Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

Ο πολιτιστικός Σύλλογος «Αγκώνας» και η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα, η ΠΕ Κεφαλληνίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς και την ΚΕΔΗΚΕ προκηρύσσει τον 3ο Ορεινό Αγώνα «trail» Β. Κεφαλονιάς με τίτλο το «Το Μονοπάτι του Ανέμου». Η τελική διαδρομή θα είναι οριστικά 10κμ καθώς θα υπάρξει μια ελαφρά διαφοροποίηση της διαδρομής και για φέτος τουλάχιστον δεν προβλέπεται μεγαλύτερη διαδρομή.
Το τρέιλερ είναι του Γιάννη Πρασσίδη
 ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ –ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ «TRAIL»Β. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 10κμ
ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» , 13/5/2018
Σχετική εικόνα


Ο πολιτιστικός Σύλλογος «Αγκώνας» και η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα, η ΠΕ Κεφαλληνίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς και την ΚΕΔΗΚΕ προκηρύσσει τον 3ο Ορεινό Αγώνα «trail» Β. Κεφαλονιάς με τίτλο το «Το Μονοπάτι του Ανέμου». Η τελική διαδρομή θα είναι οριστικά 10κμ καθώς θα υπάρξει μια ελαφρά διαφοροποίηση της διαδρομής και για φέτος τουλάχιστον δεν προβλέπεται μεγαλύτερη διαδρομή.

Επισημαίνεται ότι η διαδρομή –κατωφέρεια στο μεγαλύτερο τμήμα της-είναι καθαρά ορεινό μονοπάτι σε ποσοστό 87% του συνόλου της ενώ μόλις 11% αυτής είναι χωμάτινη και 1% ασφάλτινη, γεγονός πρόκληση για τους δρομείς που επιδιώκουν την αυθεντικότητα και καθαρότητα στα αγωνιστικά δρώμενα που χαρακτηρίζονται «ορεινά».



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ –ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:΄Eνας «αγώνας ψυχαγωγίας και περιπέτειας» που ερμηνεύεται ως η έκβαση μιας αυτόνομης ανθρώπινης προσπάθειας στην ανοιχτή φύση, με  έμφαση σε στοιχεία όπως η αυτοτέλεια, η δύναμη και η τόλμη.


Σκοπός
Μεταξύ των σκοπών του  αγώνα είναι :
  1. η προαγωγή αθλητικού πνεύματος και η ευαισθητοποίηση εθελοντών για την διοργάνωση δρομικών  και γενικά αθλητικών ή ψυχαγωγικών γεγονότων.
  2. η αντίληψη της άθλησης και της αντοχής ως έκφραση αναζήτησης των ανθρώπινων ορίων, μέσα από την επαφή με την ανοιχτή και ανεξέλεγκτη φύση, που επιβάλλει τους κανόνες της, απαιτώντας σεβασμό, επίγνωση, θάρρος, ψυχοσωματική δύναμη και εμπειρία
  3. Η παροχή εναλλακτικών διεξόδων άθλησης και διαφυγής στον τοπικό πληθυσμό.
  4. η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής και της εξαιρετικής θέας και ειδικά στο ύψος των ανεμογεννητριών αλλά και κατά την κάθοδο από το μονοπάτι (εξαιρετικό πάντρεμα της απόκρημνης κατάφυτης βουνοπλαγιάς με το καθάριο γαλάζιο της θάλασσας του ιονίου),
  5. η προσέλκυση επισκεπτών με σκοπό να γνωρίσουν και να μυηθούν στα γνωρίσματα της περιοχής και παράλληλα να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν
  6. η  ανάδειξη του δρομικού «κινήματος» και η διάδοση του ορεινού τρεξίματος στην Κεφαλονιά
Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Μαίου 2018. Χρονικό όριο για την μικρή διαδρομή είναι οι 2 ώρες. Ενώ στοιχεία για την μεγαλύτερη διαδρομή θα ανακοινωθούν προσεχώς. Με την ολοκλήρωσή της παράδοσης των αριθμών θα ξεκινήσει η ανάβαση προς την αφετηρία του αγώνα .
Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση τον χώρο εγκατάστασης της πρώτης από της ανεμογεννήτριες που συνιστούν το αιολικό πάρκο της περιοχής και τερματισμό την εκκλησία της Παναγίας του Αγκώνα.
Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ατομικός. Θα υπάρξουν 5 κατηγορίες, Ανδρών και 3 Γυναικών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για αθλητές μικρότερης ηλικίας απαιτείται έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.
Υποστήριξη αθλητών: Οι αθλητές/αθλήτριες θα τρέχουν στη διαδρομή του αγώνα χωρίς να έχουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας και τροφοδοσίας στο 3,5 κμ και στο 6,5 κμ.
Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα
  • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.
  • Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.
  • Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
  • Οι αθλητές συμμετέχουν με προσωπική τους ευθύνη στον αγώνα, τόσο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους, όσο και ως προς την δρομική τους εμπειρία ή τυχόν ατυχήματα που συμβούν κατά την διάρκεια του γεγονότος. Εννοείται ότι οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την ασφάλεια των δρομέων κατά το δυνατό καλύτερα ως προς την βατότητα των μονοπατιών αλλά ασφαλώς δεν ελλείπουν οι τεχνικές δυσκολίες.
  • Οι αθλητές απαιτείται  να βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση
  • Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει άκρη για να προσπεραστεί θα πρέπει να μείνει στην εσωτερική πλευρά της πλαγιάς
  • Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Οι ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο γίνονται από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 15 λεπτά μετά τον τερματισμό του.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής όπως πλαστικά μπουκάλια ή πλαστικές συσκευασίες στερεάς τροφής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει πλαστικός σάκος απορριμμάτων.
  • Οι αθλητές υποχρεούνται να προσέλθουν στον χώρο των εγγραφών την αναγραφόμενη ώρα έναρξης ώστε να λάβουν έγκαιρα τους αριθμούς και να μην υπάρξουν κωλυσιεργίες στην έναρξη του αγώνα.
Έπαθλα
  • Στους τρεις πρώτους/τες νικητές/τριες της γενικής κατηγορίας θα δοθούν κύπελλα .
  • Στους νικητές των κατηγοριών θα δοθούν μετάλλια απονομών (χρυσό, αργυρό, χάλκινο). Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Παρατηρήσεις
  • Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ακόμη και να διαφοροποιήσει την κατηγοριοποίηση.
  • Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.


Σήμανση


Η διαδρομή είναι ευκρινώς σηματοδοτημένη ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες και ασφαλείς για τους αθλητές. Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, εάν χρειαστεί.
Παροχές


Για τους εκτός νομού αθλητές θα υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας στην περιοχή του αγκώνα πληροφορίες στο τηλ 6979779893. Για το κοινό και τα παιδιά θα λάβουν χώρα στην εκκλησία του αγκώνα ψυχαγωγικές δραστηριότητες έως και της ολοκλήρωσης του δρομικού γεγονότος. Προσφέρεται 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Kefalonialines με αποστολή σχετικού αιτήματος στο vsamoli@yahoo.gr. Ενώ θα υπάρχει και μπουφές με παραδοσιακά γευστικά εδέσματα, νερά και αναψυκτικά για όλους. Θα αναρτηθούν προσεχώς τεχνικές οδηγίες για την ακριβή ώρα έναρξης για τις  εγγραφές και λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά των παροχών, την αναλυτική περιγραφή της διαδρομής με την κλίση της και τις διάφορες προϋποθέσεις της συμμετοχής.

Λινκ εγγραφών  10 κμ https://docs.google.com/forms/d/1LQJ8QlhKXnYDutG45Mky4u_ajWoKa6YRfBOvtNY8E2w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου