Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

“Σπάει” ο Δήμος Κεφαλονιάς-Στον Σκουρλέτη η Θεοπεφτάτου και αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Τη  Δευτέρα  29/01/2018  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσωπείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ  Κεφαλονιάς-Ιθάκης με την παρουσία του Υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα και της Βουλευτή Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Πάνου Σκουρλέτη με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνοψίζοντας  τη σύσκεψη απασχόλησαν:
  • οι θεσμικές αλλαγές στον Καλλικράτη,
  • η απλή αναλογική με την σαφέστατη θέση μας υπέρ της απλής,
  • η ενδοπεριφερειακή  συγκρότηση, θέματα εκλογής των περιφερειακών συμβούλων και των αντιπεριφερειαρχών κλπ.
  • θέματα της πολιτικής προστασίας,
  • τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
  • το «σπάσιμο» του Καλλικράτη στην Κεφαλονιά και η θεσμοθέτηση δομών στήριξης των νέων Δήμων μιας και είναι δύσκολη η στελέχωση τους με νέο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό .
Προς αποφυγή κάθε παρερμήνευσης προθέσεων και με αφορμή την ‘’σπέκουλα’’ συγκεκριμένων κύκλων περί των δηλώσεών  της Βουλευτού ( που ανακάλυψαν  ότι δε θέλει Δήμο Ληξουρίου) , ξεκαθαρίζουμε ότι  η βούληση  της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ, της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου αλλά και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου  σχετικά με το «σπάσιμο» του Καλλικράτη στην Κεφαλονιά  είναι δεδομένη και το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα. Αντί  λοιπόν, να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει(απαξιώντας ειρωνευόμενοι  την δυνατότητα της Σάμης να έχει λόγο στη όλη διαδικασία), καλό θα ήταν όλοι να μπούμε στη συζήτηση της  μετά το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλονιάς, εποχής. Να συμβάλλουμε όλοι στο πως οργανώνεται τότεη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, ποιες θεσμικές παρεμβάσεις πρέπει να ‘’τρέξουν’’ παράλληλα με την αλλαγή του Χωροταξικού και πως μπορούν να στηριχτούν οικονομικά, τεχνικά και πρακτικά, στην παρούσα δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, οι νέοι Δήμοι που θα προκύψουν.
Ο συντάκτης του κειμένου περί «αναδύσεως και καταδύσεως», πέρα του γεγονότος ότι προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Σάμης, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι του ‘’έλαχε’’ να είναι επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης που στήριξαν με την παρουσία τους  και τη συμμετοχή τους  πολύ ‘’βαριά’’ ονόματα στην νεώτερη Ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (και όχι μόνο)  της Κεφαλονιάς, και που η ιστορία τους  και το έργο τους δε συνάδει με την δική του αμετροέπεια και τον κανιβαλισμό  του…
Σε κάθε περίπτωση όλα κρίνονται και εκ του αποτελέσματος.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 31/01/2018
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΠΗΓΗ ekefalonia.gr

1 σχόλιο: