Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Λιγα λογια για την Ατρο



Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και υπαίθριες Î´ÏÎ±ÏƒÏ„Î·ÏÎ¹ÏŒÏ„Î·Ï„ÎµÏ‚Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας  λειτούργησε την παραμονή της εορτής  της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην ιερά Μονή της Άτρου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην ιερά Μονή της υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου, μεγάλη Εσπερινή τελετή, χοροστατούντος τον Σεβασμιώτατον Μυτροπολίτου Κεφαλληνίας Δημητρίου, συνεπικουρουμένου από πλήθος ιερέων του νησιού, αλλά κι από άλλα μέρη της Ελλάδας.
 Η τελετή τελέστηκε σε ηλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ψυχικής ανάστασης.



 Το κήρυγμα την Σεβασμιωτάτου Μηυτοπολίτη, το εμπνευσμένο και κατανοητό με απλά λόγια απ’ ολους, αλλά μεστά νοημάτων,ενθουσίασε το μεγάλο πλήθος των πιστών. Ήταν ένα κήρυγμα τόσο απλό, που δεν άφηνε τις σκέψεις των πιστών περιπλανηθούν σε σκοτεινές και δύσκολες αλληγορίες.

Οι  ιερείς και οι καλλίφωνοι ψάλτες σεμνά και μετά φόβων ευλαβείας και κατάνυξης μιμούμενοι τα εννέα τάγματα των Αγγέλων, έψαλαν ύμνους, δοξολογώντας στους ουρανούς πανύμνητη μητέρα του κυρίου.
Είναι βέβαια γνωστό σε όλους των πιστών του νησιού, ότ από την ευθρόνιση της στο νήσι, η παρουσία του αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα και συνδετικό κρίκο Εκκλησίας και πολιτείας

Εργάζεται ασταμάτητα για να τελειοποιήσει το έργο του, ακολουθώντας τα σοφά λόγια του μεγάλου Βασιλείου…Ο επίσκοπος αναδεικνύει την επισκοπή.

Είναι εκτός από επίσκοπος και σοφός καθηγητής πανεπιστημίου. Είναι ένας εκλεκτός εργάτης του ευαγγελίου, όχι μόνο στα λόγια, αλλά έργα.
Του ευχόμαστε ολόψυχα και με σεβασμό να χτίσει μια μεγάλη γέφυρα που θα ενώνει τους πιστούς με την μητέρα Εκκλησία.

Ελευθέριος  Ν.Λαπας
Ραντζακλί  Σκάλας
Κεφαλληνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου