώντας τη, εκτός και δεν είχε μάτια παρά μόνο για τη Ναυσικά.
    Για την Αινειάδα (Βιργίλιος), το έκαμες «αβαβά» κοινώς.
    Υπήρχε (κατά την μυθολογίαν) και ένα αδερφάκι τση Πενέλοπε ο Λευκάδιος έδεκει, στη νήσο σας και αυτό «αβαβά»?
    Πού ακριβώς έχει οριοθετηθεί επιστημονικά η πόλη Νίρηκος γνωρίζεις?
    Αυτή ντέ που τη καταχέριασε ο Λαέρτης στα νιάτα του…
    Να το συνεχίσω ή άλλη φορά?
    Τώρα άμα έχεις ώρα μπορείς να διαβάσεις λεπτομέρειες και χάρτες στο «portoassos» τον μικρό ιστοχώρο μου.
    Να δείς και για τη Ομηρική Λευκάδα και την Αστερίδα.
    Επίσης μπορείς να δεις και τον πληθυσμό του Δήμου Δουλιχίου 120 χρόνια πρίν.
    Επί Ομήρου δε μπόρεσα να βρω τσου πάπυρους των απογραφώνε, λυπάμαι αφέντη μου.
    (Απόψεις και μόνο πάντα αλλά όχι τελείως ονειροπαρμένες).

    Σπύρος Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΕς-ΚΟΚΚΙΝΕς ΚΑΡΤΕς ΝΑ ΚΑΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΧΑΧΑ

    ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ , ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΑΡ.ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ,, ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ
    Αναρτήσεις: 42092
    Σχόλια: 5648
    Κωνσταντίνος Αρβανίτης Ξεκινας με λαθος θεμελιο, για αυτο ολο το οικημα τρεμει.

    Ποιος λεει οτι τα νησια ονομαζονται απο το σχημα τους;

    Ο Σκορπιος σου θυμιζει σκορπιο ή μηπως το Αρκουδι μοιαζει με αρκουδα;

    Ξεχνα αυτο το αφετηριακο επιχειρημα.
    Δεν παιζει.
    Αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστά μελετήσατε τους χάρτες του Coroneli. Κάτι όμως δεν είδατε ή δεν παρατηρήσατε ή εσκεμμένα το προσπεράσατε. Έχει το χάρτη του Αμβρακικού, δες τε τον και παρατηρείστε ότι δεν έχει απολύτως καμία σύνδεση της Λευκάδας με την Ακαρνανία! Ο υποκειμενισμός είναι καλός αλλά μόνο για λίγο, αν θέλεις να έχεις εσαεί προσωπικότητα πρέπει να γίνεις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσον αφορά την εμφάνιση της Κεφαλονιάς σαφώς δεν παρουσιάζει μια συμπαγή μακρόστενη όψη. Αποφεύγεις όμως με πονηριά ότι είναι καθαρά στενόμακρη η περιοχή της Παλικής, είναι καθαρά στενόμακρη η περιοχή της Ερίσου, αν το αναφέρω σωστά που καταλήγει στο Φισκάρδο και επίσης είναι στενόμακρη αλλά όχι τόσο έντονα και ο κύριος κορμός της που καταλήγει στον Πόρο και στον Αίνο. Μην λοιπόν χρησιμοποιείς κατά το δοκούν τα δεδομένα. Δεν είναι κακό να γίνεις πιο αντικειμενικός, ίσα ίσα θα σε διαβάζει ο κόσμος άνετα και θα έχουν αξία αυτά που περιγράφεις. Όταν όλα τα ξέρεις μόνο εσύ και μεις οι άλλοι είμαστε αμαθείς και βλάκες θα γυρίσει μπούμεραγκ κάποια στιγμή και κανείς δεν θα σε παίρνει στα σοβαρά. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Έρευνα κάνουμε καλοπροαίρετη, αλλά με στοιχεί σωστά κι όχι όπως μας βολεύουν. Ο Όμηρος είναι το Ευαγγέλιο και απαγορεύεται να το παραποιούμε. Οι Ιθακιστές πρώτοι και μετά οι Κεφαλληνιστές θα τρελαθείτε με την αντιπαράθεση. Μην ξεχνάτε τι έγραψε ο μεγάλος δικός σας Αρχαιολόγος Μαρινάτος για τη Λευκάδα ότι όχι μόνο δεν ήταν ποτέ ενωμένη με την Ακαρνανία αλλά παλιότερα ήταν πιο απομεμακρυσμένη απότι στις μέρες μας. Άλλωστε και οι τελειότεροι χάρτες στον Κόσμο του Αγγλικού Ναυαρχίου επισημαίνουν ότι η Λευκάδα ουδέποτε ήταν ενωμένη με την Ακαρνανία. Αν τα θέλεις και τα δύο κάποια στιγμή θα σου τα στείλω με τις επίσημες ανακοινώσεις τους, όχι κουβέντες πεζοδρομίου αλλά επίσημα γραμμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ,, ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙς ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙς ΣΑς

    ΑπάντησηΔιαγραφή