Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ

Αναδημοσιευση απο το  Portoni.gr
ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ
Παλαιό μύθος.
Είναι γνωστός σε όλους ο μύθος του Οδυσσέα. Ο Οδυσσέας βασιλιάς της Ιθάκης συμμετείχε στην εκστρατεία εναντίον της Τροίας ηγούμενος των μεγάθυμων Κεφαλλήνων με 12 σκάφη. Χάριν της πονηριάς του και του τεχνάσματος του δούρειου ίππου καταλαμβάνει τον ιερόν πτολίεθρον της Τροίας.

Ο Όμηρος τον χαρακτηρίζει ως τον πλέον πολυτάλαντο των Ελλήνων αλλά παράλληλα και τον άνθρωπο που “ίσκε λέγων ψεύδεα πολλά ετύμοισιν όμοια” δηλαδή τον άνθρωπο που είχε την ικανότητα να λέει πολλά ψέματα σαν να ήταν αλήθειες. (Οδύσσεια στίχο Τ203).
Η επιστροφή στην Ιθάκη άκρως τραγική. Μετά από πολλές ταλαιπωρίες, κακουχίες και αφού έχασε όλους τους συντρόφους του, με την βοήθεια των Φαιάκων γυρίζει στην Ιθάκη, όπου βρίσκει τους μνηστήρες να κατασπαταλούν την περιουσία του και να προσπαθούν να οικειοποιηθούν το βασίλειο του ερωτοτροπώντας με την Πηνελόπη και πιέζοντας την να διαλέξει σύζυγο.
Υποχρεώνεται να δολοφονήσει όλους τους μνηστήρες, αποκαθιστά την τάξη και την ειρήνη τοποθετεί τον Τηλέμαχο άνακτα και χάνεται σε άλλα μέρη και άγνωστους τόπους.
Νέος Μύθος.
Από το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, πολλοί μνηστήρες σε ένα διαχρονικό έγκλημα ερωτοτροπώντας με την εξουσία ποσώς ενδιαφέρθηκαν για την πατρίδα μας, την οποία και ενέπλεξαν χάριν της κομματικής και προσωπικής επιτυχίας σε δύσκολους ατραπούς, για να φτάσουμε στον γνωστό πρωθυπουργό που με το σλόγκαν “λεφτά υπάρχουν”, την επομένη μέρα κάλεσε το ΔΝΤ και πτώχευσε την Ελλάδα.
Πέρασαν οκτώ χρόνια δύσκολων οδυσσειακών ταλαιπωριών με την καταστροφή και την εξαθλίωση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της πατρίδας μας, με τους πρωθυπουργούς να αλλάζουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της τρόικα-θεσμών, φθάσαμε τελικά στην ολοκλήρωση της σκληρής μνημονιακής πολιτικής αντί του περίφημου σκισίματος των μνημονίων.
Ένα τέλος που βρίσκει την πατρίδα μας με τεράστια χρέη και ανήμπορη στις αδηφάγες ορέξεις των δανειστών που σχεδόν μας τα πήραν όλα. Μια Πατρίδα που μετράει κοντά 500.000 νέους επιστήμονες που μετανάστευσαν σε άλλες χώρες.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και μερικά μάλλον χωρίς απαντήσεις, αλλά θα σταθώ σε δυο που τα θεωρώ κύρια:
-Θα μπορέσει ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, να αφανίσει τους ντόπιους μνηστήρες που διαχρονικά λυμαινόντουσαν ως υποτακτικοί ξένων συμφερόντων την Πατρίδα μας????
-Πότε πραγματικά η Ελλάδα θα απελευθερωθεί από τους ξένους μνηστήρες, αυτούς που έχουν οικειοποιηθεί και λυμαίνονται όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές????
Μάκης Βασιλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου