Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ:



  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ & ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (6ήμερες διακοπές),
  • ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (3ήμ,2ημ,1ημ, εκδρομές),
           -     ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών και Δωρεάν Παροχής Βιβλίων του ΟΓΑ/ΛΑΕ για το έτος 2017,  ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου 2017 και λήγει στις 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017.
Οι Αιτήσεις υποβάλλονται μέσω Κ.Ε.Π.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ:

1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.
2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του Ν.2458/1997, όπως ισχύει, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.  

3. Τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών των αναφερόμενων παραπάνω με στοιχεία 1 και 2 (σύζυγοι - παιδιά) που διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
4. Όσοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ και καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά.
5. Τα εμμέσως ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών της προαναφερόμενης κατηγορίας (στοιχείο 4), με δικαίωμα περίθαλψης που απορρέει από τον υπάλληλο ή συνταξιούχο πρώην υπάλληλο του ΟΓΑ.
6. Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση.
Αυτής της κατηγορίας οι συνταξιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους δικαιούχο του ΛΑΕ και εφόσον δεν υπάρχει μέλος της οικογένειας δικαιούχος του ΛΑΕ, από τρίτο πρόσωπο - συνοδό. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός.
Να σημειωθεί ότι οι αναφερόμενοι στην εν λόγω κατηγορία (στοιχείο 6) εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού - Ιαματικού Τουρισμού, ή Εκδρομών.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Για την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος προσέρχεται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ προσκομίζοντας:
1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή
Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.).

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

3. Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον αντίγραφο της γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής, το οποίο παραδίδεται στο ΚΕΠ και εν συνεχεία διαβιβάζεται στον ΟΓΑ.

Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, πρέπει απαραίτητα να προσκομιστεί εξουσιοδότηση, η οποία φέρει το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου θεωρημένη από οποιαδήποτε δημόσια αρχή συνοδευόμενη από το αντίστοιχο δικαιολογητικό από τα προαναφερόμενα.   
Η εξουσιοδότηση αποστέλλεται στον Κλάδο Αγροτικής Εστίας με φαξ (210 3841602, 213 1519231) αυθημερόν.
Κάθε δικαιούχος μπορεί να επιλέξει με οποιαδήποτε σειρά προτεραιότητας επιθυμεί ένα ή περισσότερα από τα προγράμματα του ΛΑΕ.

Ο  Αντιδήμαρχος

Σπυρονικόλαος Σολωμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου