Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η εκκλησία σήκωσε τον Σταυρό της κρίσης και τώρα...

5 σχόλια:

  1. Κάποιες τελείως προσωπικές απόψεις προς το άρθρο του πατέρα (με τη θρησκευτική πάντα έννοια) Φ. Γαβριελάτου:

    … «Η εκκλησία σήκωσε τον Σταυρό της κρίσης και τώρα»…
    Δεν γνωρίζω τι ακριβώς εννοείτε, δηλαδή δεν θα έπρεπε εσείς να συμμετέχετε στην για όποιους λόγους οικονομική κρίση του έθνους? Υπήρχαν αυτές οι οικονομικές δυνατότητες και πώς?
    Αν ισχύει αυτό γιατί απορρίπτετε τον συνεταιρισμό κράτους – εκκλησίας με τη φράση σας, «Αν κατάλαβα καλά δεν είναι διαχωρισμός, αλλά συνεταιρισμός και μάλιστα με οικονομικούς όρους και προϋποθέσεις που»…?
    Και η οικονομική γενικά κατάσταση της εκκλησίας μας που ακριβώς έχει τη βάση της, μήπως διαχρονικά στον «οβολό» των Ελλήνων που τώρα πλήττονται οικονομικά ?
    … «Το έθνος μας δεν καταστρέφεται από την εκκλησία, αλλά από τις πολιτικές που εφαρμόζουν και ακολουθούν οι πολιτικοί ταγοί του».
    Προσωπικά είμαι υπέρ της άποψης ότι έθνος με κατάλληλη παιδεία δεν παγιδεύεται από πολιτικούς ταγούς. Σύμφωνα με αυτή την άποψη ποιό είναι το πνευματικό σας έργο όπως λέτε στη φράση «…δεν είμαστε ελέφαντες, αλλά πολίτες με δικαιώματα που παράγουμε έργο πνευματικό, όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά λειτουργοί του Θεού και του Ανθρώπου»?
    Και γνωρίζετε νομίζω τις καταπληκτικές και φιλοσοφημένες αξίες και αρχές τις θρησκείας μας για μια ενάρετη κοινωνία.
    Μήπως το ενδιαφέρον της εκκλησίας με ίσως κάποιες εξαιρέσεις ελάχιστων πατέρων επικεντρώνεται στο τελετουργικό και τίποτε περισσότερο?
    Δεν νομίζω από το πνευματικό σας επίπεδο που διαβλέπω να μην έχετε καταλάβει τις δεισιδαιμονίες που έχουν πλαισιώσει και εγκλωβίσει θα έλεγα πολλές διδαχές του Κυρίου?
    Ποιός τις αφήνει να «επιπλέουν» και γιατί??

    Πιστεύω πως κάπου συγχέετε την έννοια της εξαίρετης Θρησκείας μας με την έννοια της Εκκλησίας μας, που μου έχει δώσει την εντύπωση εταιρείας εκτός και μου αποδείξετε ότι είμαι λάθος, αλλά τι να κάνω ένας απλός πιστός είμαι και αυτό το μυαλό διαθέτω.
    Και βάσει αυτού του μυαλού, απογοητευμένος, έχω πάψει να ενδιαφέρομαι για τις όποιες συζητήσεις γίνονται μεταξύ κράτους – εκκλησίας, γιατί άλλωστε όπου και να καταλήξουν εγώ Χριστιανός με τη «πραγματική έννοια) θα παραμείνω.

    Σ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΠΥΡΟ,, ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ,, ΘΑ ΜΕ ΑΦΟΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑ ΚΑΛΟΓΡΙΕς, ΜΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥς ΝΑΟΥς ΣΕ ΘΕΣΕΙς ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ,, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥς ΑΠΛΑ ΑΠΟΨΕΙς ΕΝΟς "ΜΗ ΚΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ" Εγω δεν περιμενω με τους Σταυρους να νιωθω "Ανθρωπος" αλλα με τον χαρακτηρα μου,, και με το να βοηθαω απλα οπου και οταν μπορω για το καλο του συνολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πάντα ρει αγαπητέ.
    Συνήθως βέβαια όταν λες την αλήθεια το μπελά σου βρίσκεις.
    Κοίτα όμως επί του προκειμένου το Κολοκοτρώναρο φέρνουν σα παράδειγμα καλού χριστιανού, μόνο που κάποιοι τον είχαν αφορίσει!!!!!

    Αυτός είναι ο κόσμος έκπαλαι,
    Απλά οι αρχαίοι πρόγονοί μας, μας δίδαξαν τη φιλοσοφία να μπορείς να τα ξεπερνάς και να περιμένεις το χρόνο που πολλές φορές τα βάνει σε μία τάξη.

    Χα χα χα χα χα χα χα.
    (Αν προβληματίζει άθελά μου το σχόλιο πέτα το στα σκουπίδια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι. Και εγω μαζι σου. Εξαλου και τονε δικο νε μας 4λτον αφορησανε τοτε στο νησι λες να κας τυνε κανουνε κσι εμας; χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Θεός μας δεν χαμπαριάζει από τέτοια γιατί Πάνσοφος γαρ.
    Άσε που υπάρχουνε και τα μπούμερανκ!!

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή