Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου κ. Παρίση, της Γενικής Γραμματέως Δημάρχου, κ. Νικολαϊδου, του Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Παυλάτο, τον Προϊστάμενο και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Δημουλιό και κ. Παπαναστασάτου αντίστοιχα και του νέο-προσληφθέντος προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας (Κ.Κ.) με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Κεφαλλονιάς.

      Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, το οποίο εντάσσεται στην Πράξη «Σύσταση και Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και Παραρτήματος ΡΟΜΑ» Δήμου Κεφαλλονιάς του Ε.Π. «Ιονίων Νήσων» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ.
      Το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα ΡΟΜΑ λειτουργούν ως δομές συμπληρωματικές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και εποπτεύονται από αυτό. Σκοπός τους είναι η περαιτέρω υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας του. Επιπλέον, το Παράρτημα ΡΟΜΑ στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, η οποία βιώνει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό.
      Οι δομές αυτές λειτουργούν ως Κέντρα Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης για τις ευάλωτες,οικονομικά και κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού όπως , άποροι, άστεγοι, μετανάστες, ΑμΕΑ, ΡΟΜΑ κλπ.
      Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στη βάση της από κοινού υποστήριξης για την άμεση και εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Κεφαλλονιάς.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου