Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Αύριο οι τελικές αποφάσεις για την 24ωρη απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου

Στις τελικές αποφάσεις της για το αν τελικά θα πραγματοποιήσει την εξαγγελθείσα για τις 3 Σεπτεμβρίου απεργία θα λάβει αύριο η ΠΝΟ.
Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 28/09 η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις της για την 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, μετά και τη σημερινή πρόταση των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) για αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλης ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων.
Μεταξύ της ΠΝΟ και των ακτοπλόων, προηγήθηκε διάλογος στο υπουργείο Ναυτιλίας με τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθεί λύση στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας μεταξύ της Ένωσης των ακτοπλόων και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών.
«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια αύξηση -θεωρούμε λογικό το αίτημα της ΠΝΟ, στο πλαίσιο ωστόσο των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Το ποσοστό είναι ένα θέμα που θα οριστεί μέσα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών» είχε τονίσει ο κ. Κουρουμπλής.
Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ζητά 5% αύξηση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και 8 χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  &  EKEFALONIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου