Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο για τους… πρώιμους φετινούς τουρίστες

1
Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε σήμερα το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και συγκεκριμένα ο Γραμματέας του, Χρήστος Καμπανός, όπου κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητήσουν την άφιξη στο νησί μας των πρώτων τουριστών στις 27 Μαρτίου.
Είναι η πρώτη φορά μετά από έξι περίπου χρόνια που η τουριστική καρδιά της Κεφαλονιάς θα αρχίσει να χτυπάει από πολύ νωρίς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, στις 27 Μαρτίου αναμένονται οι πρώτες πτήσεις στο νησί μας από Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία. Ο κ. Τιμοθεάτος τόνισε ότι θα υπάρχει συνεχώς αυξητική τάση των τουριστών έως ότου φτάσουμε στα περσινά επίπεδα, να ξεκινήσει δηλαδή η σεζόν στις αρχές Μαΐου. «Ο όγκος των τουριστών από τον Μάρτιο έως και το τέλος Απριλίου θα είναι λίγο παραπάνω από 2000 την εβδομάδα», ανέφερε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων. Ο κ. Τιμοθεάτος έβαλε ως πρώτα προβλήματα για επίλυση το κυκλοφοριακό (αφού όλοι σχεδόν θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο) και την καθαριότητα πέρα από τα… σύνορα της πόλης του Αργοστολίου. Η εκπρόσωπος των ενοικιαζόμενων δωματίων, Κατερίνα Ατσάρου, χαιρέτησε την πρωτοβουλία που πήρε το Επιμελητήριο και ζήτησε αυτή να έχει συνέχεια. «Να συμπορευτεί ενεργά το Επιμελητήριο με τους φορείς και να μας διοχετεύσει πληροφορίες, έτσι ώστε εμείς να τις περάσουμε στα μέλη μας», τόνισε η κα Ατσάρου και συμπλήρωσε: «Κάποιος δούλεψε τα προηγούμενα χρόνια για να ξεκινήσει φέτος νωρίτερα η σεζόν και μάλιστα αυτοί που δούλεψαν χλευάστηκαν από αρκετούς. Πρέπει άμεσα Δήμος και Περιφέρεια να ετοιμάσουν τις υποδομές τους, ενώ κομμάτι του επισιτισμού πρέπει να σηκώσει το πρώτο βάρος της τουριστικής σεζόν».

Ο ανύπαρκτος Δήμος και η κακή νοοτροπία μερικών συμπατριωτών μας
Πολλά ήταν τα παράπονα που ακούστηκαν από τους περισσότερους που συμμετείχαν στη συζήτηση για τον Δήμο Κεφαλονιάς. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας, Δημήτρης Ζαπάντης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλλικής, Διονύσης Περδίκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ερύσσου, Στάθης Τσελέντης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, Δημήτρης Τζαννετάτος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου, Ιάκωβος Νιφοράτος και πολλοί ακόμη τουριστικοί παράγοντες όπως οι κ.κ. Γεροντάκης, Παντούλιας, Γασπαράτος, Κατσαμπίρης, Καραπέτσας κ.α. εξέφρασαν παράπονα, άλλος πιο έντονα και άλλος πιο ήπια για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την καθαριότητα, τις υποδομές και το νερό κυρίως μακριά από το Αργοστόλι. Ζήτησαν ο Δήμος να δραστηριοποιηθεί γρήγορα, αφού όπως τόνισαν οι επιμήκυνση της σεζόν μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ για τον τουρισμό μας. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ανδρέας Παντελιός ζήτησε οι λεγόμενες ανακαινίσεις να μην γίνουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όπως γίνεται κάθε χρόνο στις τουριστικές εγκαταστάσεις, αλλά νωρίτερα, για να μην θυμίζουν ολόκληρες περιοχές εργοτάξια και οι τουρίστες να περπατούν ανάμεσα στα μπάζα. Ο Χρήστος Καμπανός εξέφρασε την ευχή η τουριστική σεζόν της Κεφαλονιάς να κινείται ανάμεσα στις δύο εθνικές μας εορτές, από 25 Μαρτίου ως 28 Οκτωβρίου και ζήτησε από όλους να κάνουν ότι είναι το καλύτερο δυνατό για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πρώτοι επισκέπτες μας. Μέσα στον Φεβρουάριο κλιμάκιο του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον κ. Καμπανό, αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων, με επικεφαλής τον κ. Τιμοθεάτο, από κοινού θα επισκεφτούν όλα τα hot spot τουριστικά σημεία της Κεφαλονιάς και θα ενημερώσουν τους εκεί υπεύθυνους (τουριστικοί φορείς, πρόεδροι Κοινοτήτων κ.α.) για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί καλύτερα αυτή η πρόωρη φετινή… εισβολή των τουριστών στην Κεφαλονιά. Την μεγαλύτερη διάρκεια της συζήτησης παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος - Εφημερίδα Κεφαλονιά

5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου