Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Australia Day Parade - ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ "ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!

πριν ενα χρονο ακριβως!!

Melbourne 2017



Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τελειόφοιτος Πάντειου Πανεπιστημίου, Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαΐκών & Περιφερειακών Σπουδών) 
                                     
Οι Ελληνικές Παμμακεδονικές Οργανώσεις (κυρίως) των Η.Π.Α & Καναδά  αποδεικνύουν έμπρακτα γι' άλλη μία φορά ότι η "διασπορά" δύναται να επιτελέσει με επιτυχία το ρόλο του "ταγού" ή αν προτιμάτε του "μπροστάρη" σε ότι αφορά τα Εθνικά μας θέματα.

Η παρουσία τις τελευταίες εβδομάδες εκπροσώπων τους στην Ελλάδα φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο την  διάθεση  να επωμιστούν σε μεγάλο βαθμό το βάρος και την ευθύνη ... έκθεσης από την ανάδειξη της γνήσιας πεφρασμένης άποψης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από το εσωτερικό της μητρόπολης - Ελλάδας προς το εξωτερικό (διεθνή κοινή γνώμη)! 
Η συνδιοργάνωση του πρόσφατου μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη μα κυρίως η ευθύνη ανάληψης για την οργάνωση του επικείμενου στις 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αποτελεί την απτή απόδειξη των προλεχθέντων.
Ωστόσο μέχρι στιγμής διαπιστώνω μια υποτονικότητα, ίσως ένα δισταγμό από τα αντίστοιχα ευρισκόμενα Ελληνικά Σωματεία στην Βικτώρια - Αυστραλία. Ίσως εκφράζονται διαμέσου της άποψης της συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου. 
Όμως το επισυναπτόμενο 1ο video :  https://www.youtube.com/watch?v=eW0BqYd3fQ4  από τον περσινό εορτασμό της "Ημέρας Αυστραλίας - Australia Day" στις 26 Ιανουαρίου στην Μελβούρνη, αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί - "Σλαβομακεδόνες" κυριολεκτικά ... "αλωνίζουν"!
Ωστόσο ας μην αγνοηθεί η φιλότιμη προσπάθεια μεμονωμένων συμπατριωτών μας στην πόλη της Μελβούρνης  την περασμένη Κυριακή 21/1/18 ( δείτε το 2ο επισυναπτόμενο video : https://www.youtube.com/watch?v=cOBwOLvwkfE&feature=player_embedded  ) που δίχως την έμπρακτη υποστήριξη των εκεί ευρισκόμενων Ελληνικών Συλλογικότητων (Κοινότητες, Σωματεία, Οργανώσεις, Εκκλησία, κ.λπ), είχαν το πείσμα και το κουράγιο να βροντοφωνάξουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.-
 
Πηγή:
 
http://www.greeknewsonline.com/ichiro-ochi-tis-ellinoamerikanikis-kinotitas-se-onoma-ton-skopion-me-ton-oro-makedonia/
 
 
Υπόμνηση:
 
Μεταξύ των 18 Ελληνικών εθνικοτοπικών Ομοσπονδίων από  Η.Π.Α & Καναδά συνυπέγραψε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και η  Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου