Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Η Κεφαλονίτισσα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Μπορεί να μην υπουργοποιήθηκε η βουλευτής μας  Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όμως η νεα Κυβέρνηση έχει .. Κεφαλονιά!  Η συμπατριώτισσά μας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (απο μητέρα Αλιβιζάτου), ανηψιά του αείμνηστου Πέτρου Αλιβιζάτου, είναι η νέα Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η Μαριλίζα  έρχεται με κάθε ευκαιρία στην Κεφαλονιά στο σπότι της στα  και κάθε φορά θα συναντήσει τον αγαπημένο της φίλο Νικόλα Βαλλιανάτο τον οποίο ήδεη συγχαρήκαμε για την υπουργοποίηση της φίλης του!

Στην Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το Kefaloniapress εκ μέρους των Αναγνωστών του, εύχεται επιτυχία στη θητεία της.  Στην Κεφαλονίτισσα Μαριλίζα έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι στη σκέψη της είναι πάντα η Κεφαλονιά και τι μπορεί να κάνει για το νησί της. Πολλά συγχαρητήρια Μαριλίζα! Καλή δύναμη κυρία Υπουργέ!
 Το βιογραφικό της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Μεσσηνία. Είναι δικηγόρος και έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο-Συνταγματικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I).
Στο παρελθόν έχει αναλάβει ξανά ηγεσία υπουργείου, καθώς το 2009-2010 διετέλεσε υπουργός Υγείας, ενώ διατέλεσε και αν. υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις (2010-2012) και βουλευτής Β΄ Αθήνας (2007-2012). Διετέλεσε, επίσης, ευρωβουλευτής (2004-2007) και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (2005-2006).
Από το 2002 έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2004, διετέλεσε γενική γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Στις 10 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί διαφώνησε με το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο καταψήφισε στη Βουλή και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Από το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε την 1η Νοεμβρίου του 2012 με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, λόγω διαφωνίας της με τα νέα μέτρα και τη συνολική πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.
Το 1986 ξεκίνησε να εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στα επόμενα χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου την εμπιστεύτηκε για τη θέση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο Προεδρείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων(1989-1991) και στην Σοσιαλιστική Διεθνή (1990-1992).
Από το 1991 έως το 1995 εργάστηκε ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια ορίστηκε αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες (1995-1999)
ΠΗΓΗ  KEFALONIAPRESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου