Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί ο όρος "φιλοξενούμενος"πρέπει να εκλείψει.

Ο Κωστας Δελιακης δημοσίευσε μια σημείωση.

" Συνήθως πίσω από τις λέξεις κρύβονται μεγάλες κρυφές αλήθειες."

Ο Σώτος δεν αποτελεί,την μόνη περίπτωση ,ανυπεράσπιστου και οικονομικά αδύναμου πολίτη στην Ελληνική Κοινωνία. Αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούμε,υπάρχουν άνθρωποι που επιβιώνουν,με φιλοδωρήματα,με αέρα κοπανιστό. Άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν,ούτε σε off sore εταιρείες,ούτε από τον γείτονα.Είναι βιβλίο ανοιχτό για τον καθένα μας και περιμένουν από την Πολιτεία,που τους εντοπίζει εύκολα ,σε άλλες στιγμές ,μέσο της εφορίας ,όταν χρωστάνε της.....Μιχαλούς,να κάνει εκείνη,την μόνη κίνηση που είναι η πιο αποτελεσματική,να ελέγξει δηλαδή τις φορολογικές τους δηλώσεις.Μου λένε κάποιοι,πως σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει το ενδεχόμενο, να εμφανίζουν ορισμένοι,μηδενικό εισόδημα και να κρύβουν από πίσω τους,δις. Μπορεί να είναι και έτσι.Εκείνο όμως που έχει την σημασία του,δεν είναι,εάν κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού,που δεν τους αξίζει ,θα επωφεληθούν,αλλά η πλειοψηφία όσων δεν έχουν να δηλώσουν ,τίποτα ως εισόδημα.Και εδώ βρίσκεται η μεγάλη αλήθεια.Είναι χρέος της Πολιτείας να βελτιώσει τις αδυναμίες του συστήματος εντοπισμού και να συλλάβει τους ψεύτες εάν υπάρχουν και όχι να τους χρησιμοποιεί ως παράδειγμα για να ακυρώσει ,όλους τους ανυπεράσπιστους και οικονομικά αδύναμους.Ένα σύστημα δομημένο για δεκαετίες,ώστε να πληρώνουμε όλοι οι άλλοι ,πλην των εχόντων,σαφώς μπορεί να έχει κενά και αδυναμίες.Βελτιώστε το. Εντοπίστε και καταργήστε τις αδυναμίες του,όχι όμως να συνεχίζεται αυτή η ντροπή,που εξαφανίζει,κάτω από τον όρο "φιλοξενούμενος",μεγάλες κοινωνικές ομάδες ανυπεράσπιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών,όπου με οξύμωρο τρόπο , αναλαμβάνουν την φροντίδα τους ,συνήθως σύντροφοί τους ,που χαρακτηρίζονται "έχοντες".Δεν είναι κουφό;

Ας το ψάξουμε βαθύτερα όμως το θέμα.Κατ΄αρχήν τι σημαίνει ο όρος "Φιλοξενούμενος";

Δεν είναι κάποιος που έρχεται για λίγο και φεύγει; Εδώ μιλάμε για ανθρώπους,που μεταβιβάζουν,άθελά τους ,επειδή τους έλαχε,το βάρος της επιβίωσης ,της ζωής τους σε έναν άλλον, όσο θα ζουν. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως,δεν ζητάνε απ κανέναν,που δεν απλώνουν το χέρι τους από ντροπή. Είναι Άνθρωποι,που εάν τους τινάξεις,δεν πρόκειται να πέσει,ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, γιατί δεν έχει. Μου λένε πως σε άλλες χώρες,όπως π.χ στην Αυστραλία,δεν θα χρειάζονταν κανένας απ΄τους ανθρώπους αυτούς να αποδείξει,ότι δεν είναι.....ελέφαντας,ότι δεν έχει.Πως η Πολιτεία εκεί αφουγκράζεται,ποιος έχει και ποιος δεν έχει και τον βοηθά.Γιατί όμως όχι εδώ; Δεν την κατάλαβα ποτέ, αυτήν την απουσία.

Και κάτι ακόμη,που είναι σοβαρό.Διαβάζω πως η προθεσμία,υποβολής της αίτησης και αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος λήγει την 13η Δεκεμβρίου. Γιατί; Υπάρχει περίπτωση,ένας ανήμπορος οικονομικά,μετά την ημερομηνία αυτή να πλουτίσει; Εάν δινόταν παράταση δηλαδή,όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, έως την 31η Δεκεμβρίου ας πούμε, ώστε να προλάβουν και όσοι έτυχε να μην πληροφορηθούν έγκαιρα,για να κάνουν πρωτοχρονιά, θα άλλαζε κάτι; Λίγη σκέψη από τους μηχανισμούς που εισηγούνται παρόμοια φαιδρά που εκθέτουν την Πολιτεία,δεν θα έβλαπτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου