Λοιπόνε η Ανατολή του Ήλιου στην Ελλάδα για κάποιον ακόμα και τελείως άσχετο φαίνεται το χειμώνα καμιά 35αριά μοίρες Νοτιότερα και αντίθετα το καλοκαίρι δηλαδή Βορειότερα. (Χοντρικά μιλάω φυσικά). Οπότε πάντα προς Ανατολικά βλέπει το πρωί τον Ήλιο, άντε λίγο προς Σιρόκο άντε λίγο προς Γρέο. Οι χάρτες από καλούς χαρτογράφους δεικνύουν την Ανατολή πάνω τους ή τον Βορρά ή και όλα μαζί και πρέπει να γυριστούν κατάλληλα για να έχουν το συνήθη σημερινό προσανατολισμό. Εκεί που συναντάται πρόβλημα είναι στο σχεδιασμό ενός νησιού π.χ. και όχι στον προσανατολισμό. Εδώ μαλώνετε για τη Λευκάδα παράδειγμα όταν υπάρχει χάρτης του 1600 που έχει σωστότατη την Αφρική και με αρκετή λεπτομέρεια (Sebastian Munster Amsterdam) αλλά και του 1544 επίσης. Μα και της εποχής του Χριστού χάρτης της Μεσογείου ανατολικά έχει τους Αγίους τόπους, δυτικά το Γιβραλτάρ και τη Κεφαλονιά στη θέση της! Ιταλίες κλπ., τα έχει γερμένα για λόγους τεχνικούς, για να τα χωράει δηλαδή ο χάρτης αφού ήταν μακρόστενος για να κουβαλιέται, 7 μέτρα μάκρος είχε!! Χα χα χα. Στο https://www.portoassos.gr/kefalonia-2000-eti-prin μπορείτε να τον δείτε.
συζηταμε λοιπόν για το περιβοητο αναλεμα!!,, οπότε και εγω δεν θεωρω να ηταν τοσο βλακες οι Αρχαιοι,, οποτε ανα εξαμηνα,, επειδη ο ηλιος ξεπροβαλε νοτιοτερα το πρωι,, να λέγανε οτι αλάξε θέση η Ανατολη,, οποτε ξαναεφνιαχναν νεους χαρτες!!!Τοτε θα ειχαμε χάρτες ανα εποχη!
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ:
O Gerasimos Valsamis σχολίασε: "Από το έργο του Βυζαντινού μοναχού Μάξιμου Πλανούδη (13ος-14ος αιώνας) "η Πτολεμαϊκή Γεωγραφία" που βρήκε πρόσφορο έδαφος στη "Δύση" και γι αυτό διαδόθηκε και ταυτίστηκε με το "Απόλυτο"...Ευτυχώς, κράτησε μόνον μερικούς αιώνες και όχι 1700 χρόνια ..
Gerasimos ValsamisΚαι μιας και ανεφερθήκαμε στα Γεωδετικά Σημεία της Γης, ας λάβουμε υπόψη (πέραν των επιστημονικών τεκμηρίων) τα εξής ΛΟΓΙΚΑ ακόλουθα: Α. 1. Η πιθανολογούμενη αντιστροφή των Πόλων της Γης, που δικαιολογούν κάποιοι την Εποχή των Παγετώνων, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ! Γιατί; α. Η Γη με ηλικία δισ ετών παρουσίας στο Ηλιακό μας Σύστημα, ένεκα : Ι. της αδειάλειπτης Περιστροφής της γύρω από τον Άξονά της (Βόρρειος-Νότιος Πόλος), λόγω της ταχύτητος Περιστροφής της, ΙΙ. λόγω της αρχικής υπάρξεώς της ως μια ρευστή πυρακτωμένη μάζα (μάγμα κλπ), ΙΙΙ. Λόγω της Φυγόκεντρου δύνάμης εκ της περιστροφής αυτής, Δημιούργησε το “ΣΗΜΕΡΙΝΌ” Σχήμα της, που μόνον Σφαιρικό δεν είναι. Ένα σχήμα όπου στην περιφέρεια του Ισημερινού της, είναι “διογκωμένη” ενώ στους Πόλους της είναι Πεπλατυσμένη. Ένα σχήμα που μοιάζει περισσότερο “απιοειδές” παρά σφαιρικό.
β. Αν είχε συμβεί ποτέ Αντιστροφή των Πόλων της Γης, η σημερινή εικόνα του σχήματός της θα ήταν ως είναι φυσικό, το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Και πάντως, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα είχε συμβεί όταν η Γή ήταν ακόμη σε ρευστή πυρακτωμένη κατάσταση (δις έτη πριν), αλλά ΠΟΤΕ όταν αυτή είχε “κρυώσει” και είχε ήδη διαμορφώσει τον στερεό φλοιό της (πάλι πριν από κάποια δις έτη)….
Gerasimos ValsamisΒ. Ένας σημαντικός ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, που ΕΞΗΓΕΙ απόλυτα, όλα τα Φαινόμενα που έχουν συμβεί και θα συμβούν στη Γη, είναι οι Μεταθέσεις των Πόλων της Γης, εξ αιτίας: α. Της Μετάπτωσης του Άξονά της (κάθε 25 795 χιλ χρόνια) και β. Της Κλόνησης του Άξονά της (κάθε 18 ετών και 8 μηνών)
Τα αποτελέσματα αυτών των “ιδιαίτερων κινήσεων” του άξονά της είναι: Ι. Μετάπτωση: Προκαλεί την αργή, αλλά σταθερή μετακίνηση του βόρειου πόλου του ΟΥΡΑΝΟΥ (όχι της Γης), με αποτέλεσμα, μέσα στις χιλιετίες, να παίζουν τον ρόλο του Πολικού αστέρα διαφορετικά αστέρια. Έτσι, από το 5000 π.Χ. και μέχρι το 3000 μ.Χ. περίπου, τον ρόλο του Πολικού αστέρα παίζει το α της Μικρής Άρκτου, ενώ πριν από 5000 χρόνια Πολικός αστέρας ήταν το α του Δράκοντα. Μετά το 3000 μ.Χ, και μέχρι το 5000 μ.Χ, πολικός αστέρας θα είναι το αστέρι α του Κηφέα, και μετά το 12.000 μ. Χ. Θα είναι Πολικός αστέρας ο Βέγας, το λαμπρότερο άστρο του βόρειου ουρανού, που δεν είναι άλλο σήμερα παρά το αστέρι α του αστερισμού της Λύρας.
Gerasimos ValsamisΙΙ. Κλόνηση: Προκαλεί μια αυξομείωση της απόστασης του άξονα της Γης από τον άξονα της εκλειπτικής κατά 9" της μοίρας. Η Κλόνηση λοιπόν , αντί να διαγράφει μια σαφή περιφέρεια κύκλου με κέντρο τον πόλο της εκλειπτικής, εξαιτίας του φαινομένου της μετά...Δείτε περισσότερα
Gerasimos ValsamisΔ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Και οι δύο πολύ σημαντικές και ιδιαίτερες κινήσεις της Γης, ως πρός τον εγκάρσιο Άξονά της, ΕΛΑΧΙΣΤΑ επηρεάζουν τα Γεωδετικά Σημεία της Γης, αφού όπως είδαμε ανωτέρω, η Μετάπτωση δεν ξεπερνά τις 3 πρώτα λεπτά της μοίρας στο Βόρειο Πόλο και είναι κάτω από 1 πρώτο λεπτό της μοίρας στον Ισημερινό της, ενώ η Κλόνηση με τα 9 δεύτερα λεπτά της μοίρας στους Πόλους και τα μηδενικά αντίστοιχα στον Ισημερινό.
Τα λάθη στους Χάρτες του Πτολεμαίου, καθώς και όσων τους ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ κατα το Μεσαίωνα, είναι όχι μόνο τραγικά αλλά και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, έτσι ώστε να μη μπορούν να δικαιολογήσουν την ίδια την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, που από ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ της Γης στο Ηλιακό μας Σύστημα, παραμένει ΙΔΙΑ και ΑΠΑΡΑΛΑΧΤΗ στα Γεωδετικά Σημεία της!
Νικόλαος Καμπάνης... Δεν είστε φίλος πια, αλλά συνεργάτης... Θα ήθελα να παρακολουθείτε που το έχω κοινοποιήσει και να βάζετε και εκεί αυτά τα σχόλια. ... Μάλιστα, οι άλλες δυο κοινοποιήσεις έχουν γίνει σε πολύ "δύσκολες" σελίδες, στις οποίες απαιτείται έγκριση από διαχειριστή. Ο άμεσος από εσάς σχολιασμός με γλυτώνει από κάθε χρονοβόρα αντιγραφή και ισχυροποιεί την αξία των άρθρων. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Θεμος ΚαππαΔιαχειριστής ομάδαςη επιστημη εχει απο καιρο απορριψει ΟΛΑ τα προηγουμενα μοντελα χαρτογραφησης και εξηγει πλεον σε ικανοποιητικο βαθμο τα γεωλογικα φαινομενα. φανταζομαι προσπαθειτε να "ανακαλυψετε" αν η Κεφαλλονια ή η Λευκαδα ηταν βορειοτερα κατα τα ομηρικα επη. ειναι ξεκαθαρο οτι ηταν η Κεφαλλονια με βαση τον μαγνητικο βορα. χωρις αμφιβολια.
η τελευταια παντως αντιστροφη των πολων της Γης εγινε πριν απο περιπου 785.000 χρονια (χρειαζεται απο μολις 100 ως και 700 χρονια για να ολοκληρωθει) και δεν εχει καμια σχεση με το αν ο πλανητης ειναι σε ρευστη κατασταση ή εχει διαμορφωσει τον φλοιο του και τα υπολοιπα γεωλογικα στρωματα. η αντιστροφη, που εχει γινει εκατονταδες φορες στα 4,55 ΔΙΣ ετη υπαρξης της Γης, προερχεται απο απο την αλλαγη ροης των ρευματων λιωμενου σιδηρου γυρω απο τον πυρηνα της γης, πραγμα που φυσικα συμβαινει ακομα. θα βρειτε την εγκυρη επιστημονικη μελετη αυτου στο επιστημονικο περιοδικο Geophysical Journal International σε συνεργασια του πανεπιστημιου Μπερκλεϊ με το Εθνικο Ινστιτουτο Γεωφυσικης και Ηφαιστιολογιας της Ιταλιας και το Εργαστηριο Περιβαλλοντικων και Κλιματικων Επιστημων της Γαλλιας, οποτε καλο θα ηταν να μην αναπαραγετε ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
η χαρτογραφηση παντως δεν εχει την "υποχρεωση" του μαγνητικου βορα και μπορει καλλιστα να ειναι "αναποδη".
Gerasimos ValsamisΘέμος Καππα, κατεθέτω ανωτέρω γραπτώς και με στοιχεία, τα δεδομένα που αποκαλείτε "ανακρίβειες"! Και εν ολίγης, ξεκινώντας από το τέλος των παρατηρήσεών σας, θα σας ερωτούσα αν γνωρίζεται ποία η διαφορά του Μαγνητικού Βορρά με τον Αληθή (Γεωγραφικό) Βορρά καθώς και την διαφορά απόκλισης μεταξύ των. Έτσι για να κατανοήσουν οι αναγνώστες της παρούσας ανάρτησης περι τινος ομιλούμε....Όσον αφορά δε την "χαρτογράφηση" και τα περί "υποχρέωσης" του Μαγνητικού Βορρά κλπ, νομίζω ότι κάπου "χάσατε τη μπάλλα". Στις επίσημες ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ (Ναυτικοί Χάρτες, Αεροπλοίας-Jeppesen Charts-κλπ) ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ Ο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΗ ΒΟΡΡΑ αφού ο σκοπός αυτών των ΧΑΡΤΩΝ είναι η ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ, Αναφέρεται μάλιστα με την ετήσια απόκλισή του από τον Αληθή Βορρά και με ειδικές σημειώσεις σε κάθε τετραγωνικό χώρο μιας μοίρας του κάθε Χάρτη, επειδή αυτή η απόκλιση διαφέρει, εξ αιτίας κύριων και δευτερογενών παραγόντων (εδαφολογικός/μορφολογικός μαγνητισμός, επηρεασμός από κοσμικές μαγνητικές ακτινοβολίες κλπ κλπ κλπ). Ο ισχυρισμός της λογικής μου περι ρευστότητας και μη του στερεού φλοιού της Γης, βασίζεται σε δεδομένα τεκμηρίων από τους τεχνητούς δορυφόρους μελέτης της Γεωδεσίας του πλανήτη μας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν την τελευταία 50ετία. Με αυτά τα δεδομένα η ΑΠΙΟΕΙΔΗΣ μορφή του πλανήτη μας (με την κεφαλή του "αχλαδιού" στο Βόρειο Ημισφαίριο και το κύριο σώμα του από τον Ισημερινό και κάτω (νότιο ημισφαίριο), σίγουρα ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ από εναλαγές χρονικών περιόδων που αναφέρεσθε, αλλά είναι το αποτέλεσμα της τελικής μορφής που έλαβε ο πλανήτης μας από ενάρξεως δημιουργίας του στερεού φλοιού της και χωρίς την παρουσία οποιασδήποτε "αντιστροφής". Η Φυγόκεντρος σε συνδυασμό με την κλιση της Γης ως πρός το επίπεδο τροχιάς της γύρω από τον Ήλιο, καθώς και η Βαρυτική έλξη του Ήλιου και αργότερα της Σελήνης, έπαιξαν τον καθοριστικότερο ρόλο στην δημιουργία αυτής της μορφής και όχι μιας απολύτου σφαιρικής μορφής! Σύμφωνα πάντα με αυτα τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΚΑΘΊΣΤΑΤΑΙ πλέον κατανοητό, ότι η περιφέρεια μιας Παραλλήλου (longitude) του Νοτίου Ημισφαιρίου της Γης διαφέρει από την αντίστοιχή της του Βορείου Ημισφαιρίου. πχ η 45 του ΝΗ είναι διάφορος (μεγαλύτερη κατά μερικές δεκάδες μέτρα) της 45 του ΒΗ. Άρα και εδώ ο συλογισμός σας "κάνει νερά" (,,,"η χαρτογραφηση παντως δεν εχει την "υποχρεωση" του μαγνητικου βορα και μπορει καλλιστα να ειναι "αναποδη"...)
Θεμος ΚαππαΔιαχειριστής ομάδαςΜιλατε σε καποιον που εχει σπουδες φυσικης και μηχανικης, γνωριζω λοιπον ξεκαθαρα τη διαφορα του μαγνητικου απο τον γεωγραφικο βορρα. Πραγμα αδιαφορο ως προς το σχολιο μου το οποιο ηταν απλο και ξεκαθαρο. Ανακριβεια ειναι, οπως ηδη εξηγησα, η διατυπωση περι μη αντιστροφης των πολων.
Τελος, πριν μιλησετε περι κενων, θα πρεπει να γνωριζετε οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ "αναποδοι" χαρτες καθως το σημειο αναφορας γινεται απο επιλογη. Αν θεωρω μπροστα την Ανατολη εκει θα κοιταει ο χαρτης μου, πραγμα λογικο στους ιστορικους χρονους των ομηρικων επων.
Gerasimos ValsamisΘεμος Καππα Για να μην υπάρξει οπιαδήποτε "παρεξήγηση", μιλάτε για τον Γεωγραφικό Βορρά (Αληθή)ν ή τον Μαγνητικό Βορρά; Διότι, υπάρχει ουσιώδης διαφορά!Διαχείριση
Νικόλαος ΚαμπάνηςΑγαπητοί φίλοι, Θεμος Καππα και Gerasimos Valsamis με καλύψατε και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.| ... Η αρχική τοποθέτηση είχε να κάνει με το ότι οι ομηρικές θεωρίες της Λευκάδας για να αποδείξουν ότι η Λευκάδα είναι πιο δυτική από την Κεφαλλονιά γύριζαν το χάρτη αυθαίρετα και έφερναν τον βορρά κάπου προς την Κόρινθο σε σχέση με το Ιόνιο...
Θα κοινοποιήσω λοιπόν "θρασύτατα" το άρθρο τώρα στη σελίδα της Λευκάδας και σας καλώ να τοποθετηθείτε.
Με έκπληξη ίσως διαπιστώσετε ότι θα υπάρξει γενικά αδιαφορία.
ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ,,ΕΝΑς ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ:Αργοναυτικη και Περιπέτειες Οδυσσεα,, διαπυστωνω καποια κοινα σημεια,,Η επιστροφή από Κολχίδα στην Αργοναυτικη εγινε μέσω ποταμιου,,,,, και χρειαστηκε να περασουν και από Κρήτη,,, Μετα το ταξίδι στον Κατω κοσμο του Οδυσσέα,,τεθηκε το δίλημα αν θα διαλεγε τις "γνωστες" Συμπληγάδες ή Σκύλα και χάρυβδη νομίζω!!Μήπως ο Ομηρος μας δηλώνει την εναλάκτική δίοδο επιστροφης ???????
Βασικά είχα προσπαθήσει να ξεκινήσω ένα παραμυθάκι,, προσθέτωντας και κάνωντας μίξη με πληροφορείες από την Πάμπλουτη σε ήρωες ελληνική μυθολογία ,,και οχι μόνο!, Μήν ξεχνάμε σε αυτήν στηρίζεται όλος ο πολιτισμός,, η Ιταλία έχει την Αινιάδα παραλαγή της Οδύσσειας με ηρωά τον Αινία, και κατά - μετά την Αργοναυτική εκστρατία ,,μια γενιά μετά τον Κέφαλό και τον Μίνωα, και τρεις πριν τον Τρωικό Πόλεμο, όπου όλη η Ανατολή και τα παράλια της μαύρης θάλασσας έγιναν αποικίες ελληνικές,,οπότε και ο μέγας Τρωικός Πόλεμος πολύ πιθανον να ήταν μια τέτοια ελληνική διαμάχη με θέμα το εμπόριο.
Πρόσφατα, η εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα «συγκλονίστηκε» από μια διδακτορική φοιτήτρια Φυσικής. Η νεαρή Κύπρια παρουσίασε μια διατριβή, στην…
Οι χάρτες από καλούς χαρτογράφους δεικνύουν την Ανατολή πάνω τους ή τον Βορρά ή και όλα μαζί και πρέπει να γυριστούν κατάλληλα για να έχουν το συνήθη σημερινό προσανατολισμό.
Εκεί που συναντάται πρόβλημα είναι στο σχεδιασμό ενός νησιού π.χ. και όχι στον προσανατολισμό.
Εδώ μαλώνετε για τη Λευκάδα παράδειγμα όταν υπάρχει χάρτης του 1600 που έχει σωστότατη την Αφρική και με αρκετή λεπτομέρεια (Sebastian Munster Amsterdam) αλλά και του 1544 επίσης.
Μα και της εποχής του Χριστού χάρτης της Μεσογείου ανατολικά έχει τους Αγίους τόπους, δυτικά το Γιβραλτάρ και τη Κεφαλονιά στη θέση της!
Ιταλίες κλπ., τα έχει γερμένα για λόγους τεχνικούς, για να τα χωράει δηλαδή ο χάρτης αφού ήταν μακρόστενος για να κουβαλιέται, 7 μέτρα μάκρος είχε!! Χα χα χα.
Στο https://www.portoassos.gr/kefalonia-2000-eti-prin μπορείτε να τον δείτε.
Κά κα κα κα κα κα κα κα κα
Α. 1. Η πιθανολογούμενη αντιστροφή των Πόλων της Γης, που δικαιολογούν κάποιοι την Εποχή των Παγετώνων, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ!
Γιατί;
α. Η Γη με ηλικία δισ ετών παρουσίας στο Ηλιακό μας Σύστημα, ένεκα :
Ι. της αδειάλειπτης Περιστροφής της γύρω από τον Άξονά της (Βόρρειος-Νότιος Πόλος), λόγω της ταχύτητος Περιστροφής της,
ΙΙ. λόγω της αρχικής υπάρξεώς της ως μια ρευστή πυρακτωμένη μάζα (μάγμα κλπ),
ΙΙΙ. Λόγω της Φυγόκεντρου δύνάμης εκ της περιστροφής αυτής,
Δημιούργησε το “ΣΗΜΕΡΙΝΌ” Σχήμα της, που μόνον Σφαιρικό δεν είναι.
Ένα σχήμα όπου στην περιφέρεια του Ισημερινού της, είναι “διογκωμένη” ενώ στους Πόλους της είναι Πεπλατυσμένη.
Ένα σχήμα που μοιάζει περισσότερο “απιοειδές” παρά σφαιρικό.
β. Αν είχε συμβεί ποτέ Αντιστροφή των Πόλων της Γης, η σημερινή εικόνα του σχήματός της θα ήταν ως είναι φυσικό, το ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Και πάντως, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα είχε συμβεί όταν η Γή ήταν ακόμη σε ρευστή πυρακτωμένη κατάσταση (δις έτη πριν), αλλά ΠΟΤΕ όταν αυτή είχε “κρυώσει” και είχε ήδη διαμορφώσει τον στερεό φλοιό της (πάλι πριν από κάποια δις έτη)….
α. Της Μετάπτωσης του Άξονά της (κάθε 25 795 χιλ χρόνια)
και
β. Της Κλόνησης του Άξονά της (κάθε 18 ετών και 8 μηνών)
Τα αποτελέσματα αυτών των “ιδιαίτερων κινήσεων” του άξονά της είναι:
Ι. Μετάπτωση:
Προκαλεί την αργή, αλλά σταθερή μετακίνηση του βόρειου πόλου του ΟΥΡΑΝΟΥ (όχι της Γης), με αποτέλεσμα, μέσα στις χιλιετίες, να παίζουν τον ρόλο του Πολικού αστέρα διαφορετικά αστέρια. Έτσι, από το 5000 π.Χ. και μέχρι το 3000 μ.Χ. περίπου, τον ρόλο του Πολικού αστέρα παίζει το α της Μικρής Άρκτου, ενώ πριν από 5000 χρόνια Πολικός αστέρας ήταν το α του Δράκοντα. Μετά το 3000 μ.Χ, και μέχρι το 5000 μ.Χ, πολικός αστέρας θα είναι το αστέρι α του Κηφέα, και μετά το 12.000 μ. Χ. Θα είναι Πολικός αστέρας ο Βέγας, το λαμπρότερο άστρο του βόρειου ουρανού, που δεν είναι άλλο σήμερα παρά το αστέρι α του αστερισμού της Λύρας.
Προκαλεί μια αυξομείωση της απόστασης του άξονα της Γης από τον άξονα της εκλειπτικής κατά 9" της μοίρας.
Η Κλόνηση λοιπόν , αντί να διαγράφει μια σαφή περιφέρεια κύκλου με κέντρο τον πόλο της εκλειπτικής, εξαιτίας του φαινομένου της μετά...Δείτε περισσότερα
Και οι δύο πολύ σημαντικές και ιδιαίτερες κινήσεις της Γης, ως πρός τον εγκάρσιο Άξονά της, ΕΛΑΧΙΣΤΑ επηρεάζουν τα Γεωδετικά Σημεία της Γης, αφού όπως είδαμε ανωτέρω, η Μετάπτωση δεν ξεπερνά τις 3 πρώτα λεπτά της μοίρας στο Βόρειο Πόλο και είναι κάτω από 1 πρώτο λεπτό της μοίρας στον Ισημερινό της, ενώ η Κλόνηση με τα 9 δεύτερα λεπτά της μοίρας στους Πόλους και τα μηδενικά αντίστοιχα στον Ισημερινό.
Τα λάθη στους Χάρτες του Πτολεμαίου, καθώς και όσων τους ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ κατα το Μεσαίωνα, είναι όχι μόνο τραγικά αλλά και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, έτσι ώστε να μη μπορούν να δικαιολογήσουν την ίδια την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, που από ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ της Γης στο Ηλιακό μας Σύστημα, παραμένει ΙΔΙΑ και ΑΠΑΡΑΛΑΧΤΗ στα Γεωδετικά Σημεία της!
Θα ήθελα να παρακολουθείτε που το έχω κοινοποιήσει και να βάζετε και εκεί αυτά τα σχόλια.
... Μάλιστα, οι άλλες δυο κοινοποιήσεις έχουν γίνει σε πολύ "δύσκολες" σελίδες, στις οποίες απαιτείται έγκριση από διαχειριστή.
Ο άμεσος από εσάς σχολιασμός με γλυτώνει από κάθε χρονοβόρα αντιγραφή και ισχυροποιεί την αξία των άρθρων.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
φανταζομαι προσπαθειτε να "ανακαλυψετε" αν η Κεφαλλονια ή η Λευκαδα ηταν βορειοτερα κατα τα ομηρικα επη.
ειναι ξεκαθαρο οτι ηταν η Κεφαλλονια με βαση τον μαγνητικο βορα. χωρις αμφιβολια.
η τελευταια παντως αντιστροφη των πολων της Γης εγινε πριν απο περιπου 785.000 χρονια (χρειαζεται απο μολις 100 ως και 700 χρονια για να ολοκληρωθει) και δεν εχει καμια σχεση με το αν ο πλανητης ειναι σε ρευστη κατασταση ή εχει διαμορφωσει τον φλοιο του και τα υπολοιπα γεωλογικα στρωματα. η αντιστροφη, που εχει γινει εκατονταδες φορες στα 4,55 ΔΙΣ ετη υπαρξης της Γης, προερχεται απο απο την αλλαγη ροης των ρευματων λιωμενου σιδηρου γυρω απο τον πυρηνα της γης, πραγμα που φυσικα συμβαινει ακομα. θα βρειτε την εγκυρη επιστημονικη μελετη αυτου στο επιστημονικο περιοδικο Geophysical Journal International σε συνεργασια του πανεπιστημιου Μπερκλεϊ με το Εθνικο Ινστιτουτο Γεωφυσικης και Ηφαιστιολογιας της Ιταλιας και το Εργαστηριο Περιβαλλοντικων και Κλιματικων Επιστημων της Γαλλιας, οποτε καλο θα ηταν να μην αναπαραγετε ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
η χαρτογραφηση παντως δεν εχει την "υποχρεωση" του μαγνητικου βορα και μπορει καλλιστα να ειναι "αναποδη".
Ανακριβεια ειναι, οπως ηδη εξηγησα, η διατυπωση περι μη αντιστροφης των πολων.
Τελος, πριν μιλησετε περι κενων, θα πρεπει να γνωριζετε οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ "αναποδοι" χαρτες καθως το σημειο αναφορας γινεται απο επιλογη. Αν θεωρω μπροστα την Ανατολη εκει θα κοιταει ο χαρτης μου, πραγμα λογικο στους ιστορικους χρονους των ομηρικων επων.
... Η αρχική τοποθέτηση είχε να κάνει με το ότι οι ομηρικές θεωρίες της Λευκάδας για να αποδείξουν ότι η Λευκάδα είναι πιο δυτική από την Κεφαλλονιά γύριζαν το χάρτη αυθαίρετα και έφερναν τον βορρά κάπου προς την Κόρινθο σε σχέση με το Ιόνιο...
Θα κοινοποιήσω λοιπόν "θρασύτατα" το άρθρο τώρα στη σελίδα της Λευκάδας και σας καλώ να τοποθετηθείτε.
Με έκπληξη ίσως διαπιστώσετε ότι θα υπάρξει γενικά αδιαφορία.
Νέκυια.