Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Έρχεται η κακοκαιρία Ζηνοβία - Θα σαρώσει την Ελλάδα για τρεις μέρες με βροχές, κρύο και χιόνια

Στον «πάγο» θα μπει η Ελλάδα τις επόμενες μέρες καθώς μία νέα κακοκαιρία, η Ζηνοβία είναι προ των πυλών και θα σαρώσει τη χώρα με τσουχτερό κρύο και χιόνια.
Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 27/12, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά το τριήμερο Σάββατο 28/12 - Δευτέρα 30/12.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/12 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 30/12.
Η κακοκαιρία Ζηνοβία, όπως την ονόμασε το meteo, η υπηρεσία του Αστεροσκοπείου Αθηνών θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει ως εξής:

Καιρός Παρασκευής 27/12

Στην ανατολική και βαθμιαία τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά από το μεσημέρι στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Σαββάτου 28/12 και Κυριακής 29/12

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της Κυριακής πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα φτάσουν τα 6 με 8 και στα πελάγη έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Καιρός Δευτέρας 30/12

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα νότια αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Καιρός Τρίτης 31/12

Στα ανατολικά ηπειρωτικά το Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα νότια θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου