Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Προσοχή στις αναλύσεις ελαιολάδου

Ε.Α.Σ. : Προσοχή  στις  αναλύσεις  ελαιολάδου
Ο  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ανταποκρινόμενος στις ερωτήσεις ντόπιων ελαιοπαραγωγών,  Συνεταίρων  και  μη,  σχετικά με τη χρήση της συσκευής Αristoloeo  για την παροχή σοβαρών επιστημονικών και αξιόπιστων αναλύσεων ελαιολάδου, σχετιζόμενων με τον ισχυρισμό υγείας του ΕFSA, επικοινώνησε με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. στην απάντηση του ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου ελαιολάδων, οι σχετικές αναλύσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις μεθοδολογίες και την οργανολογία που καθορίζονται στον Κανονισμού ΕΟΚ 2568/ 91 της Επιτροπής της 11ης Ιουλίου 1991 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του.
Σχετικά με τον ισχυρισμό υγείας του Κανονισμού Ε.Ε. αριθ. 432/2012 για τις πολυφαινόλες  ελαιολάδου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. με την υπ αριθ. 414/4.12.2017 απόφαση του, υιοθέτησε τα συμπεράσματα της Ομάδας Εργασίας του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Σ.Ε.Τ.) του Ε.Φ.Ε.Τ., σύμφωνα με τα οποία για τον επίσημο έλεγχο του ισχυρισμού υγείας από τις αρμόδιες Αρχές ελέγχου Τροφίμων, αποφασίστηκε η χρήση της μεθόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου – CO1/T.20 Doc. No 29 November 2009.
Ο Ε.Α.Σ. συνιστά τόσο στον Επαγγελματία όσο και στον Ερασιτέχνη Κεφαλλονίτη και Θιακό Ελαιοπαραγωγό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά αλλά και στη χρήση συσκευών, για τις αναλύσεις του ελαιολάδου τους.  Θα πρέπει να επιλέγουν  ΜΟΝΟ τις επίσημες, αναγνωρισμένες μεθοδολογίες ελέγχου ελαιολάδου και να  απευθύνονται σε  πιστοποιημένα  εργαστήρια.
                        Από τον  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου