Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Συνχεια στο διαλογο περι της ομηρικης ιθακης

Makis Metaxas Σήμερα το πρωί ο φίλος μου ο Νίκος Παπαδάτος επανήλθε με νέο του άρθρο στο Kefaloniapress που φέρει τον τίτλο "Φίλος μεν Μεταξάς, φιλτάτη δε η αλήθεια!" (βλέπε ; http://www.kefaloniapress.gr/.../filos-men-metaxas.../
) ανταπαντώντας στην ως άνω σχετική 
μου απαντητική δημοσίευση. 

Επειδή θεωρώ πως η συνέχιση αυτού του διαλόγου μέσω του Kefaloniapress με εκατέρωθεν δημοσιεύσεις στο τέλος θα καταστεί καταχρηστική για το site που μας φιλοξενεί θεωρώ πως το καλύτερο είναι να απαντήσω σε αυτό το νέο άρθρο από την εδώ σελίδα μου στο F/B με τον παρακάτω σχολιασμό.. 

"Επειδή η αλήθεια είναι ανίκητη".

Προσπάθησα πράγματι στην πρόσφατη και εκ προθέσεως μακρόσυρτη απάντησή μου στο άρθρο του φίλου μου Νίκου Παπαδάτου να υπενθυμίσω στον φίλο μου τον Νίκο, αλλά πολύ περισσότερο στο αναγνωστικό κοινό ποιες είναι οι εκτιμήσεις κατά κύριο λόγο των ανασκαφέων, δηλαδή της αρχαιολογικής σκαπάνης, που συσχετίζουν την συγκεκριμένη περιοχή με την αναζητούμενη θέση του διοικητικού κέντρου της λεγόμενης Ομηρικής Ιθάκης. 

Η άποψη του φίλου Νίκου Παπαδάτου πως: «Είναι αλήθεια ότι ο θολωτός τάφος των Τζαννάτων δεν μπορεί να συσχετισθεί, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με την Ομηρική Ιθάκη» επί της ουσίας μόνο αλήθεια δεν είναι. 

Διαβάζοντας κάποιος με την δέουσα προσοχή τα συγκεκριμένα κείμενα θα διαπιστώσει ότι ακριβώς αυτήν την διαφαινόμενη σχέση προσπαθούν οι ανασκαφείς να αναδείξουν και το ρήμα «συσχετίζω» καμία σχέση δεν έχει με το ρήμα «επιθυμώ».

Η απόσταση που χωρίζει τις συνεχιζόμενες αρχαιολογικές έρευνες και την διαδικασία του συσχετισμού τους με το αναζητούμενο κέντρο διοίκησης της μυκηναϊκής ελίτ στην δυτική νησιωτική Ελλάδα (μέχρι την οριστική ταυτοποίηση) προφανώς και δεν είναι «ένα τσιγάρο δρόμος». 

Εάν κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τι πράγματι σηματοδοτούν οι συγκεκριμένες μυκηναϊκές εγκαταστάσεις στο νησί της Κεφαλληνίας, ειλικρινά δεν μπορώ να τους βοηθήσω.

Και επειδή ο φίλος μου ο Νίκος αναφέρθηκε ότι ο μνημειώδης θολωτός τάφος των Τζαννάτων δεν μπορεί με τα μέχρι σήμερα δεδομένα να συσχετισθεί με το αναζητούμενο κέντρο της Ομηρικής Ιθάκης, αντί επιλόγου θα αναρτήσω το σχετικό έντυπο του ΤΑΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά το συγκεκριμένο μνημείο, το οποίο επιμελήθηκε ο ανασκαφέας του και μετέπειτα Γενικός Δ/της Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού αρχαιολόγος Δρ. Λάζαρος Κολώνας προκειμένου να μπορέσετε να αξιολογήσετε τις ως άνω αναφορές.




Διαχείριση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου